Незаконни къщи никнат в столичния "Овча купел", никой не ги маха

Хората от квартала недоволстват, там се палели гуми, надстроявало се
5 дек 2019 09:26, Петя Славова
56
Незаконни къщи никнат в столичния "Овча купел", никой не ги маха
Снимка: Кадър, Нова тв

От години хората в столичния квартал "Овча купел" подават сигнали за незаконна къща, но до ден днешен тя не е премахната. Местните не знаят как да се справят с нерегламентираното строителство, а не им съдейства и столичната администрация.

На мястото се вижда, че е построен цял комплекс от жилища.

"В тях живеят над 40 души. Постоянно се пристроява и надстроява. Палят се гуми, замърсява се въздуха. Блокира се улицата. Никой не може да ги контролира тези хора”, коментира местен пред Нова тв.

Той допълни, че от администрация в района са ги уведомили, че сградата е построена без документация и не са изпълнени условията на ЗУТ.

"След направена проверка на мястото са констатирани незаконни пристройки и е издадена заповед за премахването им. Към момента в техническия отдел на общината не са открити одобрени строителни книжа. Досега не са открити свидетелства за налагани наказателни постановления”, обясни Георги Чичков, заместник- кмет на "Овча купел".

Той допълни, че предишното ръководство на районната администрация е започнала процедура за премахване на незаконните пристройка и надстройка, която ще приключи в срок.

В същото време един от живущите в сградата Явор Димитров заяви, че всичко в къщата е законно и има документи за това.

А жителите на квартала дадоха 4 месеца на районната администрация да извърши всички необходими действия за премахването на незаконната сграда. Те са готови да блокират работата й, ако това не се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
179 преди 4 години
Ромите в България са над 1 милион но никой не иска да даде реална информация за точният им брой. Вместо това казват ,че са 300 000 хиляди което само по себе си е пълен абсурд. Сигурно сега на преброяването ще ги пишат 350 000 хиляди само и само да ни успокоят но това няма как да стане.
48
1
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
По този начин цялата ни икономика още през 2030 ще стане с нула парникови газова! Вярно остатъците от това производство ще се горят в кюмбетата на електората, но те са защитени от червената книга като малцинство и за тях този проблем не важи! Даже ще преизпълни "петилетката" от Европа преди далечната 2050г! Знаете ли колко потупвания по тиквата ще си изпроси с това? А как цяла Европа ще блесне с тази мащабна индустрия на рециклиране? Рай за Европа и Тиквондур! Радост за Младежкото БКП!
47
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Няма да закачате електората на Младежкото БКП!!! Тиквондур има план за тях! С немските си приятели ще прави фирми за преработка на излезли от употреба неща! Всичко от цяла Европа ще се праща тук и видните ни "инжинери" от маалата ще вадят всичкото "жилезо" от тези излезли от употреба неща! После "жилезото" се праща като рециклиран материал в Европа и се прави на нови неща! Един непрекъснат кръговрат! Върховна еко-грийн идея на вожда! Даже Гретка ще го потупа по тиквата за тази толкова еко идея!
46
1
 
5
 
! Отговори
V преди 4 години
Това са гласоподавателите на Фандъкова ;) А българите що не гласуват за българи ??? Не бяха ли вмро и герб тия дето подариха ТЕЦ на Доган ???
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги ми е било чудно тоя етнос защо има толкова пране? Минаваш из мааалата и ...пране! И сателитни чини, и баварци. А винаги са с мръсни дрипи! Не е ли по-логично да си чист и спретнат. Да не смърдиш. Какво го правят това пране тогава? Някаква загадка. Извънземни ли им го крадат? В един магазин втора употреба за стотинки сравнително читави дрехи има. Защо ходят непрекъснато в смърдящи дрипи?
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За правата всички разбрахме, че ги имат в изобилие, а нещо за задълженията ...
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗапознатПричината, за да отидат най-после журналисти в градинката пред Военния клуб бяха не множеството сигнали от живущите наоколо, а това, че някой се беше обадил в редакция, възмутен от това, че посред бял ден двойка от този катун правила секс, покрита само с една завивка, а наоколо минавали хора, включително и деца. Това го писа черно на бяло в някои вестници впоследствие.Тогава вече се намесиха институциите и не знам къде откараха катуна.Затова не се учудвам вече на нищо.
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да позная ли, че са шведски бежанци? Това на снимката като го гледам е правено от някой гениален архитект. Тия ромбове само как приличат на петица каро. 3! Сателита! Защо ти е нормална чиния 2.5 метра с няколко "очи"? Ще набутаме 3, че като падне снеК и нищо да не се гледа от тия паници. Шведска индженерна мисъл!
41
0
 
