Контрера: България стана гробище за стари коли

В София има по 3-4 коли на един адрес
2 яну 2020 23:06,
58

По-високи данъци ще плащат собствениците на коли с нисък екологичен стандарт и с по-голяма мощност от Нова година в София. Става въпрос за увеличение от 7 до 40 лв. за колите с от 100 до 150 конски сили и с нисък екологичен клас - Евро 1 и 2 или без никакъв екостандарт.
Още по темата

"Това е част от въвеждането на политиката замърсителят плаща, в масовия случай става дума за увеличение от 10-15 лева на годишна база. Ние в България се превръщаме в гробище за автомобили, внесени от други страни", каза за "Денят ON AIR" общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

По думите му в София за един адрес дори имало случаи на регистрирани по 3-4 автомобила. Около 18 млн. лева щели да са допълнителните приходи от увеличението на налога. Средствата пък щели да бъдат ясно и отчетливо проследими.

"Данъкът за придобиване на МПС цели подобряване на инфраструктурата. Политикане не е само популярни идеи, понякога трябва да се вземат тежки решения, които трудно се възприемат от хората", коментира той за Bulgaria ON AIR.

Според Контрера, когато имало сериозен контрол върху определени инфрастуктурни проекти, нещата се получавали.

"Шумът от пиратките е невъобразим, парадоксът е, че законът е твърде либерален. МВР е изпълнител на законодателя. Безконтролното продаване на подобни изделия е рисковано", каза още събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой замисляли се какво означава името на партията за какво е създадена и с какво оправдава съществуването си.в момента там са събрани всякакви смешници и агенти обединени от келепира в политиката но в България избирателите са като овци и не се замислят много.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Контрера е едно много тъпо момче от партията на алкохолиците - ВМРО.
49
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
контрерчоо,а за италиянския ***,внесен от някого ,нищо не коментираш.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Контрера е гола-вода. В София колите са на средна възраст 11 години, а Контрера може да говори само за София. Очевидно по-високи данъци за колите са начин за допълнително обогатяване на мафията и нямат нищо общо с това, което ни лъже мафията. Данък МПС в София през 2020 година е между 2 и 30 пъти по-висок в сравнение с 2018 година, а те ни лъжат с 7 лева.
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карайте стари западни щайги на 20 години , дишайте мръсен въздух и умирайте от рак, селяни прости!!Животът е жесток, свиквайте!!!Ще плачете за комунизма на Бай Тошо, но няма връщане назад............капитализмът е така, или оцеляваш, или умираш!!
46
1
 
2
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Kato vnasiame bokluka na evreiskia sauis kakav vasduh da di6ame,Tecovete goriat bokluka na EU a toia dranka vreli ne kipeli.
45
0
 
21
 
! Отговори
Кантонера преди 4 години
К'ва е тази контрера бре?! И дали ако имахме достатъчно пари и за НОВ автомобил, щяхме да търкаляме 15-20 годишни?
44
1
 
13
 
! Отговори
ида преди 4 години
и нито армия имаме нито екология а пари се харчът и заплатите им си вървят само за демагогстване
43
1
 
20
 
! Отговори
хех преди 4 години
кво става в тоя живот бе!? ... министър на отбраната ни е смешен дебелак дрънкащ демагогии а некъф прохождащ *** с латино име все едно ни казва 'като няма хляб яжте пасти бе!' и спрете да ги карате тея стари коли - замърсяват въздуха
42
0
 
16
 
! Отговори
хех преди 4 години
значи за пореден път виждам че повечето политици не са особенно умни просто са достатъчно нахални за да говорят непрестанно по актуални проблеми и да внушават че те работят нещо по тях - този БГ политик сега прохожда ама скоро от демагогии ше успее да си купи нова Ел.кола и ще обяснява на народа къф радетел е за екологията
41
0
 
9
 
! Отговори
гого преди 4 години
аууу, а каква следизборна еуфория беше, Данчето пак си ни е кметица, а радвайте и се сега, не барна махалите дето бълват чeрнилка а пак шофьорите дере
40
0
 
17
 
! Отговори
Да преди 4 години
да и тоя Джамбазки ми е отвратителен , винаги пенкилер на всичко винаги компетентен по всеки наболял проблем винаги е там където има пари , а аз се прибрах в привинцията щот тей го повярвах неможе всички да се тъпчем в София и да сме депути и офис меринджеи
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здрави и наествени коли само преди 2002г.А тези простотии са само за оправдание на рекета.Колкото и пари да съдетат от хората , ще бъдат нагло крадени.А разни такива недоносчета ще ни обясняват глупости.
38
1
 
10
 
! Отговори
до софиянци преди 4 години
сами си ги избрахте не се сърдете, въздуха по чист няма да стане щото колито в софия които плащат данък и са със соф регистрация са 60% от всичко търкалящо се. Така че честито подарък за гласувалия електират , а и за негласувалия, "сига да ни риве"
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя върви по пътя на Джамбазки.Същия модел е.Чрез партията в политиката директно съветник.Нищо не е работил,морен вода не е пил.Деца не е гледал,но акъл дава!
36
0
 
15
 
! Отговори
хех преди 4 години
с кеф бих си купил електрическа кола-фен съм на нововъведенията ама как да стане заплатата ми е 1200лв и не се очертава скоро да нарастне не съм политик не ходя по студия да плещя врели некипели да говоря на хората че ще им чистя въздуха и мисля за тях - за мен туй са празни приказки ама човека ше извлече полза от тях след някой година ше е виден български политик стабилни доходи и нова електрическа кола допринесъл за подобрението на екосредата в софия и всичкото това от демагогии само
35
0
 
17
 
! Отговори
:):) преди 4 години
в софия от милион и половина пребиваващи 900 х работят нещо. От тях едни 150х взимат заплати над 2000 лв. Другото са на оцеляванен едни до към 1600 кинта като нямам на идея колко ли пришълци от провинцията са и на 1000 щото ако са по селата си няма и 500 от де да спастеят. Е кой да кара новите коли.....А?
34
0
 
15
 
! Отговори
хех преди 4 години
и като си помисля че тоя ще бъде определян към редиците на и млади умни успели българи ми е малко нелепо. пък аз се прибрах у прованса и си бачкам и живея прилично и никога никъде няма да изляза да си натрапвам незначителните бръщолевеници по телевизии и къде ли не. А не е да не виждам колко е *** тоя начинаещ БГ политик не е да не виждам к'ви ги говори за пред хората а действителността е малко по-различна... абе незнам незнам не съм позитивен много...
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупост е да се оправдава рекета със замърсяване .Всеки умен и улегнал човек ще предпочете здрава стара кола, която има евтина поддръжка и не се чупи често вместо да се закопае с лизинг и прескъпа поддръжка за кола която ще е по нисък клас и ще се чупи често, а след 5г ще е за основен ремонт.Здрави и добри коли се правеха до 1996г , а след 2005г въобще не си струва разхода за нова кола.Отдавна въведоха предварителното състаряване и правят коли с програмиран живот около 6 години
32
0
 
18
 
! Отговори
:):) преди 4 години
и сега като стане въздуха в софето един чист....ама общинските заплатки ще актуализираме...тоя греззздей кво се прай на ущипана булка, колите ли са стари или заплатите африкански...Що да не казам ауди 2015 ми карам ауди от 96 та. Щото толкова пари имсм....