Приоритетите на ГЕРБ за София: Публичност, отчестност...

Местният парламент ще работи по нов правилник
Обновена: 14 ное 2019 22:15 | 14 ное 2019 22:15, Камелия Цветанова
12

Столичният общински съвет планира да изготви нов правилник, по който да работи. В студиото на "Денят ON AIR" темата коментира общинският съветник от ГЕРБ Силвия Христова.

"Правилника на Общинския съвет е най-важният документ, по който се ръководи работата на ОС и приоритет за нас е да се изготви или изцяло нов правилник, или да се направят промени в настоящия, които касаят отчетността и прозрачността в работата на всяка една комисия", заяви пред Bulgaria ON AIR Христова.

По-голяма публичност, отчестност и прозрачност са приоритетите на ГЕРБ в момента. Планира се промяната да се случи чрез временна комисия с представители от всички политически сили, която да изготви правилника.

Друга съществена промяна ще настъпи в броя, наименованието и ресорите на постоянните комисии, тъй като те трябва да съответстват огледално на новата структура на Столичната община.

"По отношение на ОС, първите заявки, които сме дали, са за нова електронна система, която позволява веднага да се вижда гласуването на всеки общински съветник. Искаме това да бъде видимо по най-бързия и удобен начин", каза Силвия Христова.

Този общински съвет е с доста по-малко политически сили от предходния, засега са ясни три политически групи. Общинската съветничка коментира, че има възможност за сформиране на такава и впоследствие.

Относно политическо споразумение с ВМРО, Христова заяви, че такова няма.

"Заявките са по важните теми да търсим консенсус с колегите от другите полтиически сили и вярвам, че по важните въпроси ще намерим подкрепата. Предполагам, че само от БСП няма да можем да получим такава", допълни тя.

Първият пакет от законодателни промени вече е внесен в Министерство на регионалното развитие още в първия работен ден след клетвата и той касае промени свързани с презасторяването.

Много е важно, каза Христова, когато е ясно, че една сграда е изцяло жилищна да е ясно, че е такава, а когато е нежилищна да не се обособяват и продават обекти в нея като жилища.

Общинската съветничка заяви, че дигитализацията също е изключително важен аспект от работата. Такъв ресор ще има и в Общински съвет. Освен това ще има заместник-кмет по дигитализацията, който ще трябва да координира работата по всички услуги, свързани с нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: СОСГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Whisteblower преди 4 години
Замисля ли сте се , че английската дума Whisteblower няма превод на Български? Най-общо казано, този термин описва хора, които изобличават организации (най-често държавни), извършващи незаконна, неморална или несправедлива дейност, в ущърб на обществения интерес. Причината за липсата на превод е откровеното публично говорене за проблемите в държавния апарат като за Калинките и Връзкарщината, Корупцията и Най-свирепа наказателна реакция.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли другари червени каскети, че в София да България или там как се казват не знам ви прекараха яко, а вие пак духате супата. Накараха ви да гласувате по районите за техните кметове , а те не гласуваха за Мая Манолова . Нещастници.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази сутрин червените *** са полудели от злоба и завист. Не заслужават коментар, но да им кажа- другари народа ви мрази безплатно и никога няма да ви допусне на власт.
6
1
 
5
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До Анонимен По мирен начин няма да стане явно ще трябва революция както те взеха властта с кръв така трябва да им се отнеме казах ви отдавна това..
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГешеФТ е Радост, Мръндъкоеа е светлина.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на ГЕРБ! Те затриват България, не само столицата и!В близките години няма да имаме държава, ще бъдем "дадени" на други държави.Не цялата България, но територията на която се намира ще бъде раздадена на други - главно Русия и Турция ще си направят тук ексклави и колонии, не знам точните форми, но държава скоро няма да имаме ако продължавате да гласувате за партия ГРОБ/ГЕРБ/БКП.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще се краде като за последно ама пусти народен съд
2
1
 
16
 
! Отговори
GPS преди 4 години
Графинята е готова за нови подвизи: подписи на незаконни сделки, комисиони за ББ и ГЕРБ, лобиране и всичко разрешено за нарушение. Хрисимата сополана пак на старт. Отвратително!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой с мозък още вярва ли им на тези?