Братоев: Ефектът от метрото в София по-голям от този във Виена!

Вредните вещества във въздуха са със 79 хил. тона по-малко
Обновена: 21 дек 2019 10:35 | 21 дек 2019 10:13, Веселина Йорданова
56

Ефектът от метрото в София е по-голям от този във Виена.

"Ако нямаше метро в града, в момента трафикът в София щеше бъде с около 25 % по-висок – виждате колко е тежък и сега“. Това каза в предаването "Брюксел 1" инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на “Метрополитен”.

Към днешна дата ефектът е, че около 79 хил. тона вредни вещества по-малко се изхвърлят в атмосферата на София благодарение на метрото. Когато се пусне третата линия, ще се икономисат над 90 хил. тона годишно вредни вещества, изчисли инж. Братоев.

Броят на пътниците, които сега са около 350 хил., ще достигне около 500 хил. дневно. Това е един много сериозен показател, посочи той.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1" в събота, от 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
1
 
! Отговори
Фандък преди 4 години
Виена има и развит трамваен и автобусен транспорт, спомагат на метрото. Не разчитат само на метро и не закриват трамвайни линии, като лъжкинята Фандъкова.
52
5
 
4
 
! Отговори
Боку преди 4 години
Невероятни кражби и злоупотреби при строежа на метрото! Некадърно проектиране и технологични нарушения на системата за безопасност.Епидемия от дървеници в служебните помещения!
51
2
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Аз пък не мисля, че метрото във Виена е по-добро. Самите влакове са една идея по-лъскави, но нашите станции, особено новите са доста по-забележителни и приветливи. Не забравяйте, че там има метро от края на 19-ти век. И въпреки това, София е електрифицирана преди Виена. След освобождението сме били иновативни и София е била на добро европейско ниво откъм развитие. После знаете какво се е случило, какво се случва сега. Самият факт, че е пълно с продажни коментари може да ви онагледи защо сме зле.
50
8
 
6
 
! Отговори
Penata преди 4 години
А нещо да каже тоя дебелак за едногодишното забавяне на строежа на метрото? 4-5 години за 8 км. трасе не е ли множко?
49
4
 
6
 
! Отговори
Боку преди 4 години
Братоевче, не говори глупости защото си за затвора! Кажи как подмени половината оборудване след акт16 и с чии пари! Кажи какви щети ще носи на бюджета некадърното ти проектиране на трасето!
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
79000 тона вредни вещества ще ги има от автомобилите в София, ако всеки автомобил изминава по 500-600 милиона километра на година. Средният пробег е под 10 хиляди км/година, т.е. над 50 пъти по-малко. После всяка следваща година автомобилите замърсяват все по-малко.
47
6
 
2
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Цитати:На посещение в Западна Германия:"Ей,ама да не вземе да Ви хрумне да строите социализъм,ще си развалите държавата"От ареста:"Сега има хубава митингова демокрация!Ако бях млад веднага взимам плакат и отивам да протестирам"В Народното събрание през 80-те :"Кой го интересува какво ти е мнението като немаш пари бе!Щом немаш пари си никои"Т.Живков ходеше с кърпени *** и беше диктатор но немаше париНа база ТЕОРИЯ и проект на хартия е построил не само метрото но и стъпил на МарсТъй
46
5
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
па и друго:-Тук са подфърлят некакви "ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ТОНА" "вредни вещества",но дори и *** човяк като мен са запитва:-как аджеба ги изчислиха ,или по-точно ИЗМЕРИХА тия тонове?!
45
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
майтапи!...Все едно да беше казал:-"Ефекта от смяната на протритите опинци на босяка е по-голям от тоя,на добре облечения ,богат и задоволен виенчанин"....или с друга дума:-"щуротии"!..Като не могат да се похвалят с НИЩО,което е повишило стандарта на българина,"пиарите" на "властта" изсмукват от пръстите си ей такива.."сравнения"....Но толкова могат,толкова правят..Макар че титаничните напъни на белчинската даскалица да "озапти" горящите гуми,май не са много в унисон с горното твърдение
44
3
 
11
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Що за жалки сравнения.Видяла жабата че подковават коня...
43
4
 
13
 
! Отговори
Боку преди 4 години
А бе лъжец, кажи как се краде вода чрез байпасна връзка в Обеля,как не се мият тунелите ,как се пести като не се включва вентилацията, шум,прах и развъдник на болести е метрото!
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За селяните пък има интернет - да плюят от злоба.
41
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
боко извади пари от джоба си, и ви построи метро. а скапаните пияници в москва имат метро от 1890 година.
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София както и България са зле заради Русия тия пияници са прозти на чепик и в урбанистичен план под тяхно давление София е озрана необратимо.Само емиграция тва нема се оправи никога.Целият град трябва да се срине и да се строи на ново което няма да стане до краят на планетата Земя.
39
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 4 години
До Тато из ПравецХаХаХа.Хубав виц каза!
38
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да попитам сега когато софиянци са по родните си места и движението на коли е незначително как е въздуха стана ли кристален какво отчитат разните му измервателни станции или няма кой да спусне опорните точки ?????
37
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ония в русия кога путин ще им построи метро, че да влезнат и те в 20 век?
36
6
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Благодарение на Бойко!
35
2
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
дано да е такавъв виена се карат колелета а автомобилите са по нови съотетно испускат по малко емисииако това се постигне в софия със допълнение се забрани отоплението с твърди горива и *** тогава ще е далеч по добре
34
5
 
47
 
! Отговори
Един преди 4 години
Година след година Виена или печели приза за най-добър град за живеене в света, или е в челната тройка. София от друга страна все повече прилича на Калкута. Да сравняваш Виена със София дори не е смешно, жалко е.