Пускат третия лъч на метрото преди лятото, до "Овча купел" - есента

Все още текат изпитания, обяви инж. Стоян Братоев
45
Пускат третия лъч на метрото преди лятото, до "Овча купел" - есента

В момента се изграждат два етапа от третия лъч на столичното метро. Единият етап е от "Красно село" през НДК и Орлов мост до ж.к. "Хаджи Димитър". Става дума за 8 километра с 8 метростанции. Вторият етап е участъкът от "Овча купел" до Околовръстно шосе и "Горна баня", обяви инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен", в предаването "Бизнес старт" по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата
"В момента първият етап като строителство вече е приключил, но се извършват изпитания. Те ще продължат още няколко месеца, тъй като третата линия е с различна система на управление спрямо останалите. Това изисква повече време", посочи инж. Братоев.

Той заяви, че се надява, че изпитанията на участъка от "Патриарх Евтимий" до "Красно село" ще приключат през следващите 3-4 месеца. "Това са 5 километра с 5 метростанции", уточни Братоев и изрази надежда, че до началото на лятото този участък ще бъде пуснат в експлоатация.

"Откриването може да се очаква преди лятото, но точната дата ще бъде обявена, когато приключат изпитанията. Тестовете се извършват от Siemens", посочи още той.

По думите му очакванията са, че през есента на 2020 г. ще се реализира и участъкът в "Овча купел". След това има очаквания, след като минат необходимите процедури, да се започне и реалната работа по друга част от третия метродиаметър - от Военна академия през "Гео Милев", "Слатина" до зала "Арена Армеец" и "Цариградско шосе".

Директорът на "Метрополитен" коментира, че разписанието на влаковете е съобразено с пътническия поток. Братоев уточни, че събота и неделя пътниците са по-малко и това влияе на разписанието.

"Пътническият поток през работни дни е около 350 хил. души, а годишният е около 110 млн. 2018 г. и 2019 г. са сходни по отношение на броя на пътниците, тъй като не са пускани нови участъци".

Целия разговор вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Селянинът с колелото преди 4 години
В общината ако не си Разгазиран швепс, Не можеш да работиш. Яко се краде. За ужас на Даскалицата и тиквата, избирателите им "шведите" рядко влизат там, че се плаща.
33
3
 
1
 
! Отговори
А дано, преди 4 години
ама надали...
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може пък и да ми платят някога. СЪМНЯВАМ СЕ ВЕЧЕ
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се правят изпитания на мотриси като няма трасе!? За канарчета или за *** ни вземате?
30
2
 
6
 
! Отговори
Shelle преди 4 години
***, предизборни щяха да го пуснат до Красно село до Декември 2019.
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И референдум от Софиянски нямаше.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се закрие а провинцията да си ходи.30 години не поумняха.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То беше октомври 2019г., та после началото на 2020, след това април-май, сега лятото... Разбирам, че тези неща си изискват време, но поне да спрат да излагат със лъжливи срокове пред медиите.
26
11
 
8
 
! Отговори
Горд Софиянец преди 4 години
До ЛЪЖЦИ, КАКВО СТАНАТази част от София е едно про паднало смра дливо гето,там освен цiгани,нар комани и про сти тутки,дето се продават за 5 лева,нормални хора не живеят
25
4
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"ще продължат още няколко месеца, тъй като третата линия е с различна система на управление спрямо останалите. Това изисква повече време", посочи инж. Братоев."А защо е с различна система на управление,не е ли по-добре да унифицирани и да да има взаимозаменяемост на подвижният състав.Това значи две депа,две складови стопанства,два различни екипа за подръжка и експлоатация и т.н.Това не е оправдано икономически,освен ,ако не става въпрос за поредна огромна кражба
24
3
 
17
 
! Отговори
ЛЪЖЦИ, КАКВО СТАНА преди 4 години
ЛЪЖЦИ, какво стана с продължението до КВАРТАЛ ЛЕВСКИ О СВЪРЗВАНЕТО МУ С БОТЕВГРАДСКО ШОСЕ. СЕВЕРНАТА СКОРОСТНА НЕ Я ДОВЪРШИХТЕ(А ТОВА Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ) СЕГА И МЕТРОТО ОТРЯЗАХТЕ. МОЖЕ БИ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ В ТАЗИ ЧАСТ НА СОФИЯ СМЕ ВТОРА РЪКА ХОРА, А ?
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26Смучкай си, смучкай!
22
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Тиквения от Банкя само като го видя и ми се драйфа.А като започне с лакърдиите и кучетата се разбягват на мига.П.П. Що за примитив трябва да си та да го погледнеш тая лоена топка не знам.Какво ли остана да гласуваш за него...........Римляните ги разбирам но всички останали............
21
12
 
15
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
"Поетпреди 37 минути 5 12Червен *** от зарана жално виеНа крак отново е руското звеноА Бате Бойко като тъпани ги биеБате Бойко е пак номер едно"==========================Смучи пожарникарския *** и си разкваси устата със семенна течност.А понеже си ПОЕТ, ще ми извъртиш един МИ*НЕТ!
20
8
 
10
 
! Отговори
Провинция преди 4 години
В другите градове автобуси няма, а вие се оплаквате.
19
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A четвъртио лъч до Перник?
18
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе-хе това е поредния пусков срок като при военните всяка последна заповед често е предпоследна.
17
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Есента през коя година?
16
8
 
37
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Станцията на Хаджи Димитър е един голям гиол, кого лъжете бре некадърни калинки????
15
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко в Бойколандия е "Ургинал ПетроФфф".Смехххххх !Посмешището на Балканите..............БайГаня от Банкя.