Заради мръсния въздух: Жители на Красна поляна готвят нов протест

Те очакват срок от общината за премахване на незаконните постройки
Обновена: 10 яну 2020 09:43 | 10 яну 2020 09:36, Красимир Ангелов
9

В социалните мрежи се разпространяват снимки със строителство във Виетнамските общежития в столичния кв. "Красна поляна", за което се твърди, че е незаконно.

"Видяхме снимките, но не виждаме нещо ново. Тук работата отново замря, общината ни говори за 3 блока, които ще бъдат съборени. В квартала решихме, че на 28 януари от 19 часа ще подсетим общината, че не сме забравили техните обещания", каза Цветан Фиков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Според него трябва да се каже кога е срокът този комплекс да бъде премахнат. Той апелира и за по-голям контрол.

"Правят се проверки, но при тях горенето спира и след това започва отново. Контролът пак е занижен, работата спря. Всички районни кметове на София трябва да се включат активно", каза в ефира на Bulgaria ON AIR Десислава Вучева, която също живее в кв. "Красна поляна".

По думите на Фиков мръсният въздух в София е само през зимата и на всички хора им е ясно, че основното замърсяване не идва от автомобилите, а от горенето на отпадъци. Вучева бе категорична, че очакват от СОС официално писмено решение за крайния срок кога ще се премахне гетото.

"На тези хора трябва да им се дават социалните помощи в материали, които са екологично чисти за горене", сподели още той.

От общината и днес ще има проверки за мръсния въздух и за незаконното строителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да има чист въздух в София, докато не започнат да вкарват в затвора всеки, който говори за автомобилите, когато става дума за замърсяването на въздуха.
7
3
 
0
 
! Отговори
импексова преди 4 години
по време на бсп въздуха беше чист щото раздавахме помощи еко ***! мдаааа...
6
2
 
6
 
! Отговори
Ще преди 4 години
Излязат 50 човека от някое НПО за да си оправдаят субсидиите и толкова.Фандъкова няма да тръгне срещу любимия си електорат.Но вие си я избрахте.
5
6
 
2
 
! Отговори
Шенко преди 4 години
Продайте си апартаментите кат не ви отърва там. Давайте, вървете на Витоша. готови сме да плащаме по 5000 лева за двустайно в красна поляна поне ша напълним квартала с деца то сега само пенсюуонери и дръти моми.
4
1
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Точно ромите от този район бяха купени и избраха Фандъкова...
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купете им на шведите по един климатик и им позволете да си берат ток от жиците общината ще го плаща да не замърсяват хаха
2
8
 
15
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Да са си правили сметката и да не са купували жилища в Красна поляна. То си е гето там, от 30 г. там живеят маймуни и палят гуми и найлони а *** плаща по 1000 евра квадрата панелката и после вдига врява. Преди покупка а се мисли, не след това.
1
0
 
25
 
! Отговори
Да,бе преди 4 години
Протести.Къде бяхте на изборите,когато ФакултетО си избра кметицата.Сега и вие ,и децата ви ще дишате.