БСП иска булевард или площад в София на името на Мастъра

Паргов: Следващите поколения да не забравят тази светла личност
2 дек 2019 16:55, Анисия Иванова
102
БСП иска булевард или площад в София на името на Мастъра
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП поиска булевард или площад в София да носи името на Стефан Данаилов.

В деня, в който България се прощава с великия Ламбо, сме длъжни да направим така, че ние, а и следващите поколения, да не забравяме тази светла личност, заяви Калоян Паргов, лидер на БСП - София.

Булевард или площад в София да бъде именуван на иконата на българските театър и кино Стефан Данаилов, предложи той по време на днешната сесия в СОС, съобщиха от Левицата.

Тя започна с минута мълчание в памет на Ламбо, който напусна този свят на 27-ми ноември. Поклонението в Народния театър "Иван Вазов" съвпадна със заседанието на общинските съветници в София. Веднага след сесията Калоян Паргов се прости с легендата.

Още по темата

"Ламбо обичаше да казва, че достойните хора ходят изправени. Той ходеше с високо вдигната глава. Беше респектираща личност с всеки жест. Беше истинско богатство да общуваш с него, каза Калоян Прагов, след като отдаде последна почит пред Мастъра и поднесе съболезнованията си на близките му. - Той вярваше безрезервно, че колкото повече обич даваш, толкова повече получаваш. Затова и хората го обожават".

По време на днешната сесия на СОС Калоян Паргов, който е член на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие, предложи също в рамките на следващата година да бъде обсъдена и реализирана идеята за поставяне на барелеф или бюст-паметник на Стефан Данаилов на подходящо място в столицата.

"В деня, в който България се прощава с великия Ламбо, сме длъжни да направим така, че ние, а и следващите поколения, да не забравяме тази светла личност, каза Калоян Паргов. - Освен именуването на булевард или площад и поставянето на барелеф или бюст-паметник, да помислим дали Столична община не може да организира конкурс или да връчи награда на името на Стефан Данаилов. С Ламбо си отиде цяла епоха от българската култура. А ние сме призвани да направим така, че поколенията да знаят за нея и да я помнят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябват булеварди и площади, а една хубаа алея в Борисовата градина или в Южния парк-Алея на славата на българските актьори. Там да се подредят бюстове на всички тези гениални творци, които ни разплакваха и разсмиваха толкова години.
25
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Напротив, всички изброени бяха свързани с БКП. До 22
24
2
 
10
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Да бе, от НДК Людмила Живкова на Стефан Данаилов-голям прогрес за 30 години, няма що!
23
2
 
12
 
! Отговори
123 преди 4 години
Мисля, че всички почват да прекаляват в превъзнасянето по Данаилов. Улица около киноцентъра - ок (Коканова поне има).
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всеки починал комунист- улица, град, булевард..........
21
3
 
22
 
! Отговори
КЛИЗМА НА КОМУНИЗМА преди 4 години
А на Гец, Тодор Колев, Парцалев, Коцев, Черкелов, Карамитев, Калоянчев, Масалитинова, Коканова... на тях защо да няма? Те да не би да бяха по-малко актьори от него или понеже не бяха политици от БКП, та затова...
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се нарече нещо на негово име, това безспорно, но булевард или площад и после хората трябва да си сменят личните карти, за да е точен адреса. Аз не съм против да нарекат НДК на негово име. Народен дворец на културата "Стефан Данаилов".
19
2
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
До АнонименПри условие че има улица кръстена на ченгето и пияница Марко Семов и на егоцентричния противар Желязко Христов, не виждам защо да не се кръсти улица на Данаилов. Едва ли това е спешна работа обаче. Що не се захванат с местните данъци, които Фанакова излъга, че няма да повишава или с Гешев?
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и два булеварда направо - единият бул. М-р Сергей Деянов, другият бул. Яким В. Донев. И двата руснака утичат - с два куршума три заека.
17
6
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
А парцалевград или калоянчевград, кога?
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми няма лошо , то в Горна баня има десетки улици без имена ,а с номер -646,737,649 и тн
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да прекръстят Дондуков на Мастъра. Мастъра звучи по-добре.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чест и почитания към делото на Стефан Данаилов,но хайде да не прекаляваме.Бюст паметник,награда с неговото има-добра идея.Но чак да кръщаваме улици и булеварди на негово име...идва малко в повече.Да не би да е само той велик актьор...
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София трябва да се прекръсти на Борисовград.
12
7
 
8
 
! Отговори
124 преди 4 години
Какво си играят на дребно, направо да прекръстят България. Все пак е майор Деянов, а следващите 100 000 новородени да носят името му.
11
3
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Не е нужно да ми се кръщава улица или булевард. Поне не приживе.
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ще се прекръщават улици в София, то трябва да се започне от оная гaдинa Игнатиев, който е осигурил смъртната присъда на Левски. Такава гнидa не може да има улицьа.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато дойдат социалистите на власт тогава да намерят подходящя улица и да я кръстят на него.Все пак е бил техен духовен водач и опора според Нинова.Не ми е бил любим актьор, политик не беше.Да почива в мир.
8
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз предлагам да се махне пияния солдать с автомата от паметника на армията-поробителка и там да се сложи статуя на мастъра.
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може, Граф Игнатиев да преименуват. Ония е бил българомразец и убиец на Левски, срамота е да има улица на негово име.