Новият кмет на "Лозенец" иска събарянето на "Златен век"

Демократична България отправи иск към ДНСК за небостъргача
21 ное 2019 15:19,
53
Новият кмет на "Лозенец" иска събарянето на "Златен век"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

"Демократична България отправя искане ДНСК да издаде заповед за премахването на незаконния “Златен век”", съобщават от пресцентъра на партията.

Още по темата

Искането на новоизбрания районен кмет от Демократична България Константин Павлов е отправено към арх. Иван Несторов, началник на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и е подкрепено от становище, съдържащо правните основания за подобна мярка, както и подробен хронологичен преглед на казуса.

Сагата си върви: ДНСК обжалва решението на съда за "Златен век"
 
Внесеният от Павлов документ ясно доказва, че разрешението за строеж на “Златен век” вече е загубило правното си действие. Становището му идва да запълни шестмесечното мълчание от страна на главния архитект на Столична община (СО), арх. Здравко Здравков, след като през април 2019 г. началникът на ДНСК арх. Несторов го задължи да се произнесе по казуса.
 
В отделно искане, отправено до Столичния кмет и главния архитект на СО, Павлов   настоява за служебно изменение на действащия подробен устройствен план на кв. 272а, м. „Лозенец I-ва част“, така че да бъдат приведени предвижданията на подробния план с тези на Общия устройствен план в съответствие с действащите законови изисквания, завършва позицията на ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама всяка дискусия е в обратна посока кой е дал изтеклото разрешително първо, второ защо в центъра се строят небостъргачи противно на ОУП за района също на солни пазар за еврейския небостъргач кой дава разрешенията изтекли или не
48
12
 
2
 
! Отговори
лозенчанин преди 4 години
Един кмет трябва да гради , а не да руши. Съжалявам че гласувах за него.
47
0
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Той ако успее да го постигне, това ще му струва живота, според мен.
46
3
 
14
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Ще си променят закона и пак ще си го построят все пак мафията е самата държава. Само със безредици стават нещата историята го е показала
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Артекса не бил от столетницата???Е,ако не е,тогава е от пребоядисаната столетница,назначена за " опозиция"!
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай Иван, Защо намесваш столетницата? Гледай другаде! Все се бършете с нея, въпреки, че нито Ц.Ц., нито консулът във Валенсия, нито артексите, нито главните архитекти софийски и районни са от столетницата!
43
0
 
14
 
! Отговори
Злобар преди 4 години
Ще се разплача! Нали ще трябва са го разрушат същите, дето са го строили - "АРТЕКС"!С техни пари! А те очакваха десетки милиони! Вече ще им е по-трудно да ходят на дайвинг на Малдивите, а те толкова обичат това! Нито ще спят повече по за $5000 на нощ в Сингапур! Имайте милост, бе хора!
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не го събаряйте!Направете Педиатрична болница!
41
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не харесвам гювечорите от Артекс, но да се забранява строителство на високи сгради в София/или който и да е град/е слабоумие. Купуваш си парцел, вадиш си необходимите разрешения за строителство, плащаш си необходимите такси и започваш ДА СТРОИШ. Никой толибан не може да ти каже и копче.Спазваш строителните изисквания ,вадиш акт 16 на сградата-и каквото продадеш. Щом има търсене-да ги пуснат апартаментите и на 10х. Инвеститора си залага главата в торбата. Държава и администр. нямат място
40
0
 
18
 
! Отговори
медик-мигрант преди 4 години
....искаме парк искаме въздух ......София се задушава
39
1
 
7
 
! Отговори
Гунчо преди 4 години
До АнонименЗа съжаление строежа е започнат,след като е изтекъл срока на разрешителното!!!
38
3
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Трябва да се спазват законите в България! В случая ми намирисва на корупция от страна на общинари и строителни контрольори-клакьори.Ще се отвори работа на Цацаров,ако го изберат за шеф на антикорупцията. Олигарсите трябва да разберат,че столетницата им вече е беззъба и трябва да не разчитат на схемата им след подмяната за безнаказаност при ограбването на България и банките!
37
3
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Малко ще вдигнат нервите на Баце...Кой знае колко парици е прибрал от тоя строеж.Ще трябва да нахрани и ДБ.
36
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строежът е незаконен и трябва да се премахне. Браво на кмета. Вън мафията от Лозенец!
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
32, принципно право думаш. Но нека не ти убягва факта, че по закон тая канцеларска работа ставаше само веднъж. И ако вече се е случило и въпросният закон се спазваше, би трябвало да е пито-платено. Не случайно имаше едни ударни промени в законодателството преди лятната ваканция миналата година...
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затваренето на очите на контролния орган също е разрешаване.
33
0
 
16
 
! Отговори
Някой им е разрешил преди 4 години
Който е разрешил строежът да стигне толкова висок, сега той трябва да си понесе отговорността и да плати за събарянето.
32
0
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Облагородяването не беше ли козметиката на фнала? А и колко ще е ползата от едно такова мероприятие, ако то не включва цялостно решение за паркирането и преминаването по околните улици?Обаче, ако си имал нещо подобно предвид, но в бързината си го нарекъл "облагородавяне", съгласен.Друг въпрос е, че колкото и да ни се иска най-накрая да се постигне някаква обществена справедливост, в смисъл виновните да са наказани, а ощетените - овъзмездени, добре би било, но ТУК едва ли ще стане...
31
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изтеклото тазрешително не означава, че построеното до момента е незаконно, селски. Означава само, че трябва да се спрст работите, докато разрешителното не се презавери. Това е само канцеларска работа. Ако този кмет и това не знае, много ще му се смеят.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой пък ти каза, че сградата е построена незаконно?