Въздухът в София е мръсен, а безплатните паркинги – празни

Въпреки желанието на Столична община, шофьорите не оставиха колите си
Обновена: 10 дек 2019 22:07 | 10 дек 2019 21:21, Нели Христова
45

През последните дни въздухът в София е изключително замърсен. За това Столична община обяви буферните паркинги на метрото за безплатни и посъветва шофьорите да оставят колите си и да използват градския транспорт.

Относително в един кубичен метър въздух се съдържат 78% азот, 21% кислород и около процент други газове. Над София, обаче във всеки кубик се откриват и няколко десетки микрогарма фини прахови частици, съобщават от Bulgaria ON AIR. Докато мъглата не се оттегли от небето над столицата общината се опитва да изчисти въздуха.

Още по темата

Но шофьорите все пак отказват да оставят колите си, дори и паркингът да е безплатен. В този на Царигардско шосе едва половината места бяха заети през деня.

Проблемите, според столичани не са отскоро. Според Световната здравна организация, през миналата година 8500 българи са починали именно от мърсен въздух.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все от болната на здравата глава се прехвърлят проблемите, болен здрав носи.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една карта за всички линии е 50 лева на месец.
19
2
 
17
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Колега по село,Обясни ми що в почивната неделя при липса на трафик, въздухът беше по-мръсен от работния вторник?Верно ти е много ниско нивото за тоя сайт.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички служители на СО с колело или пеш на работа за чист въздух.
17
3
 
3
 
! Отговори
До проста сметка преди 4 години
Не е точно така - за повече от 3 транспортни средства дневната карта излиза по-евтино.Но: аз до работа с кола стигам за 20-25 минути (с търсене на място за паркиране) а с градски транспорт - за 30-35 с чакането и ходенето.И въпреки, че имам безплатна карта, пак не слизам от колата.Щото в София транспортът или е бърз, или удобен, но рядко и двете.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички общински служители да хващат по едно ветрило и да започват да махат да изгонят мъглата. За друго не стават.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
срам и позор е всичко, което се случва в България!
14
2
 
9
 
! Отговори
скиоро преди 4 години
Пределно ясно е, че не сме у Самоков. Самоковлии винаги си оставят колата на паркинг, докато ходят по работа из Самоков.
13
7
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Ти не си от най-бързите мислители, нали? Оставяш си колата, защото 4. въздухът ще се изчисти. И някакви *** са ти дали пръст нагоре.. Нивото в този сайт е мноооого ниско.
12
1
 
11
 
! Отговори
Празно и пълно преди 4 години
Лесно се приказва наизуст. В работни дни паркингът до метростанция "Джеймс Баучър" е абсолютно запълнен, а там има над 400 паркоместа. И днес беше същото както винаги. Дрън-дрън, та пляс.
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И по мръсен ще става като съсипаха провинцията къде да работят хората????Няма работа няма пари.Само в София има бизнес.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато общинарите си сменят безплатно гумите по гумаджийниците, проблема с горенето на гуми няма да се реши.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 лв. за градски транспорт? Този паркинг е на края на София, има ли някакви други безплатни освен него? Откъде ги издирихте тия скици!
8
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами забранете центъра за автомобили и направете Широки велосипедни алеи навсякъде!Елементарно е умници - политици!
7
2
 
27
 
! Отговори
проста сметка преди 4 години
Оставям си колата в 'безплатен буферен паркинг". Има да речем час работа в центъра на София. Плащам два билета за метрото (да речем - ако съм късметлия и не трябва да сменя още с трамвай, автобус, тролей...) 2х 1.6 лева = 3.20. А ако наистина трябва да сменя 3 транспорта (и то реално по 2 пъти! - стават 9.60 Лева!Не, по добре с колата, "безплатните' неща ми излизат прекалено скъпо!
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да попитам - какво ще стане, ако си оставя колата на буферния паркинг:1. Градският транспорт ще е по-бърз?2. Градският транспорт ще е по-удобен?3. Градският транспорт ще е по-евтино?За сметка на това ще се надишам с "чистия" въздух (в колата поне имам филтър на купето).
5
4
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Оставихте Картоффка N-ти път за...кмет в София и всичко се обърка.Природните...стихии също са...против и сега има да...дишате като риби на...сухо.
4
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарантирам Ви, че без нито една запалена кола въздухът пак ще е опасно замъръсен. Основния проблем е нерегламентираното горене на отпадъци.
3
13
 
10
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Българинът стои над тези неща. Интерсуват го празниците, за които ни продъниха ушите още от края на октомври. Важни са ракийката, салатката, мезенцето и разбира се колата. Ако може да не слизаме от нея, дори на гости в съседния вход да отиваме.Но за проблеми като бедност, мръсен въздух, криза с климата, случайно изпуснати болести - има си средства за отвличане на вниманието!
2
4
 
16
 
! Отговори
Насо преди 4 години
Е аз за кво плащам тия застраховки, данъци, винетки толкова големи ? Накрая колата да ми седи пред блока. :D :D