Какво сирене ядем? БАБХ тръгна на проверки

Откриха нарушения още в първия магазин
58
Какво сирене ядем? БАБХ тръгна на проверки
Снимка: БГНЕС

Проверка за наличие на немлечни мазнини в млечните продукти предприеха експерти от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Асоциация „Активни потребители“.

Първоначалната проверка установи имитиращи продукти, които не са предварително опаковани и наличие на млечни продукти извън хладилните витрини.

"Вземаме проби няколко години подред за наличие на немлечни мазнини в млечните продукти и дали съответстват по физико-химични показатели, по технологичните документации на производителите. Колегите описват в протокол имитиращите продукти, които не са предварително опаковани. Ще ги възбранят от реализация, ще уведомим колегите от областните дирекции по безопасност на храните на територията, на която се намират предприятията за предприемане на мерки към тези производители на имитиращи продукти“, обясни пред БНР д-р Райна Иванова от БАБХ.

Сергей Иванов от "Активни потребители“ констатира нарушения още в първия проверен магазин.

"Този обект е доста стар, отдавна работи, продават сирена и имитиращи продукти на едно място, което не трябва да е така. Скандалното е, че това място дори не е хладилна витрина, а едно стъкло“, каза той.

Окончателните резултати ще бъдат готови до няколко дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: сиренеБАБХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
А за кашкавала,млякото
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се разрешава внасянето на палмово мадло? Къде е контрола? Така се убива младото население на държавата Дания е с забрана да се внася палма,къде сме ние?
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабх тръгвали на проверки?И какъв ще е педурггага? Който не бутне нещо, ще го глобят леко, за да знае следващия път да си плаща на ръка.После ще четем гупости от рода на една фирма (коя е тя е тайна) е нарушила нещо (какво е нарушила е тайна) и ни е хранила с отровния си продукт (кой е той е тайна).Тези *** са абсолютно безполезни за България и не знам защо ядат пари от държавния бюджет. Всичко, с което се заеха беше провал.
44
3
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До един от село 30 Недей да се хвалиш , че ще предизвикаш съдбата. Не е далеч времето , когато ще забранят да се отглеждат животни в дворове.Вече започнаха с ограниченията.ЕС не спи и мисли по въпроса.
43
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ТЕЗИ СА СИЛНО КОРУМПИРАНИ. КАТО ИМ ВРЪЧАТ ПЛИКЧЕТО С ПАРИТЕ В ПРОТОКОЛА ОТ КОНСТАТАЦИИТЕ ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ТОЧНО. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА НИТО ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ В БЪЛГАРИЯ. ВСИЧКИ СА ОТ МАФИЯТА. ТЯ УПРАВЛЯВА СТРАНАТА. ПРЕСТЪПНИЦИ.
42
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 4 години
Аз си купувам краве масло от една баба на пазара. Нищо общо няма с немските масла които са в магазините. Маслото си има приятен мирис и храната е по-вкусна с него. Хората са забравили вкуса на истинската храната.
41
5
 
12
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
По време на "тъмният, и разбира се човеконенавистен" социализъм имаше едно качество, определящо се от БДС. Само два вида кашкавал "Витоша" и "Балкански", правене от българско краве и овче мляко. Тогава България имаше към 10 мил. овце,и към 5, 7 милиона крави., няма палмово масло и транс мазнини. Този кашкавал, в който и край на България да бъде купен имаше постоянен и непроменяем вкус
40
0
 
16
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Имена на фирми искаме! .. или поне на коя фирма в сиренето й има мляко и няма палмово масло...дано има поне една де
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво сирене ядем?Как какво-с палма.14 000 тона палмово масло годишно се внасят в страната без никой да реагира.Къде мислите отива то?
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, бах ги тия от БАБХ.Само си правят реклама,като решат да се разработят.
37
1
 
10
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Странно защо в Англия и Германия тези продукти са пои-0евтини,въпреки много пои-високите им заплати.Мислиш ли,че те ядат б.о.к...ци и си траят?
36
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 4 години
до 29Е,де да беше мас това,което го слагат в колбасите!
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАБХ не трябва да тръгва на проверки,а да прави ежедневни проверки.Тази кампанийност само предупреждава нелоялните производители и търговци,а като свършат проверките,пак същото.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хем скъпо ,хем е далеч от истинското сирене.
33
7
 
6
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
До 35Няма как да си вземеш истински български кашкавал за 10 лева. Само да ти кажа, че един кг кашкавал се прави от 10 литра мляко, отделно имаш зреене, труд, транспорт и тн
32
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 4 години
В Лидл Германия 1 кг ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ,ама ИСТИНСКИ кашкавал струва 10 лв.Защо!?Ние българите не сме ли хора,какви сме,за да ядем имитиращи продукти и то на почтидвойна цена!?
31
7
 
4
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Все още има хубави млечни продукти произведени в България и продаващите се на родния пазар. От първа ръка знам. В малките магазини все още има истински млечни продукти за разлика от хипермаркетите. Има и търговци, които подвеждат. Не свеждайте гнева си до малкия квартален магазин. Все още има какво да се вземе там. Просто лобито на големите иска да измете малки и да останат само те.
30
3
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Ти на колко годинки си бе юнак2КОЛКО БАБИ с две крави ПОЗНАВАШ ??? Къде ??? Бабите и дядовците с кравите свършиха .Как ще ги гледаш,с какво ще ги храниш.,кой ще ги пасе.Знаеш ли какво е да гледаш крава,особенно до големият град.Супер рядко са. Една-две козички имат вече и това е.Явно не си помирисвал днешно село.От 40-50 години селата в оня селски вид и бит изчезват.Днес е времето на фермерите ,новите технологии и тарикатите....Баба от село с крава!?!?!?
29
0
 
11
 
! Отговори
стар котак преди 4 години
ей нонормалници, стига сте давали на котките да опитват от "сместа" било то кайма или кренвирши, производителя ще почне да слага и мишки утре за да се услажда на котките заради вас :D
28
1
 
8
 
! Отговори
един от село преди 4 години
Аз си правя суджуци и луканки сам.За съжаление нямам възможност и количествата са малко, около 20-25 броя на сезон.За това от време на време купувам и от магазина. Имаме ку4е и котка. До сега не са яли от тези от магазина, душат и отминават. Но моите си ги хапват с удоволствие. Давам от тях само на децата.