Фандъкова посети Първа АГ "Света София" на Бабинден

Столичната община е инвестирала близо 2 млн. лв. в болницата, съобщи тя
Обновена: 21 яну 2020 15:33 | 21 яну 2020 15:20, Анисия Иванова
5

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден, в общинската Първа АГ "Света София" болница и на ритуала "Миене на ръце".

През последните две години в "Св. София" Столичната община е инвестирала близо 2 млн. лв., заяви кметът, която заедно със зам.-кмета Дончо Барбалов, посети лечебното заведение.

Фандъкова поздрави лекарите по повод празника и каза, че се гордее с двете общински АГ болници в столицата. По думите й най-важните хора са лекарите и акушерите.

Близо 300 души работят в АГ "Св. София" и са доволни от условията. Болницата е на печалба, средствата ще бъдат инвестирани за работещите в болницата и за закупуване на нова апаратура.

Столичната община отделя за тази година 31 млн. лв. за здравеопазване, като от тях 10,5 млн. лв. са насочени за дофинасиране на всички общински болници.

За АГ "Св. София" са предвидени около половин милион лева. Това са средства, с които дофинансираме дейности, които не се заплащат от НЗОК, съобщи кметът Фандъкова, цитирана от Dariknews.bg.

Тя съобщи, че Столичната община продължава общинската инвитро програма. Благодарение на нея досега са са родени 13 бебета. Общината финансира процедури с донорски яйцеклетки, посочи Фандъкова и призова повече дарители да се отзоват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Д-р Маленов, да сте жив здрав!