13
 
! Отговори
До Запознат преди 4 години
Ти учудваш ли се?Помниш ли, че преди повече от 10 г. се бяха настанили в южната част на градинката пред Военния клуб, под ресторанта на втория етаж на бившия комплекс "Кристал"? Трябваше да мине време, за да отидат журналисти там. Жена от самонастанилите се каза през камерите, че са решили да изкарат зимата там.Журналистката пък обясни, че живущите в околните сгради ги е страх да застанат пред камерата, защото вече са имали неприятности с мъже от катуна, които ходили по нужда във входовете им.
40
0
 
23
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Малцинството приижда от 10 г. в София, има данни че в Столицата има концентрирани 450000 от етноса. Те строят бараки, крадат и продължават да се множат. На всякъде има образували се гета- Сливница, Разсадника, красна Поляна, Люлин, Младост, надежда, овча купел, Дружба, Слатина. Скоро очаквайте баракаджии и в Лозенец, Гео Милев и катун в Южния парк. Ние сме си виновни, че ги търпим
39
0
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 5Всички неданъкоплатци трябва да бъдат орязани от всякакви права! Да не им се дава ЕГН и ако случайно прегазиш или застреляш в двора си подобно нещо полицията даже да не го води в стъкмистиката! Да се води избиване на вреден дивеч и да приключва въпроса вече! Като отиде такова в болницата да го кастрират, като не му стига мозъка кога да се плоди и кога не! Така е най хуманно за него и за бъдещото му поколение като ги спасяваш от мизерия!Защото електората гледа на децата като на дебитна карта
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избиратели на ГЕРБ ...
37
0
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 5Никои не е длъжен да хрантути поколението ти, защото ти си с по малък мозъчен капацитет от амеба и за разлика от нея не ти стига пипето кога да се размножаваш и кога не! Дори едноклетъчните не се размножават ако средата не позволява отглеждане на поколение! Тоест ти сам в опита си да изпросиш пари за тях доказваш, че едно едноклетъчно е по умно и висшо от тях! 2. Има си закон, за да направиш сграда се изискват определени документи, данъци и такси + земята да е твоя!Закона е за да се спазва
36
0
 
20
 
! Отговори
Това е само началото преди 4 години
В центъра, пред двореца на децата има гето на общинска територия, незаконни къщи, незаконно свързали се с ЧЕЗ и ВиК. Смрад, мизерия и никой не си мерда пръста
35
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
А, не така с електората!
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-долу 5 е писал странни неща. Сигурно не е чувал понятието "социално изнудвачество".Някои социолози по света изследват това явление. Първо създаваш проблем, после околните се виждат принудени да решат този проблем за своя сметка и от това печели само онзи, който е създал проблема.Друг много правилно отговаря на 5 - като са бедни, да идат на село и да произвеждат зеленчук.По селата има колкото щеш празни къщи, собствениците ги продават за по 500 лв. И земеделска земя по 10 дка дават общините
33
0
 
10
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
Наши избиратели !!! Няма как...
32
0
 
10
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
От 1990год. направиха от красивата градина България,клоака...
31
0
 
12
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Как да ги почнем. Имат по 10 деца. Около блоковете се ходи до тоалетна, палят се огньове, летят найлони и ***, носи се воня и непрестанна чалга дъни от големи тонколони. Апокалиптична картина. Бих си продал жилището на 300 евра квадрата там, но вече не иска никой да го купи.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха, ще плашат администрациятаАко не работели, щели да им блокират работата .... :D