В приоритетите на СОС: Работата в кварталите

Конкретните проблеми изискват конкретни решения
17 яну 2020 22:30,
8

Бюджета на Столичната община за текущата година се разпределят съобразно поетите ангажименти и поставените приоритети, заяви пред Денят ON AIR председателят на финансовата комисия в СОС Георги Георгиев.

Той обясни, че първи приоритет е работата по кварталите. След големите булеварди идва ред и на довеждащата инфраструктура. Вторият голям приоритет е чистотата на въздуха, което означава повече пари за екология.

"Бюджетът, който касае тази тема е увеличен с 12 млн. лв. тази година, които ще отидат приоритетно за чистота на улиците", каза Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Проблемът с екологията и чистия въздух е един проблем, който не може да бъде решен с една единствена мярка. Поради което се предприемат комплекс от такива в няколко различни посоки. Обновяването на градския транспорт и пускането на третата линия на метрото. Над 90% от подвижния състав в градки транспорт е подменен", отбеляза председателят на финансовата комисия в СОС.

"Наша обща отговорност е ефективно да управляваме парите на столичани и да се борим и да защитаваме европейско финансиране", смята Георигиев.

Той твърди, че от общината си дават сметка, че не могат да решат всички проблеми наведнъж, с един замах.

"Ние си даваме сметка, че за да има развитие по проблемите, някои от тях трябва да се превърнат в приоритети", допълни Георгиев.

Той смята, че отговорният подход изисква да се предвиждат пари за проекти, за които има готовност да се реализират.

"Софийският бюджет се опитва да решава проблемите на хората, затова е прагматичен и отговорен", отбеляза Георгиев.

"В бюджета има знак за равенство - разходите, които се планират, трябва да са равни на приходите", ясно заяви председателят на финансовата комисия в СОС.

"Бюджетът предвижда възможности, от тук нататък вече е въпрос на конкретна подготовка с проекти", смята Георгиев.

И допълни, че решаването на конретни проблеми изисква конкретни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължаваме работата по свързването на ВиК София с квартал Перник, предстои и разширяване на метрото до Перник, тата и така ще се копае за тръби, направо ще полагат и релси. Проверява се собствеността на няколко имота, предвидени за буферни паркинги в кв. Изток до гимназията. Така ще се намали трафикът на коли през Владая и Люлин с 95%, съответно замърсяването на въздуха.
6
1
 
2
 
! Отговори
Балкантурист преди 4 години
Значи фъндъкова след десет /10/ години служба, ще почне да се запознава с Населеното място в което живее и работи ли?! С 1,7 млрд лева бюджет и Градът ни да прилича на ***, значи, че тази минимум трябва да е в затвор. Идеалният вариант са Гробищата.Никой не иска в нейното село, камо ли в София.
5
0
 
6
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
До Анонимен 5. Някой анти-неолибералист и анти-демократ,беше казал,че това ,което е построено по време на социализма,по време на демокрацията няма да може да бъде боядисано/поддържано/
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои квартали са от средновековието. В Панчарево и Кокаляне от години хората искат пречиствателна станция и ремонт на самоковското шосе. Езерото не е почиствано от времето на соца и така затлачено с фекалии, че скоро ще стане тресавище. Шосето не е ремонтирано като хората от 30г. Тясно, само дупки и кърпежи.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти пък 50 години в кръчмата иновация на квартала всеки ден от сутрин до вечер може и в парка на пеика
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата в кварталите искам да попитам в един квартал в малък град как протича.Освен в местната кръчма и до магазина за вестник тия мили хора какво мислят значи мослеики само живо т и мразене на определени хора.Навремето си втълпиха едни че някои е едикои си и какво тои е ничии защо защото баща му бил такъв от това какво следва човека работи яко съвестно години наред е тоине никои защо защото не пие
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви квартали кви пет лев, горим *** на цяла европа и африка