Подписка в кв. "Младост" срещу опасно кръстовище

Да бъде регулирано чрез светофар, искат жителите
Обновена: 21 ное 2019 10:46 | 21 ное 2019 10:38, Анисия Иванова
30

Жители на "Младост" събират подписка срещу опасно кръстовище в квартала. Според тях то крие рискове за пешеходци и шофьори, а липсата на светофар води до хаос в трафика.

Кръстовището на ул. "Самара" и ул. "Д-р Атанас Москов" е урегулирано само с пътни знаци, има четири пешеходни пътеки и е изключително натоварено.

"Преди 10 години, когато тук беше краят на София, нямаше значение колко коли минават. Когато беше построен Бизнес парка, започнаха да стават големи задръствания. На това кръстовище всеки ден стават ситуации, които са страшно близо до катастрофи", обясни инициаторът на петицията Георги Драганов в "България сутрин" .

По думите му за тежки инциденти все още не е ставало ясно, но ежедневно се случват леки пътни произшествия, а хората се страхуват да пресичат.

"Искаме от общината светофар. Дали това ще е най-доброто решение - не знам. Искаме обаче да има нещо тук, за да можем да ходим спокойно на работа, за да могат децата и възрастните да пресичат", категоричен бе Драганов пред Bulgaria ON AIR.

40 души са се подписали в подписката, която е започнала преди два дни. Драганов обясни, че води преговори и с районни кметове, както и с хора, работещи в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
В Англия има такива кръстовища , където няма изграден остров , а само е начертан кръг и сложени съответните знаци . Върши същата работа !
26
0
 
3
 
! Отговори
MGS преди 4 години
До АнонименНяма, нали видяхте, като не са директни участници власт имащите не знаят че се случва. Ще е като камионите в река ВитКато са участници - играта е друга
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема не в кръстовището а в хората дали стотици разрешения за строеж без обследване на трафика в района.Новия главен прокурор няма ли да се самосезира?
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кръстовище като кръстовище. Минавал съм много пъти през него от и във всички посоки. Един светофар ще го задръсти, но пишман шофьорите ще минават без да им се налага да мислят тези знаци за какво бяха.
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там щеше да ме удари странично един Tъпанар, който не си знаеше предимството. Вечер става страхотно задръстване заради новософиянците, които работят съпорт в бизнес парка.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там няма задръстване, а сложат ли светофар ще има и всички ще чакат повече, вкл. и тези дето сега са без предимство на кръстовището.
21
2
 
7
 
! Отговори
така де преди 4 години
Предлагам на всички които не умеят да преминат през въпросното кръстовище, да го избягват отдалеч.
20
2
 
6
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
До ВасилАко хората спазват знаците, в час пик, тези, които са БЕЗ предимиство не могат да минат. ПРЕДИМСТВОТО не отпушва трафика, а посочва недвусмислено коя кола измежду едновременно пристигналите трябва да мине първа през кръстовището. И това са две коренно различни неща!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално кръстовище, на което трябва да си изчакаш реда според знаците. Вярно е, че на повечето такива кръстовища са наслагали светофари, направили са задръствания, но за слабите шофьори е по-лесно - минават без да мислят за знаците, а тук трябва да се съобразяват. Основен направление тук е левия завой и кръстовището се обезмисля, ако го няма. Няма нужда и от кръгово движение. Спазваш знаците и минаваш, не е трудно, опитайте.
18
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 4 години
До Мично ПразниковОсновният проблем там възникна заради новата бизнес сграда, която построиха на мястото на Автоцентъра... И да, още един светофар нищо няма да реши, уви
17
1
 
2
 
! Отговори
Vip преди 4 години
За 40 подписа вече в новините.Браво. Ремсистите не спят. Следва продължение.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основната причина за задръстванията в София са безумно многото светофари. В Младост даже по Малинов спокойно могат да спрат всички светофари и там задръстванията ще изчезнат. Така беше до 1989 година, когато там за единица време минаваха поне 10 пъти повече коли от сега.
15
4
 
1
 
! Отговори
решения има преди 4 години
Могат да забранят левите завои там, много е лесно... Това е било нещо като околовръстно едно време и сега не е актуален този знак за предимство ... Колите, идващи по Атанас Москов към бизнес парка направо, са в едно голямо изчкане на завиващите наляво ... Трябва да се намалят възможностите за завиване наляво, освен ако не се направи светофар... Не е трудно да се реши проблемът... Иначе има много псуване и нерви там ... За първи път като се озовах на това кръстовище доста зор видях.
14
6
 
0
 
! Отговори
xs преди 4 години
Може и да е кръгово, но трябва да се запази сегашният главен път. Ако направиш кръгово, в което този вътре е с предимство, тогава по-натоварениет входове на кръговото ще чакат още повече. За да има смисъл кръгово, трябва входовете на сегашния главен път да са с предимство в кръговото и да не чакат тези вътре. Това създава опасност защото повечето хора си мислят, че тези в кръговото винаги са с предимство. Освен това за кръгово трябва да построиш остров, който отнема място и намаля полезната площ
13
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 4 години
Проблемът е в следващия светофоар. Общщината отказва да го преработи, за да се отпуши трафика
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е номер 10 ВасилВ София има ненужно много светофари, които задръстиха София с коли. През това кръстовище минават доста коли, но задръстване сега няма. Сложат ли светофар, задръстванията са гарантирани и от четирите посоки. Светофарите намаляват пропускателната способност на такива кръстовища над 10 пъти. На метри от кръстовището има друг светофар, също ненужен, но.... чакаш.
11
1
 
2
 
! Отговори
Васил преди 4 години
До mdaaВ случая ако сложат светофар ще станат 3 за разстояние от 100-150 метра - дали това ще отпуши трафика в пиковите часове?Просто шофьорите трябва да се научат да спазват знаците, а не да се правят на тарикати и да навлизат в кръстовището, когато "ОЧО-ВАДНО" не могат да излезнат от него безопасно и да не пречат на другите участници в движението
10
0
 
2
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
Светофарите не са проблем. Проблем е неправилното (нехайното, некомпетентното) им управление и програмиране. Ако седнат хора с нужния капацитет да работят по въпроса, може чудеса да се постигнат, дори и инфрастуктурата на София.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има специалисти, те да решат.
8
2
 
7
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
До ВасилПрощавай, не е лично, но много глупаво изказване. ВСЯКО кръстовище е 'урегулирано', поради простата причина, че законът ясно регламентира това. Дори никаква маркирова - хоризонтална и вертикална да няма, пак си има правила! Очевидно това не решава проблема, когато има засилен трафик.Ако шофьорите без предимство изчакват всички, които са с предимство, теоретично няма как да минат, понеже трафика не секва (говоря за началото и края на работния ден). Всеки започва да се бута и става ...