"Красна поляна" на протест заради мръсния въздух

И тази сутрин на места нивата на ФПЧ са 5 пъти над нормата
19 дек 2019 09:40, Красимир Ангелов
29

Мръсен е въздухът в София и тази сутрин. На места нивата на фини прахови частици е повече от 4-5 пъти над нормата.

Най-замърсен е въздухът в кварталите "Хаджи Димитър", "Лагера", "Надежда" и "Сухата река". И днес буферните паркинги на метрото ще бъдат безплатни.

Още по темата
Заради мръсния въздух вчера бяха извозени 4 камиона боклуци от Виетнамските общежития.

"До преди седмица се твърдеше, че няма проблеми с Виетнамските общежития, а вчера се прави акция. Това е доста притеснително", каза пред репортер на Bulgaria ON AIR Мартин Марков, който живее в столичния кв. "Красна поляна".

Днес хората от квартала ще излязат на протест пред Столичната община в 18:30 часа.

"Събираме се повече от 3 години. Имахме искания да се сложат измервателни станции, това не се случи. Сложиха се отстрани, където потокът на вятъра е най-голям. Докато не видим предприети действия и резултати, ще продължим с протестите", заяви друг недоволен жител на квартала.

Според хората вината се прехвърля от една институция на друга и отново има удължени срокове за измервателните станции.

"Никой не твърди, че няма проблем. Още не е започнало раздаване на алтернативни отоплителни уреди, защото се оценяват по критерии хората, които могат да ги получат. Няма как да се раздават на хора, които живеят незаконно", обясни зам.-кметът на "Красна поляна" Николай Вушовски. Той заяви, че отпадъците в "Красна поляна" са на гражданите, които си ги изхвърлят до кофите за боклук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос с повишена трудност - кой биологичен вид живее в и в близост до ж.к. Красна поляна? Няколко жокера за този билогичен вид:- не плаща данъци, такси, вода, ток, нищо- прави поне по дузина деца, първото се ражда, като майката е на 11-12 годишна възраст- убива, краде и изнасилва безнаказано- огромни нелегални парични потоци от кражби, телефонни и други измами- продава децата си или ги ползва като стока, за да смуче държавна пара- не учи, не работи, не може да живее в цивилизацияЕ?
22
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 4 години
до кога ще се мълчи че ромите избраха Фандъкова и за това никога няма да се каже че те са замърсителите на въздуха . Как да скочат от ГЕРБ срещу електората си ? Нали във Факултета и Филиповци 90 процента избирателна активност и 90 процента гласове за тях. И накрая все колите да вдигаме данъци и такси за простия Българин.
21
0
 
2
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
те куките да не са луди да глобяват ***. те делят батко. парче салам, края на краставица, сиха филия лебец, ушевите от всичко отхапват. а догодина виш като дойде рецесията и на порко му спрат корупцийката от бриксел и като каже нема пари действайте, куките самички ще се гмуркат у контейнерите.
20
2
 
0
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Днес кметът на София се движеше с градския транспорт! Добър пример за всички търтеи :)
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А куките става ли да се размърдат и да глобяват ромите , че крадът от кофите и разхвърлят навсякъде каквото не им трябва? Или е по - сладко на мен да ми се правят на богове и да ми се дърви и търси някакви наркотици?? Нормално , все пак се къпя и имам възможност да ги подкупя / почерпя явно.
18
0
 
2
 
! Отговори
георги преди 4 години
1000 евро квадрата ?
17
1
 
7
 
! Отговори
преди 4 години
Масов протест срещу кмета на"кр поляна ," който не си мърда пръста да облагороди квартала ни , а ние работещите хора му плащаме заплатата ! И този път с далавера стана кмет !
16
1
 
9
 
! Отговори
Центъра преди 4 години
От антрето на блока силна миризма на изгорено в 6 сутринта.Не знам каква е причината, но не се търпи, не се диша.Да не би да горим бок$луците на Европа, защото ако е така плаче за доживотен затвор.Не е нормално, не е.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако не знаете тия същите избраха фандъкова за кмет, ясно е и какво ще предприеме тя, ще си горят гуми докато има
14
1
 
11
 
! Отговори
тя преди 4 години
Докога ще търпим "виетнамскиге общежития" - развъдник на престъпност и мърсотия !
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина още от 50-те години има една от най-ниските средна продължителност на живота. Добрия социализъм не можа една газова мрежа да направи с "братята" руснаци ами гориме въглища като индииците. Цяла Европа се отоплява на газ. Трябва пълна забрана за горене на въглища, масло, ***, дърва. Трябва ограничаване на таратайките, махнал си ДПФ-а спират те от движение, караш 20г опел на газ мери се колко замърсяваш защото гориш масло като трабант. Които не му изнася заминава на село, това е град
12
0
 
11
 
! Отговори
тя преди 4 години
Накрая се оказва , че ние живущите нормални хора сме виновни за отпадъците , които хлърляме!Плащаме високи данъци в най- мръсния и опасен район на София , но отпадъците да си ги държим за да не отваряме работа на общината ! Нагли общински чиновници , на които ние плащаме заплатите !
11
5
 
6
 
! Отговори
Простак преди 4 години
Нормално за софиенци,те са си мизерници по рождение.
10
3
 
10
 
! Отговори
Въйййй преди 4 години
Протест ли?! Сякаш ще спрете избирателите на Фуфупкова да не горят каквото им попадне пред очите!
9
5
 
8
 
! Отговори
Прозорлив преди 4 години
А да забравих да ви припомня, че българина най-малко 200- 300 години се грее на твърдо гориво (дърва и въглища), но сега станахме модерни и изведнъж започнахме да се тровим от мръсен въздух, а Слънчо пак ще брои пачки. И на края кой е виновен, че Жабока Боко (един бивш псевдо президент) премахна жителството и хората се набиха на тясно по градовете. Ами тия които бяха обкръжението на този бивш президент унищожиха предприятията, та хората да се бутат на тумби защото по родните места няма работа.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под 5 пъти над нормите сега е само около Орлов мост. Навсякъде другаде е повече, а в Красна поляна е над 8 пъти над нормите
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде, където има от електората на ГЕРБ е така.
6
4
 
9
 
! Отговори
Прозорлив преди 4 години
Хахаха как ви използва герберската система за да си прави далаверата. Първо- събрали се 5 човека и на това му викат протест. Второ тези 5 човека реват срещу един определен етнос, който обича да гори ***, но този факт ще се използва за да поставят филтри на комините на бедните българи. Съответно всеки бедняк ще трябва насилствено да се бръкне с 3 до 5 хилядарки за филтър и да напълни гушката на Слънчо. Трето- догодина ще ви налепят и еко стикерчета на бракмите и няма да си ги карате у Софето
5
1
 
26
 
! Отговори
бандата герб преди 4 години
Оставка на фандъкова и глоби на нейните избиратели римляни, а не да им пуска безплатно парно за наша сметка
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То ако беше само 5 пъти над нормите щеше да е добре. Сега замърсяването там е 8-12 пъти над нормите.