Фандъкова се похвали: Обновяваме старите метровлакове

Готови са първите два, до две години още 10 ще бъдат освежени
5 фев 2020 17:15,
23

Снимки: Йорданка Фандъкова

"Завърши модернизацията на първите 2 метровлака, които бяха от най-старите, обслужващи софийското метро. В следващите 2 години ще модернизираме още 10 от старите влакове по първа и втора линия", съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова във Facebook прифила си.
Още по темата

С обновяването ще се удължави експлоатацията им с минимум 15 години, намали разхода за енергия и подобри сигурността. В новите вагони ще има места за детски колички и хора в неравностойно положение.

Всички 20 нови метровлака за третата линия вече са доставени в София. В момента тече процедурата за доставка на още 10, които ще обслужват предстоящите разширения на третата линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
До данъкоплатец преди 4 години
Дришъл, руските вагони, не говоря за старите, са перфектни - здрави, красиви, тихи! Проветряват се отлично. Седалките им са така от памти век, такива са седалките и на метрото в NY.Аз също съм данъкоплатец. Интересува ме с моите пари ли отиде даскалицата-кметица до Германия да види къртицата, която купихме за метрото? Какво и разбира малката главичка от земекопна техника?И още, защо за третата линия купи мотриси с пантограф - съвсем друга система от тази на изградените вече две линии.Корупция!
14
2
 
7
 
! Отговори
Считам, че преди 4 години
Не метровлаковете булка, автобусите подмени автобуситеееее!!!!!! Иначе ми се струва, че липсва адекватна оценка на обстановката!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
другаре не ги ползвайте бре,тъкмо на нас хората ще ни е по комфортно!
12
2
 
14
 
! Отговори
Коджа Фандък преди 4 години
Спете спокойно уважаеми съграждани/съселяни. Герб и фандъците ще ви управляват докато свят светува. Дори САЩ и ЕС са зад тях.
11
0
 
11
 
! Отговори
Кюляков преди 4 години
До 11 Ще накривиш шапката на някой...Ние нормалните ще си ползваме метрото за пътуване/все тая къде са произведени мотрисите/, пък ти чакай да ти докарат специално за теб, американски влак :)
10
8
 
34
 
! Отговори
ало Зомбита преди 4 години
ДО зомбираните русофоби!В света няма по прекрасни метрополитени от Москва и Санкт Петербург.Ако някой е влизал в метро в Рим, Париж, Лондон... ще му се доповръща.За Ню Йорк не питам, че от там може и да не излезеш жив.
9
5
 
26
 
! Отговори
Обновяване??? преди 4 години
Казано е "следете парите".На кого Йорданка даде нашите пари???Хиляди такива мотриси вървят в метрото на Москва, Петербург най-добрите метрополитени в света. Такива вървят и в метрополитените на още десет едномилионни града в бившия СССР.И нямат никакви проблеми.Но целта е да се харчат пари и да се вземат комисионни. Избори идат, ГЕРБ трябва да купуват
8
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изгледах клипа... Впечатленията:Същата мизерия като преди, ама с нова боя. А, да - ЛЕД фарове, че му е важно да гледа къде отива...
7
8
 
15
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Новата техника не е хубава!Пък и има вечни машини!
6
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеем в страната на освежаването. Освежени трамваи (швейцарските красатавици), освежени мотриси, освежени фЪ-16 изобщо пълно освежаване на цената на ново.
5
9
 
27
 
! Отговори
Шогун преди 4 години
Старите мотриси са най удобни, който е сядал може да сравнява... единствено вратите им се затварят по здраво и може да стане инцидент. По широки са, по удобни...като стар кадилак. Освен това не зная защо не се възприеме седалките да са по посока на движението како повечето в Западна Европа? Два реда с по две седалки, така има повече място за седящи. Ама тук други командват парада , толкова им е пипето.
4
8
 
22
 
! Отговори
некой преди 4 години
Олеле, "Графа 2" ли се задава?
3
27
 
18
 
! Отговори
данъкоплатец преди 4 години
Отврат, савецка работа без климатик. Ама Фандъкова ходи на работа с кола на НСО, не с метро
2
28
 
21
 
! Отговори
Всичко преди 4 години
хубаво но отново най евтиното!!Руски стари мотриси отново пълна противоположност на модерните метра в нормалните държави!Но за сметка на това плащаме сериозна цена за билет.
1
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така работи всяка истинска рабфаколожка.