Следваща станция: "Медицински университет". Вече е готова!

Очаква се влаковете по третия лъч на метрото да тръгнат до лятото
17 яну 2020 14:30, Красимир Ангелов
60

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Метростанция "Медицински университет" е напълно готова да посрещне своите пътници, видя фоторепортер на Dnes.bg.

Още по темата
Очаква се влаковете по третия лъч на софийското метро да тръгнат до началото на лятото.

В момента се изграждат два етапа от третия лъч на столичното метро. Единият етап е от "Красно село" през НДК и Орлов мост до ж.к. "Хаджи Димитър" - 8 километра с 8 метростанции. Вторият етап е участъкът от "Овча купел" до Околовръстно шосе и "Горна баня“.

Първият етап като строителство вече е приключил, но все още се извършват изпитания. Те ще продължат още няколко месеца, тъй като третата линия е с различна система на управление спрямо останалите и това изисква повече време.

Очаква се до 3-4 месеца пътниците вече да могат да пътуват по тази част от третия лъч, а през есента – и до "Овча купел".

След това има очаквания, след като минат необходимите процедури, да се започне и реалната работа по друга част от третия метродиаметър - от Военна академия през "Гео Милев", "Слатина" до зала "Арена Армеец" и "Цариградско шосе".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
18
 
! Отговори
Живущ преди 4 години
Беше октомври 2019, после април 2020, сега началото на лятото, ама не знаем кое. Цялата им работа на тия е такава... Дано поне е преди магистрала Хемус, че да го доживея
32
13
 
16
 
! Отговори
Костадин преди 4 години
Най-после направено по европейски, с модрени технологии измислени за удобството на хората. Не мога да опиша радостта си от скъсването на дружбата с МЕТРОВАГОНМАШ и конските им вагони, които са проектирани за всичко друго, но не и за превоз на хора. Има светлина в тунела щом лека полека се освобождаваме от мечешката прегръдка на пияните ватенки.
31
12
 
3
 
! Отговори
смени държавата преди 4 години
На гол и гладен тумбак чифте мотриси.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КРАСОТА!
29
9
 
9
 
! Отговори
ERICH преди 4 години
По принцип първоначалният проект за метрото,предвиждаше трасето на метрото да е под бул.Ленин/сега Цариградско шосе/ и спирка трябваше да има на хотел Плиска,но след като през втората половина на 80-те годи беше построен трамвайният тунел под "Драган Цанков",то новата схема с цел открадване на пари,трасето на метрото беше променено през този тунел.Затова от Ректората метрото прави такъв противоестествен завой.
28
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех как беше при комунизма, билетчето 6 стотинки, пък сега Лев и 60 стотинки. Как беше, чакаш на спирката и незнаещ ще дойде ли няма ли и времето неусетно тече и какви раздумки ставаха, пък и такава блъсканица в рейса, нямаше нужда от парфюм, я някоя ще се отърка в тълпата и безплатен парфюм получаваш, пък и проветриво беше и зиме вееше в рейса и лете вратите отворени оставяха. Спомени
27
2
 
1
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Do 22май тебе трябва да те приберът, ама не ми се спори с ненормалници
26
9
 
9
 
! Отговори
До ERICH преди 4 години
ВИКАШ,ДА ВРЪЩАТ ИКАРУСИТЕ,А??? Учи за матурата и не говори глупости пубере!
25
10
 
7
 
! Отговори
До 21-фен преди 4 години
Лъжите май бяха на едни чичковци които пробиха 2/ДВЕ/ дупки ,пред радиото и пред х-л Хемус през 70те и.....това беше!Кой е лъжецът??? Сега когато метрото е факт и 50,000 -60,000 души в час пътуват безпроблемно се намират индивиди като този фен който иска да ни убеди че ,,болен и беден" е по добре от,,здрав и богат". На какво и кого си фен ти бе неудачнико?
24
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ремонтът кога ще започне?Има ли вече изготвен график?
23
12
 
16
 
! Отговори
ERICH преди 4 години
Доста мизерен вид придобива метрото.На много станции някакви палави ручейчета текат от стените и правят локвички по пода да има къде чакащите да си държат краката.По втора линия на много станциите ескалаторите са с някакъв неизвестен произход.Като цяло може да се каже,че метрото е правено от работници,които за първи път са се хващали на работа.Всички нови станции са със скъсени перони така,че началото и краят на композицията остават в тунелите.Най-лесно се забелязвя на Сердика и Университ
22
4
 
25
 
! Отговори
Столичанин с памет преди 4 години
Странно, но никой не помни обещанието, че тази отсечка ще е готова в края на миналата година. Кратката памет на софиянци доведе до повторен избор на госпожата по руски език. От друга страна нямаше никаква алтернатива.
21
10
 
10
 
! Отговори
ДО ФЕН преди 4 години
За ,,лелката" не знам ама ти май бая си изперкал? Явно живееш на село и метро и град не са ти нужни.....Оди върни козите и си лягай,ама *** на доктор преди това да ти даде хапчета против затъпяване.Горкия ти не си виновен,,тя природата се е подиграла с теб!
20
7
 
22
 
! Отговори
Фен преди 4 години
прибери си боже фандъците по скоро... аман от лъжите на тая изперкала лелка
19
5
 
4
 
! Отговори
До вишиста преди 4 години
Дали може човек да е чак толкова Т.Ъ.П.?Ако всички,, вишисти" бяха с твоя мозък още щяхме да сме с волски коли.! Прибери си боже вересиите-вишисти!!!
18
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Един висшистНе си висшист , висшето май само си го сънувал ????
17
4
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
И ти си се изказъл,колкото да не заспиш! Като оня ,,Да ама вие защо биете не--ите!?!?Сто на сто си пубер!!!
16
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До виШистаКато ги разпределят тези пари на пенсионери безработни и МРЗ на всеки ще се паднат по 2,13 лв.
15
20
 
18
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Прекрасна новина ! Браво кмете,продължавайте!!! А виещи от злоба винаги ще има но, доволните сме в пъти повече.!!!
14
11
 
21
 
! Отговори
ДО 10 хахаха преди 4 години
Ти на колко годинки си бе д.р.и.с.льо и останалите плювачи.Когато нещо е хубаво и добро трябва да кажем ,,Браво" и да сме доволни.За разлика от теб ние помним вмирисаните ,пушещи и дрънчащи автобуси , препълнени с освирепял от чакане народ по спирките.И същите скрибуцащи и гърмящи допотопни трамваи.Сега и на хубавото и удобното намирате кусур разглезено и лигаво поколение.Не знаете какви бяха пътищата,транспорта и каква мъка и смрад беше ....и две дупки с цел- бъдещо метро ! 50 години го чакахме