"Витошка" е сред 50-те най-скъпи улици в света

Софийският булевард „Витоша“ заема 46-о място
13 ное 2019 12:42,
21
"Витошка" е сред 50-те най-скъпи улици в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Столичният булевард „Витоша“, известен сред жителите на града като „Витошка“, се изкачи в класация за най-скъпите улици в Европа според листа на американска компания за недвижими имоти.

Още по темата

С месечен наем от 56 евро за квадратен метър софийската търговска улица достигна 46-о място в проучването, придвижвайки се с едно място по-нагоре спрямо миналогодишното класиране.

Изследването обхваща 448 търговски дестинации в 68 страни по света, предаде БНР.

За последната година наемните цени на магазините на бул. „Витоша“ са нараснали с 12%, което затвърждава присъствието на булеварда в Топ 50 на най-скъпите търговски зони в света. Други балкански столици в извадката са Белград с „Кнеза Михаила“ на 36-а позиция с 90 евро/кв. м месечен наем и Загреб с улица Ilica - на 40-а позиция с наем от 75 евро/кв. м. Румънската столица Букурещ остава на 49-о място с Calea Victoriei и месечен наем от 50 евро/кв. м.

В Европа най-скъпата търговска локация остава New Bond Street в Лондон с месечен наем, равняващ се на 1352 евро/кв. м. Следват я Avenue des Champs Elysees в Париж с 1166 евро/кв. м и Via Montenapoleone в Милано с 1142 евро/кв. м.

Сред източноевропейските столици най-високи цени на търговските площи поддържа Прага с 235 евро/кв. м месечен наем и 18-а позиция в класацията.

Най-скъпата търговска улица в света за поредна година е Causeway Bay в Хонконг с месечен наем равен на 2164 евро/кв. м. Втората позиция е за Ню Йорк с горната част на 5th Avenue и цена, равняваща се на 1775 евро/кв. м.

Според авторите на доклада резултатите от новото издание на класацията са окуражаващи и показват устойчиво търсене на площи на първокласни търговски локации в световен план.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боли ме дедовия. Аз си имам ранчо в Тетевенско оценено на 1088000 евро. Рибарник, рзп 4300 кв.м. футболно игрище, басейн, РЕСТОРАНТ. нА вИТОШКА Е ПЪЛНО С ШАФРАНИИ И АРАБИ.
18
1
 
0
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
Отвратителният царски режим преди девети, тоя хитлерист е давал имоти на черносотниците, извличащи и избиващи българската интелигенция от къщите им без съд и присъда посред нощ. Затова повечето реститути от тоя вид си нямат поколение и ци-ганската имотна мафия им продава имотите.
17
1
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Помните ли онзи *** дето все плачеше за реституция за да се възстановяла справедливостта. Ами колко струва магазин в полуразрушен от бомби център през 44-та? А колко струва сега? Ами колко от тези имоти придобити между войните са били на военопредтъпници, спекуланти и измамници? Тази реституция справедлива ли беше или просто начин едни да се нагушат за сметка на други. Затова бихме шута на СДС.
16
1
 
3
 
! Отговори
ГешеФт преди 4 години
До 12 Мнения на ***,и не ме засягат...
15
1
 
2
 
! Отговори
Фалшива новина преди 4 години
Бул. Витоша е сред най-скъпите улици в Европа, а не в света, както ни подвежда заглавието. Щеше да е странно, ако не беше сред най-скъпите в Европа. Не са чак толкова много столиците в Европа и големите градове.
14
1
 
13
 
! Отговори
А заплатите преди 4 години
Заплатите ни в топ 50 ли са? Стоки, сметки и наеми на световно ниво, а заплатите на африканско.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мизерия по български
12
3
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Не звучи тежко тази фраза от човек с алтернативна сексуалност, доколкото ти можеш да се наречеш човек.
11
3
 
2
 
! Отговори
ГешеФт преди 4 години
До 1 Лекарствата изпи ли? Май си пропуснал, жалко...
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко да е скъпа, като в провинцията има по високи цени. Традиционно на шопите трябва да им е евтино.
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се извинявам,а "Витошка" някъде около булевард Витоша ли е,искам да я видя таз хубава улица,пък ни моа я намеря:)))
8
2
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Да, и накрая Илиенци генерира в пъти оборота на Витошка, и то реален оборот, не перачница. Друг е въпросът какво декларират, там доскоро "касова бележка" беше *** дума, а фактура, ауууу, как ще ги тормизиш горките хорица....Но съм сигурна за оборотите, виждам и рейсовете от Сърбия, и българите купувачи
7
2
 
6
 
! Отговори
Значи... Добре... преди 4 години
Значи, човек трябва от там да си "фане" гадже и да се ожени за нея. Така от много скъп апартамент, ти излиза за без пари.
6
3
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Някои зверски се нагушват с пари. Най- ниски заплати - най- скъпи цени и наеми. Най- вероятно Мафията си пере парите...
5
6
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Витошка" е сред 50-те най-скъпи улици в света". И това с какво допринася за подобряването на мизерният живот на народонаселението.Даже това "пристижно" място не може да прикрие мизерното,изпълнено с оскъдица ежедневие на масовият български гражданин.Аз не виждам повод за радост.Но,ако вожда -еднокнижник отдаде заповед да се гордее народа,той ще почне да се гордее, ако трябва и сълзи ще лее
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на мен ми се ще цигарите Карелия да станат 5,20.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно в магазините на Веитошка най-лесно се перат пари. Гледай ги в края на деня как чукат касови бонове без копувачи.
2
7
 
10
 
! Отговори
ВитРошка преди 4 години
Гроб да направят едно ремонтче с продължителност година две, и наемите ще паднат.
1
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато в магазините на Витошка пазаруват дерибеи като деса *** от странджа - любовницата на президент рътьо радев ветото, отговорен за разпада, разграбването, унищожаването и завземането ни от имеприята на злото русия, то България няма да се оправи!На витошка пазаруват тези ***, коиот смучат държавен лев на гърба на честния, отруден, съсипан и ограбен българин!Оставка на радев, съд и строг тъмничен затвор! КАЗАХ!