Зам.-кмет: Хората да се научат, че София е пренаселена

Градът е строен за три пъти по-малък трафик, каза Кристиян Кръстев
7 яну 2020 14:03,
107
Зам.-кмет: Хората да се научат, че София е пренаселена
Снимка: БГНЕС

Хората в София трябва да знаят, че градът е проектиран за много по-малко жители и придружаващата инфраструктура е строена за три пъти по-малко трафик. Ако не се дисциплинираме като пешеходци, водачи, като колоездачи много трудно ще може да постигнем успех.“ Това каза заместник-кметът по транспорта в Столична община Кристиян Кръстев, предаде Агенция "Фокус".

Още по темата

"Ще работим за построяване на още паркинги. Обсъждаме всички възможни варианти. Ще търсим публични и частни партньорства за изграждане на такива. Разширяване на зелените зони", обясни той.

"Днес и следващите няколко дни работим върху две кръстовища, с които да повишим пропускателната способност. Ще увеличим лентите за излизане от "Тодор Каблешков", защото в момента се образува постоянна, всекидневна тапа", допълни Кръстев.

"По същия начин "Панчо Владигеров" и "Царица Йоанна", там ще направим регулиране на кръстовища по различен начин, за да може да повиши пропускателната способност", каза още Кристиян Кръстев.

"Времето, което спестяваме по светофарите от вече коригираните трасета ще ги прехвърлим към другите дестинации. Има много работа, която може да се свърши. Освен това до месец ще направя виртуална приемна, за да общуваме по-лесно. Ще има нещо като референдум, където ще пускаме всички нови идеи. За да можем да обсъждаме всичко предварително", допълни Кристиян Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
4
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
прав е човекът, също таака по света е доказано, че ако подобриш пътната обстановкаа с по-висока пропускателност , веднага все повече хора вадят колите от гаража.Ако знаеш че до бъдещата ти работа ще пътуваш 2 часа , ще си търсиш такава да ти е по-близо,
98
4
 
10
 
! Отговори
гого преди 4 години
Ами господин зам мафиот - пардон исках да кажа кмет - града е пренаселен защото кметовете по места вместо да строят безплатни паркинги - взимат подкупи и застрояват градинките с нови кооперации - над 55 процента от междублоковите пространства от 1990 година на сам са застроени - а те са били проектирани за междублокови пространства - не е лошо някой да сметне колко подкупи са събрали общините за да може това да се случи ако сте толкова *** и не знаете какво да направите идете в Берлин .
97
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще .... проектанта на кръговото на "Лъвов мост"?
96
3
 
12
 
! Отговори
Любо преди 4 години
Това за Тодор Каблешков го слушаме вече пет години. Фандъкова, спри да лъжеш софиянци, долна си
95
5
 
14
 
! Отговори
Сопи преди 4 години
Другаде нема леб, само у Софето, затова сме тук. Дали ви харесва или не, не ме интересува, драги ми сопи. И аз не ви харесвам и ви смятам пловдивчани и варненци за по- възпитани от вас. Бих живял там, но тук взимам четворно.
94
6
 
12
 
! Отговори
123 преди 4 години
Достатъчно е ПРОВАНСА да си Оди У ПРОВАНСА, а не дава "идеи" как да остане и да пренаселва... 0
93
2
 
24
 
! Отговори
Б. Б преди 4 години
Нещастници..... Може да давате разрешение за строежи без отстояния.. Блоковете никнат като гъби... А нама улици. Няма аутобани. А улички някакви на фона на строежите които растат лавинообразно. Тези жилища новите вещаят коли.. Но улици голям и няма уви.. Нови а старите. Значи нови хиляди блокове а нов булевард не. Всичките сте за затвора от Герб
92
5
 
6
 
! Отговори
Прованса преди 4 години
На който не му харесва да:- ходи в прованса- ходи в други столици който са проектирани- се проектира бе и без това ектрарнага мрежа е смесена и трябва да се раздели в населени места (жилищни зони ) са в съседство до блокове и магазини с далекопроводи.... няма наземни гаражи...
91
4
 
16
 
! Отговори
123 преди 4 години
Много "прованс", заради който вече не може да се "диша" в София слага минуси... Но не му се завръща по родните места....
90
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като затвориха печеливши и работещи предприятия във провинцията и разграбени от нашите умни управници ще е така .
89
7
 
14
 
! Отговори
123 преди 4 години
Всички придошляци след 1990, да си се завръщат по родните места!!!
88
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От как махнаха жителството е така.
87
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога разбраха че София е пренаселена вчера ли. Пето поколение съм в София. От 25 години в София нито се диша нито се пътува спокойно. До 1995 г. София беше най спокойният град. С Жигулата в най натоварените пикови часове от единият край на София до другият я преминавах за 20 минути. Сега ми трябват 2 часа. В празнични дни когато новите Софиянци си отиват по родните селца в София настъпва спокойствие.
86
2
 
14
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Оправете ескалатора на метростанция Г.М Димитров.
85
10
 
15
 
! Отговори
vai преди 4 години
Хората напускат масово страната,а тия още си чешат езиците за некаъв мизерен град!!!Кой ви брои за живи,на никоя карта не съществувате,камо ли някой да тръгва за тоя мизерен турски град от 80те години
84
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще се научат ,че като си на длъжност,е нужно да се напънеш и даработиш до решаването на проблема ,сриск да сбъркаш, или да не успееш.Понетова ни научи соца.До пследно се борипроектирай ,излез пред съвета и отстоя-вай позиция.Така като ми казваш да секача на колело в 25 км зона,нещо миидва в повече.Друга тема е че,нещата саизтървани ,но никой незапочва.Юрданканяма нищо да направи,а и вече хич не я е зор,при последен мандат и мразещавсичко живо.
83
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя откри топлата вода! След 30 години строежи и диващини сега ще ни учи някой си на морал!
82
3
 
39
 
! Отговори
Партиен член преди 4 години
Около София ниви колкото щеш. Купува ги общината, прави инфраструктора и почва да продава парцели за строежи. Ама няма пари общината за такава идея. Друго си е в междублоковото пространство, там има ток, вода, парно няма нужда от инвестиции. Само трябва правилния строител да почерпи когото трябва и да започва презастрояването.
81
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората от цялата страна искат да дойдат в София. Адресно регистрираните са им платят данъка за комуналните услуги - събирането на ***, пречистването на водата и подобни, а те да замърсяват. И когато територията се доведе до изтощение, да се ометат по родните си места. Не София, а софийското поле, и не кмета, а Господ Бог не го е проектирал за толкова хора. Главния архитект на София мерки няма да вземе, само Господ може да ограничи това вавилонско стълпотворение. И дано да го направи скоро.
80
4
 
24
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Много .мотан кмет.По света няма град проектиран за днешното си население за това всичко е в постоянно развитие.Софиянци си избират градоначалниците по слабоумие