Метрото на Орлов мост - видео разходка от Фандъкова

Станцията е на дълбочина от 24 метра под Перловската река
59
Метрото на Орлов мост - видео разходка от Фандъкова
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Метростанцията на Орлов мост от третата линия на метрото показа във видео кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Станцията е на дълбочина от 24 метра под Перловската река.

В момента продължават тестовете на системите и влаковете в участъка от "Красно село", бул. "България", Медицинска академия, НДК, Одеон, Орлов мост, съобщи кметът в профила си във Facebook.

Eто и видеото! 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
Елена преди 4 години
Приказно красиво! Архитектура, цветове, символика от българската история и култура. Станциите стават все похубави, изпитвам гордост, че българите успяха да направят такава модерна инфраструктура. Браво на кмета на София. Бог да ви дава здраве, мила госпожо! Живея в Обеля и преди метрото ми трябваше час и половина, за да се прибера в къщи, или с трамвай, или с бавните, студени икаруси. Сега точно за 19 минути съм на станция Сердика. От една епоха в друга. А зли езици винаги ще има, срам за тях
56
1
 
2
 
! Отговори
дедо Боре преди 4 години
До До БългаритеНие сме си ги платили двойно с членския внос, защо да не се възползваме от част поне.
55
0
 
3
 
! Отговори
шоп преди 4 години
До Стар СофиянецАма имаше софийско жителство. Сега всички мякащи се домъкнаха в София, качиха се на таралясници, заселиха се по разни вади, ливади и долини и по цял ден пъплят по цариградското.
54
1
 
6
 
! Отговори
прост народ сме еййй преди 4 години
Живея в Милано от 30 години! Показах на италианските ми колеги видеото+мои снимки от метро станциите в София и им паднаха ченетата! Получих сума комплименти от всички тук в МИЛАНО! А, иначе ..четейки ТУК..плЮЙ народе по себе си..плюй си в чинията! Нищо не заслужавате *** мизерни, вие които винаги ще търсите телето под вола!
53
3
 
3
 
! Отговори
Кюляков преди 4 години
До 50 Модерно му е само името, иначе не е за приказване...
52
8
 
6
 
! Отговори
xa xa преди 4 години
ха ха,13-та си идвах и трябваше да чакам 30' по разписание да се прибера от метрото за 3 спирки в люлин.А познайте дали имам кураж да си дойда пак,за 20г това ми е идването.А квартала с каква инфрастуктура беше няма да ми стигнат дните да опиша.Трагедия дебне отвсякъде, нека хората си плащат почтено данъци и такси и високи сметки за вода,ток парно и отгоре на това пак да я избират.А в нормалните държави ти плащат милиони обезщетения и такива са в затвора,пък вий си плащайте, спасение за вас няма щото чипа ви е сбъркан..
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икарусите бяха железни машини. Между другото и нашите Чавдар не бяха хич лоши. Здрави, непретенциозни, евтини за поддръжка, надеждни и дуракоустойчиви.
50
1
 
8
 
! Отговори
До 49 преди 4 години
Ти да беше видял автобусите преди 1944 година. Тогава изтърбушените Икаруси, щяха да ти изглеждат като последен модел Мерцедес. При това тогава Икарусите още бяха нови. Икарусите бяха много по-практични от сегашните, които не са пригодени за толкова много хора, колкото се качваха на Икарусите. Една от причините аз почти да не ползвам градски транспорт са много неудобните превозни средства след 1989 година. Ако е полупразно става, иначе не.
49
3
 
8
 
! Отговори
Модерното преди 4 години
А снимки от Модерно предградие кога ще качи г-жа Фандъкова???Разбити улици, липса на канализация, димящи комини, липсващи тротоари и незаконни постройки.Това е квартал Модерно предградие 2020!
48
8
 
5
 
! Отговори
До стар софиянец преди 4 години
Охо-о-о, има хора дето помнят как беше с изтърбушените Икаруси и как се натрупваха по 2-3 рейса от един номер заедно и каква борба падаше да се качиш, за сядане трудно можеше да се говори на големите спирки!Комунистите лъжеха, че метрото ще свързва Люлин и Младост през 1980г., е така и не го направиха... Империалистите и Сорос им попречиха :)
47
2
 
0
 
! Отговори
Албърт преди 4 години
До макНаправи ти нещо особено мухъл. Ооо сетих се не можеш.
46
1
 
9
 
! Отговори
tctc преди 4 години
И този път като слагате метални столове по спирките,вземете да ги направите като хората. Сегашните имат наклон не към облегалката,а наобратно и като са метални само се пързаляме напред и се буташ с крака в пода,за да не паднеш. Всеки ден псувам изпълнителите на проекта заради това неудобство.
45
3
 
9
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 4 години
Преди 1989 година, превозните средства на градският транспорт бяха значително по-начесто от сега и почти навсякъде дълги автобуси за разлика от сега и нямаше единични трамваи, както сега. Тогава бяха препълнени, а от 1992 са полупразни. Примерно автобусите от Младост бяха на 2 минути и на 2 и половина минути. Сега са на 12-15 минути още преди да пуснат метрото, т.е. 6 пъти по-нарядко. Тогава градският транспорт превозваше около 8 пъти повече пътници от сега. На някои им е много къса паметта.
44
0
 
7
 
! Отговори
Аматьори преди 4 години
Още малко и музиката от Гейм ъф тронс да бяха пуснали, хахаха
43
5
 
8
 
! Отговори
мак преди 4 години
Нормална метростанция, нищо особено.
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МенЗа какво ти е тунел към другото метро? Трасето минава под линия 1 и връзката с нея се осъществява в обединения подлез, който се намира на по-горно ниво.
41
2
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 4 години
Някой знае ли кой е водещият архитект на тази станция-бижу???
40
3
 
16
 
! Отговори
До Българите преди 4 години
Съжалявам, но не ФАНДЪКОВА построи метрото, а Европа с техни пари.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова що не пусне някоя разходка из някоя махала в провинцията ?
38
8
 
18
 
! Отговори
Стар софиянец преди 4 години
БРАВО ! кОЙТО Е ИСТИНСКИ И ДЪЛГО ЖИВЯЛ СОФИЯНЕЦ ,ТОЙ МОЖЕ ДА ОЦЕНИ КАКВА ОГРОМНА ПРИДОБИВКА Е ТОВА ВСЕ ПО РАЗШИРЯВАЩО СЕ МЕТРОАко имаме нещо наистина европейско ,то това е метрото.Само луд или п.р.о.ст човек не може да оцени разликата от ужасяващият градски транспорт преди години ,въпреки два пъти по малкото жители и квартали Или разглезените пубери и милениум поколението от недоволни неудачници..Още веднъж браво !!!