Тестват повторно българските студенти, завърнали се от Ухан

Първият направен за коронавирус бе отрицателен
Обновена: 4 фев 2020 08:58 | 4 фев 2020 08:58, Петя Славова
7
Тестват повторно българските студенти, завърнали се от Ухан
Снимка: БГНЕС

Под карантина във ВМА остават двамата български студенти, завърнали се от Ухан. Тестът, който им беше направен за новия коронавирус, е отрицателен, така че момичето и момчето не са носители на заболяването на този етап.

След няколко дни ще им бъде направен и повторен тест, за да се предотврати фалшив отрицателен резултат в случай, че са се заразили по време на полета до България, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Очакват се резултатите от изследванията, назначени на пациента във Варненската университетска болница, пристигнал в България от Китай. Мъжът беше със симптоми подобни на грип и беше поставен под карантина в Инфекциозната клиника. Оттам съобщиха, че 43-годишният мъж е в добро общо състояние и вече няма повишена температура, но са му назначени вирусологични изследвания в Националния център по заразни и паразитни болести.

Общо шестима български граждани са пристигнали от Китай на Варненското летище в началото на февруари. При петима от тях не е констатирана повишена температура, затова те са изолирани в домовете си за 14 дни. До момента няма други случаи, които налагат карантина.

На Софийското, както и на Бургаското летище вече имат термокамери, които следят състоянието на пристигащите пътници. Скоро трябва да бъде монтирана термокамера и на летището във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какво ги тестват? У нас няма тест за коринавирус. ПКК ли им правят? А Спартана обеззаразен ли е? Те докато внесат тестове я камилата, я камиларя
6
2
 
1
 
! Отговори
аа преди 4 години
с новите китове ли ги тествате или с комплектите. че с китове няма да стане - тъ паци
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво само тестват ? Заразата е вече в България и в София се разпространява но властите крият това
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНГЕРБ НИ ЛЪЖАТ.САМО ТИ НИ КАЗАШ ИСТИНАТА.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези двамата кога ще заплатят за личния Спартан такси който ги прибра от Франция. Питам защото 500000лв ще са добре дошли, а линейките в града се оказа че нямат GPS системи.Да не хвърляме *** на вятъра за някъкви дето не разбрали, не чули, чакали до последно и така
2
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЛЪЖАТ ВИ!!НАЦИОНАЛНАТА ЛАБОРАТОРИЯ ОФИЦИАЛНО ОТКАЗА ДА ПРАВИ ТЕСТОВЕ ЗА КОРОНА ВИРУСА !! ТЪЙ, ЧЕ ТОВА СА ИЗМИСЛИЦИ!КЪДЕ ГИ ПРАВЯТ ТЕЯ ТЕСТОВЕ ??????АКО ГЕРБ НЕ ВИ ИЗМАМИ ИЗЛЪЖЕ И ОКРАДЕ(РАЗБОЛЕЕ) ЗНАЧИ НЕ Е ГЕРБ!!!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От френска страна потвърдиха, че в самолета в които са пътували има вече над 20 с доказан коронавирус.