Банов за Ларгото: Държавният интерес е защитен!

Делата срещу фирмата изпълнител са загубени и на 2 инстанции
25 ное 2019 11:10,
18
Банов за Ларгото: Държавният интерес е защитен!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавата е защитила своя интерес по делото за ремонта на Ларгото, заяви министърът на културата Боил Банов. БСП поиска оставката му след като ВКС постанови, че Министерството на културата не може да иска неустойка от фирмата, направила ремонта на столичното Ларго.

Всъщност, държава не просто няма да получи обезщетение, а трябва да плати и разноските по делото в размер на 73 000 лева.

Още по темата

Според Банов сигналът на БСП е неоснователен и държавният интерес е защитен.

"3 години са водени дела с фирмата за извършване на ремонтните дейности. За съжаление делата са изгубени на двете инстанции. Отиването на ВКС на последна инстанция не води до анализ на това какво се случва, а там се претендира, ако нещо от процедурата не е спазено", посочи той.

"Да, ние губим делата и на двете инстанции, но държавният интерес е защитен. Тази трета инстанция нямаше да промени нищо. За нас не е административна грешка неотиването на нея. Проведе се сериозен дисциплинарен съвет в Министерството на културата, снеха се показания, направи се пълен анализ на деловодната система. Дисциплинарният съвет счита, че са злонамерени действията по необжалването и пропускането на срока за жаленето по ВКС. Ето защо сме събрали и предали всички материали на прокуратурата. Това не може да е повод за оставка, а за разследване. Този перманентен и инсинуиран натиск не може да бъде повод за оставка", каза още Банов пред "Нова тв".

"Твърдо считам, че моят екип е много сериозен и качествен. В последните 2 години и половина работата ни го доказва. Това, че вътре може да има "гнили ябълки", може да го има и във всяко семейство. Моята работа е да ги открия и да ги изведа от структурата на Министерството, за да не вредят на българската култура. Моята работа е да знам всичко. Всичко сме събрали и предали в прокуратурата. Мисля, че ще бъде интересно тяхното разследване", добави той.

Той коментира защо кинодейците заплашват с протести. "Целта е да се направи нов начин на финансиране на българското кино и да се създадат по-добри условия и възможности”, каза още Банов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Айдуциииииии.
16
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
КЪДЕ СЕ НАМИРАТ " ЛАРГОТО" НА : ЛОНДОН ;НЮ ЙОРК; МОСКВА ; ТОКИО; ИСТАМБУЛ И Т. Н. -ВСЕОПЛЮВАЩИЕ !?!?!?!?
15
0
 
18
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Това не може да е повод за оставка"Прав е, не е за оставка- за затвор е.
14
0
 
14
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Баце Тиква е държавата! Държавния интерес е защитен! Банов случайно дава съвет на фирмата как да извърти нещата за да не плаща неустойки. Бановци случайно пропускат срок. Всички тия случайности са неслучайни, стават срещу определена сума. От нея се отчислява за когото трябва. Значи интереса Му е защитен, тоест държавния интерес също!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и НАП беше много, ама много защитен...Гарантирано от ГЕРБ!
12
1
 
6
 
! Отговори
долу преди 4 години
Банов, хвърляй оставката дорде е време!А снимката е яко манипулативна! Там е имало анти паркинг колче, като тези които се виждат няколко метра по-нататък. Защо сега е дупка, вероятно някой го е отнесъл с колата си.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата е собственост на няколко мутри - техния интерес е защитен.
10
1
 
20
 
! Отговори
мак преди 4 години
Каква ти защита на държавния интерес, като данъкоплатците ще плащат десетки хиляди. Що за наглост. Защита има, но на интереса на тоз хубостник, щото не той ще плаща, пък и ще си запази поста.
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали имаше запис как Банов и фирмата уреждат по такъв начин нещата, че държавата да не получи неустойките. Елена Йончева още преди време каза, че се цели точно това, което виждаме че се случи. Аферата "Ало Банов" се оказа самата истина.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той не е министър, а играе театрална роля на министър. Чувства се като в пиеса "Големанов".
7
1
 
16
 
! Отговори
Ало, Банов преди 4 години
Върви си с мир човече. Не ставаш за министър.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям Народен артист се оказа. Театралничи и драматизира.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недейте с тия статии, че пак ще се разсърди Банов
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как е защитен като губим делата и трябва да плащаме или аз съм зле по математика?@!
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защитен е със 700 хилки бъркане в джоба.
2
0
 
26
 
! Отговори
Нагъл лъжец! преди 4 години
Боил Банов не го ли е срам? Нагъл е. Бил защитен държавния интерес друг път. Загубиха делото за поради неспазване на срокове и се разминха с 2 чиновкически оставки!Такива като него клатят стола на Герб в следващите избори!
1
0
 
40
 
! Отговори
Ало Банов съм преди 4 години
Само не разбрах, КАК държавният интерес е бил защитен?Като се обади на фирмата или като не внесохте навреме искането за неустойка. Сега ремонта КОЙ ще го плаща и пак да попитам, как държавния интерес е защитен?Защитавате единствено собствените си интереси и пълните пак собствените си банкови сметки.