Тази вечер грейва Коледната елха на София пред НДК

Йорданка Фандъкова ще запали по традиция светлините
1 дек 2019 08:15, Петя Славова
14
Тази вечер грейва Коледната елха на София пред НДК
Снимка: архив, Булфото

Тази вечер от 18.00 ч. в парка пред НДК ще бъдат запалени светлините на Коледната елха на София. След това небето над София ще бъде озарено от празнична заря, съобщава Столична община.

Томбола с награди ще зарадва децата. В празника ще участват вокалните групи "Радиодеца" и "Пламъче", квартет "Славей", група от школата на Мими Иванова и Развигор Попов, фолклорен ансамбъл "Люлин", стипендианти на фондация "Стоян Камбарев", Хайгашод Агасян, Дони и Нети.

От 11.00 до 14.00 часа ще се движи ретро трамвай по маршрут: пл. "Възраждане" - бул. "Христо Ботев" - "Петте кьошета" - НДК - пазар "Иван Вазов" и обратно. Актьори от Театър "Сириус" ще забавляват пътниците с песни и театрални етюди, както и ще подаряват книжки на децата.

Тази година заедно с Коледното дърво на община София в градината пред НДК ще грейнат и четиридесет приказно украсени живи "Елхи на таланта".

Очаква се кметът на София Йорданка Фандъкова традиционно да запали светлините на голямото Коледно дърво на общината пред НДК. То заедно с "Елхи на таланта" ще образуват светлинен коридор и красива алея, която ще радва столичани и гостите на града. Запалването на светлините на елхите ще бъде съпроводено с фойерверки и голям празничен концерт, който ще завърши с ефектно коледно шоу.

Публиката ще може да се наслади на таланта на 16-годишната перкусионистка Сара Чакърова и нейната група Yestrday, на класическите музиканти Весела Янева и Мария Славова, както и на поп звездата Mr Vog. В концерта ще участват и няколко от даровитите деца от многодетни семейства, които ще бъдат подкрепени от кампанията.

Идеята на "Елхи на таланта" е всеки, който пожелае, да украси своя жива елха, като направи дарение. Благодарение на тази благотворителна акция Фондация "Стоян Камбарев" ще финансира 5 едногодишни стипендии на младите си музикални таланти, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в майсторски класове, конкурси и фестивали.

Коледната кампания "Елхи на таланта" ще подкрепи и даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще получат много подаръци.

"Елхите на таланта" ще красят пространството пред НДК в периода от 1 декември до 15 януари 2020 г. След свалянето на украсата, всички живи дръвчета ще бъдат дарени на Община София и засадени, като така ще сложат началото на нова "Гора на Таланта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Наглата преди 4 години
Франдъкова да закачи на елхите като подараци увеличението на данаците.
8
2
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Народа гласува за ГЕРБ на всеки избори, а БСП го линчуват и мразят.
7
1
 
5
 
! Отговори
ДО 6 преди 4 години
Можеше да си спестиш такива ГЕРБ Изказвания - Народа ще ви Линчува след Нова Година .
6
2
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
То при вашия любим овчар Тодор Живков парите пак бяха на Софиянци , ама нямаше елха и Коледата беше забранена, защото празнувахме Съветския дядо мраз. Ако знаехте другари колко сте жалки и смешни ще се гръмнете.
5
0
 
6
 
! Отговори
PERNIK ПОМОЩ преди 4 години
Умолявам Софиянци да подкрепят Перник .НЯМА ВОДА - Положението е Критично - Деца и Старци се Мъчат , няма с какво да си обслужим Санитарните Нужди , Даваме пари за 1 литър Вода по 1 лев .Каква Коледа , каква Нова Година .
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква точно е засулгата на Фандъкова за Новогодишната елха.Да не би да я докарала лично от Самоковските баири или да я е купила с нейни лични пари.Елхата е на всички нас Софиянци, които сме я платили с данъците си.Стига вече евтин гербаджийски ПиАр.
3
3
 
7
 
! Отговори
ала-бала преди 4 години
Фандъкова щяла да запали Коледната елха довечера.А нас откога ни запалихме и вече изгоряхме с нейната партия...
2
2
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ОСТАВА И САМО ДА ВЪРЖЕ
1
3
 
6
 
! Отговори
Дедо мраз преди 4 години
Ретро трамвай от "на всеки километър" и червена петолъчка на елхата!