Да викаш неволята: Столичани сами ремонтират улици, пълнят дупките с тухли

От 40 години в столичния район "Красна поляна" не е правена реконструкция
Обновена: 9 яну 2020 08:25 | 9 яну 2020 08:20, Камелия Цветанова
48
Да викаш неволята: Столичани сами ремонтират улици, пълнят дупките с тухли
Снимка: bTV

Граждани сами ремонтират улицата си в столичния район "Красна поляна". 

Дупките са токова дълбоки, че колите им засядат и не могат да преминат. Хората са запълнили дупките с тухли, за да могат да минават.

Гражданите, които живеят на тази улица са информирали общината за проблема.

Ремонтът на малките квартални улици е приоритет на този мандат на ръководството на Столичната община.

Подадените сигнали обаче не вършат работа, твърдят живущите на улица "Дръстър".

 Районният кмет Иван Чакъров обясни, че в квартала доста улици са в тежко състояние.

 "Хората са прави, наистина от 40 години не са правени ремонти, по тях има и даста течове на вода, тъй като е стара мрежата. Миналата година влязохме доста силно във "Факултета" да оправяме улиците", обясни Чакъров пред bTV.

По думите му е започнал ремонт на улица "Дръстър", но е спрян в началото на декември заради лошото време.

"Първо ремонтираме тези улици, които са второстепенни, но са важни – по тях има голям поток от автомобили и те водят до обществени места като училище, медицински център или полицейско управление", уточни още районният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом си плащаш данъците, не трябва сам да си поправяш улиците, вместо да полагате тия усилия питайте управляващите къде ви отиват данъците. За мерцедеси ли, за НСО охрана ли, за какво точно?
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сральованкото си остава такъв прегърбен, вместо да метне тухлите по този който го ***!
39
0
 
9
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Фандъкова нали се хвалеше, че в най-богатата община всичко е наред и е перфектно.. Защо гласувате за тази мутреса, изпълнителка на мръсни поръчки на Боеко милиардера!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално, като за Тикволандия. Следващия път пак да изберат Фандъка.
37
2
 
2
 
! Отговори
BDS преди 4 години
Да отидат и да си платят данъците след това!
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добра работа, браво на хората.
35
1
 
8
 
! Отговори
А тааакааа преди 4 години
До СредногорецАми правете по региони вече списъци кой крал (в особено големи размери) и като му дойде времето, само се сваля списъка и по азбучен ред да ги таковат...Ама списъка го качете на някой сайт, дето няма сваляне от нашите държавни хакерчета :) А мерси за идеята ;)))
34
0
 
14
 
! Отговори
ВАЖНО преди 4 години
Сега койото е правил ремонтите, да си направи няколко снимки, да подаде заявление в общинска администрация за труд и материали и да му ги приспаднат от данъците тия месеци, когато плаща!Ей така се извиват ръцете на общината, само че да се подковат и юридически :)
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можело значи
32
10
 
6
 
! Отговори
Средногорец преди 4 години
Пък в наше село (Пирдоп) кмета Ангел Геров(от БСП) глоби комшията, че запълва дупките пред дома си с бетон.Някога(кога ще е това и той не знае) като дойдела машина да изземе слоя надупчен асфалт щяла да се повреди, защото бетона е по-твърд.В Златица и там все БСП управлява и асфалт даже вече няма.Малките дупки се съединяват в големи, големите в огромни, а Магдалена Иванова кара нова Хонда CR-V и даде 1 000 000лв за цветя в градинката пред общината.1 000 000 даде и за нов салон на училището.
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сами си пълним дупките и после плащаме пътен данък.Недостиг на вода и воден режим а никой не казва колко кубика вода са нужни за производство на един киловат ток.Хората плащат по 3лв на кубик а един киловат ток струва 0,20стотинки.Значи по най-проста логика частните ВЕЦ не плащат нищо за водата с която правят ток ! -тоест плащаме я ние а те печелят.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хехе, било приоритет, паднах от стола! Каквото и да тръгне да се прави се говори как 40 години не е било поддържано, абе будали с будали, 40 години пари събирахте сега се сетихте!
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ул."Г.Стаматов" в Надежда е 200-300 метра, лунен пейзаж, но от 3 години общината се прави, че такава улица няма! Отговарят, че "не е в регулация"!!! Но данъци събират!
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди няколко години ат неволя, се наложи да пратя колата на вторични и си купих едно 4х4 , та сега не правя всеки месец окачване , а само от време на време.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имахме си хубава , гладка улица, докато един ден не дойдоха от ВиК да отремонтират един теч- заринаха го с пръстта която изкопаха и остана така около 5 месеца, и на кмета писах и на ВиК-Велико Търново , няма , докато не наближиха предните избори -никой не се сети да докара 5кв.м асфалт
26
1
 
22
 
! Отговори
gio преди 4 години
почти навсякъде в София, където хората имат възможности си ремонтират от години улиците сами. Що се отнася до причините те са не толкова от трафика или в следствие на амортизация, а заради нескопосаната работа соновно на две дружества ВиК и Топлофикация и безнадзорната / безконтролната им работа от страна на общината.
25
0
 
20
 
! Отговори
Фандъкова преди 4 години
Браво, продължавайте така!
24
2
 
16
 
! Отговори
До Додо преди 4 години
Да бе, чакай да ни махнат визите. Те и в Шенген от 15 год. всяка година ни приемат.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА ЗАПЪЛНЯТ ДУПКАТА НА КУХАТА ТИКВА С ТУХЛИ ЗАРАДИ СОФИЙСКИ ХЕЛУИН.
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Да допълня Льольо стига с тези мантри за комунисти бе ? Какви са ГЕРБ 85% комунисти и от кога като пишеш истината ставаш комунист ? Хората са отвратени от тази мафиотска структура и не трябва дола си задължително от БСП за да си против комунистите от ГЕРБ. Най хубаво е, че и вашите редици оредяват с толкова купени гласове и толкова роми гласуваха да Фандъка и разликата е минимална.