Парното в София поевтинява, "Топлофикация" излиза на газовата борса

Похвали се Йорданка Фандъкова
7 фев 2020 12:47,
22
Парното в София поевтинява, "Топлофикация" излиза на газовата борса
Снимка: БГНЕС

Топлофикация София“ вече е официално регистриран участник на газовата борса. Целта е да постигне по-ниски цени на газа, като купува от различни доставчици.“, съобщи във Facebook профила си кметицата на столицата Йорданка Фандъкова.

Още по темата

„Повече от година работихме за това заедно с министър Теменужка Петкова и парламента, с които направихме законодателни промени, а вчера получихме и разрешение от Столичен общински съвет за регистрация в платформата за търговия на „Газов Хъб Балкан“.“, допълва Фандъкова.

Според кметицата „Топлофикация София“ е най-големият консуматор на природен газ в България и затова заслужава правото да закупва газ на конкурентни пазарни цени, а не само по договора с „Булгаргаз“, който задължава дружеството да плаща газа два месеца преди да получи средствата от своите клиенти.

Преди месец „Топлофикация София“ започна и самостоятелно да продава и купува електроенергия на енергийната борса, което вече носи допълнителни приходи на дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак партенки! Практиката поне в София е доказала, че между цената на газа/газта и цените на Топлофикация, зависимостта е ГЕРБаво-пропорционална. Тоест: вдига се цената на газта, вдига се цената на топлото; Пада цената на газта, вдига се цената на топлото. ФАКТ.
20
0
 
2
 
! Отговори
Бай Шоп преди 4 години
Афффторът на статията, заедно с "редактора", са Моооого Т ъпи К о *** лета. Никаква Грамотност. По-Зле са от фъндъкова. Но, Връзкарчта. Не ги виждам и двамата да искарат и един ден на свободния трудов пазар.
19
2
 
5
 
! Отговори
D преди 4 години
А кога ще се премахнат незаконните такси от общите части?Доста хора дори не ползват облагата от тях,понеже апартаментите са празни,но си плащат....Не ползваш нещо,не си го искал,не си го поръчвал.....но,живееш в БГ и си го плащаш.
18
0
 
4
 
! Отговори
Много се радвам преди 4 години
за Топлофикация-София.Сега вече могат да станат глобален борсов играч на енергийния пазар! :-)А пък ако прекратят основната си дейност и останат само на борсата, тогава и цяла София ще си отдъхне и ще се зарадва.А що се отнася до приходите - не е там проблема.В контрола на разходите е! И в нежеланието да се реинвестира в изграждане и поддръжка на топлопреносната мрежа.
17
2
 
2
 
! Отговори
Курти преди 4 години
Авторът на "статията" Павел Гълъбов е с Много Семъп интелект. Не прави разлика между Мъжки и Женски род в официялната кореспонденция. А редактора е за Шут в ***. Ако иска частни уроци по Протокол да ми се обади. Май е съселянин на "Кмета".
16
0
 
4
 
! Отговори
razumen преди 4 години
Кой вярва, че дори и да купуват по-евтино газ, цената ще падне? Те дължат над 743 000 000 за газ на БЕХ,а са недоволни, че "предплащат" два месеца напред?!? Златната кокошка за кръговете около ГЕРБ, е със задължения за почти 1 000 000 000 лв. Ще я крепят с цената на всичко и терора ще продължава докато може. А и горенето на отпадъци им е любима тема - да крадат още 30 години...
15
0
 
6
 
! Отговори
кръпел преди 4 години
ако не вярвате питайте вальо топлото и р. овч
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я по-кротко с критиките! Жената от снимката не е казала че парното ще поевтинее. Това си го е съчинил журналистът, докато се е чудил какво небивало заглавие да сложи на поредната рекламна акция в полза на ГЕРБ-авата кметица. Тя, горката женица, е казала само, че "... Целта е да постигне по-ниски цени на газа". Това хич, ама хич не означава по-ниски цени на парното. Панимаеш ли, кво ти е казала учительницата?
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като как точно когато доставчика у нас е само един цената ще падне па, ако ще и на пет борси да излиза "Топлофикация".
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-новата лъжа на госпожата! Срам...
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ако се случи, аз ще стана трамвай и само по релсите ще ходя!
10
0
 
4
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
А кога ще започнат да топлят радиаторите?
9
2
 
5
 
! Отговори
да бе преди 4 години
Трай коньо за зелена трева.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието би трябвало да е : По рното в София продължава .Дали искате или не искате топлофикация ще продължава да ви го на Бива
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а дано...ама - едва ли. пилците се броят наесен - като дойдат изравнителните сметки.
6
1
 
11
 
! Отговори
??? преди 4 години
Чета новината и поглеждам календара да не би да е 1-ви април...
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как ще си финансирате ОПГ-то?За Гроб говоря.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАХАХАХА ТВА Е ЛЪЖА !!!!!!!!!!!!!!!! ТОПЛОФИКАЦИЯ ДА СЕ МИНЕ С ПО - НИСКИ ЦЕНИ , ТВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
2
 
14
 
! Отговори
Към Топлофикация преди 4 години
Не Ви искам ,нито меда,нито жилото.Няма отърваве от Вас,чисти монополисти и алчни капиталисти.Дано фалирате и то скоро
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хаха как звучи само - до вчера са купували само от едно място а сега пак от там но ще е на борсов принцип :d