Бездомните от кризисния център в София имат нужда от дрехи

Столичната община е осигурила достатъчно пари за храна
6
Бездомните от кризисния център в София имат нужда от дрехи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кризисният център за настаняване на бездомни хора в София има нужда от топли дрехи и обувки.

Благодарение на Столичната община има осигурени достатъчно средства за закупуване на храна, каза пред БНР директорът на Пепи Джуренов.

За храна и обувки обаче парите не стигат.

Хората, които са готови да помогнат на бездомните, трябва да занесат дрехите в самия център, защото институцията няма възможност за транспорт на даренията.

Адресът на Кризисния център за настаняване на бездомни хора в София е кв. "Захарна фабрика", блок 51А.

"Дежурствата на персонала са на график от 24 часа, 7 дни в седмицата, така че по всяко време има кой да приеме даренията“, уточни директорът на центъра.

По разпореждане на кмета на столицата Йорданка Фандъкова в момента заради ниските температури работното време на центъра е удължено и е 24 часа, каза още Джуренов и добави, че по принцип от 18:00 до 10:00 часа приемат бездомни хора.

Около 70 души са приютени в центъра в последните няколко дни, капацитетът му е 170 човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Все пак демокрацията е власт на демоса(народа), но и тогава, в древна Гърция, демоса се е състоял от робовладелците и богатите, така че избраните са избрани от ... "демоса" :)"В Древна Гърция решенията са се взимали с тайно гласуване и еднакво право на глас е имал всеки свободен гражданин. Не са имали такова право само робите, жените и чужденците
5
1
 
2
 
! Отговори
факт преди 4 години
Поп иван от нови хан има много дрехи и индусите ги изхвърлят на селското бунище. Да товарят камионите и да карат към софия.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кармен МладеноваКармен, за капитализма си права - див, дикенсов капитализъм. За демокрацията - не! Няма такова нещо, като демокрация. Все пак демокрацията е власт на демоса(народа), но и тогава, в древна Гърция, демоса се е състоял от робовладелците и богатите, така че избраните са избрани от ... "демоса" :)Аз лично ще видя какво мога да им занеса! Мисля, че имам достатъчно обувки и палта, които не нося, а са нови!
3
1
 
16
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Какъв Позор - бездомни в днешните времена на ЛЪЖЕ ДЕМОКРАЦИЯТА...Но дайте да не се лъжеме.това си е чист див капитализъм от най-лош вид!
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАМЕРЕТЕ РАБОТА НА ТЕЗИ ХОРА!!!!! СКАПАНА ДЪРЖАВА!!!!!!
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой си поръчаха нов самолет, да ходят по инспекции, други молят за обувки.