СО дава приоритет на кварталната инфраструктура и екологията

Няма липса на идеи и предложения в СОС
31 яну 2020 22:40,
23

Средствата за София в Бюджето 2020 ще бъдат разпределени приоритетно в кварталната инфраструктура и екологията. Парите на пръв поглед са по-малко, но причината са европейските средства. Имахме ускорено строителство на метрото през 2019 г., затова имахме повече евросредства", каза в студиото на "Денят ON AIR" зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

Той обясни, че има желание на всички общински съветници да се работи за града, няма липса на идеи и предложения.

"Имаме най-големия бюджет, свързан директно с екология. Канализацията също е много важен приоритет, над 500 млн. лева ще има. Трябва да инвестираме за подновяване на канализацията", заяви още Барбалов.

Барбалов уточни, че в СОС е имало високо ниво на разбиране и консенсус относно спасителния план за Перник.

"Експертите на "Софийска вода" изявиха позицията, че не може да очакваме проблеми за водоснабдяването на града. Има възможност тази връзка да се спре, от друга страна, едно от условията е рехабилитацията на стената на "Бели Искър", допълни Дончо Барбалов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му хората се интересуват от това какво се случва в града и част от предложенията за столицата идват от граждани.

"Стремим се максимално да отговорим на исканията. В късната пролет се очаква да заработи третия лъч на метрото, имаме нови влакове, които изискват малко повече време за настройка", увери Барбалов.

Има договори за доставка на 13 нови трамвая в столицата, както и осигурено закупуване на 30 електробуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Дончо Барбалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
До Край*/// Казват ,че има нещо като притча,че ако българин не открадне нещо през деня,вечерно време когато се връща от полето ,хвърля капата си в двора на съседа , а след това с тихи стъпки отива да си я вземе,все едно ,че е краде.Така деня му е вече изпълнен с красота
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СО заслужава награда само в две направления - дрънкане на глупости и празни обещания. Само се говори колко пари били инвестирани в еди какво си, кокво се правело, какво се ремонтирало и т.н., но нищо от тове не се вижда или усеща от софиянци. Видимия резултат от работата на общината са само недоклатените псевдоремонти на псевдоремонти, които стоят като паметници на некадърността, корупцията и чалгарския просташки кич - единствените неща, на които са способни гробарите.
16
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ето например Васил иска общината да му мие улиците. А той да се паркира в калната локва - градинка. Да си пуска кучето да дриска по тротоара и да си хвърля дограмата и строшената тоалетна чиния до кофите.
15
1
 
4
 
! Отговори
Край преди 4 години
За да се оправи София трябва да се въведе РЕД в града. Със дзверски глоби за всяко нарушение. И трябват ПАРИ за това трябва да се вдигне драстично данъците за коли и сгради.Това обаче не може да стане защото българите не обичат реда и не вярват на властта че няма да открадне парите.Българите сме си мръсно конекрадно племе.
14
0
 
3
 
! Отговори
. преди 4 години
Тротоар запълнен с асфалт, вместо плочки !
13
0
 
3
 
! Отговори
. преди 4 години
Масово няма нормални тротоари и улици, но СО се цели в големи беща, абе тия запълват развалени с асфалт, това и в Африка го няма :D
12
2
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
В квартала ,в който живея ж.к.Яворов/бивш Ленин/,да не се бърка с квартал Яворов,по време на "тъмният и човеко-ненавистен" социализъм имаше към общините едната структура "Градини и паркове".Всека пролет тя извършваше ремонт на пейките,алейките,подкастряше дърветата и храстите,през лятото косеше и напояваше с едни въртящи се пръскачки тревните площи.През есента върху чешмичките,които ги имаше през 100 метра слагаха едни дървени зелени къщички.Никой не крадеше месинговите топки на чешмичките.
11
5
 
8
 
! Отговори
гост преди 4 години
Нищо не казват, за построяването някой паркинг, свободен, без заплащане. Значи сега ще започнат да глобяват за паркиралите по крайщата на градинките и хората ще се чудят къде да оставят колата си. Управляващите мразят обикновения човек, обичат само олигарсите.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събуждам се, поглеждам, някой побързал да се изсере на метеното от мен още на другия ден. Ще купя тревна смес, ще поръся и каквото се случи - това. Аман.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
градинките са сметища, неподдържани, затова трябва да бъдат час по -скоро застроени с 20-30 етажни екологични чудовища...
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Градинките са сметища, под храстите живеят бездомници, което прави като приоритет самите градинки да се превръщат в джунгли-дивачки, тротоарите изчезват, джунглата-сметище расте. Хората ровят по кофите и изхвърлят ненужното навън.
7
0
 
7
 
! Отговори
евалакис преди 4 години
btw не е ли по-правилно да се каже "у бюджето" вместо "в бюджето"? хахааа
6
1
 
5
 
! Отговори
бюджето преди 4 години
евалакис
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С което искат да кажат че ще бастисат и малкото останали градинки за да ги превърнат в строежи.Всъщност в София няма нито едно място където да има някакво реално подобрение спрямо комфортът на хората.
4
3
 
10
 
! Отговори
лицемери преди 4 години
Поредният ***. Не можеш да копаеш под София, бе гений. Отдолу има подпочвени води и поради тая причина копаха това метро 30 години. Отдолу е глина. И тунели, дето никой не ги знае на картата. Има 4 лентов път от Партийния дом до Бояна. Канализацията по центъра е от времето на Фердинанд. Завършил си "Здравен мениджър" в Медицинския факултет. Какво разбираш ти от строителство, бе келешш? Вземи една марля да си превържеш главата, че от ушите ти излиза мозък. А ти е малко и скоро ще свърши.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ива инфраструктура бе, палячовци, кварталите приличат на паркинги, всеки спира където намери. Няма тревни площи, няма детски площадки, да не говорим за ясли и градини. Всяко свободно парче земя за отрицателно време се превръща в "модерна кооперация със собствен двор".... инфраструктура.....
2
1
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Една улица не можете да асфалтирате като хората,камионите за бoк.лук правят курсове през 20 мин.,няма разделно събиране....Стига дърдорихте простотии.
1
2
 
18
 
! Отговори
Некой преди 4 години
"Бюджето 2020"? Поне шопи списват за общинския бюджет.