Мият улици и булеварди в София

Контролът се изпълнява от Столичен инспекторат
16 фев 2020 15:01,
28
Мият улици и булеварди в София
Снимка: БГНЕС

Във връзка с повишаване на дневните температури се подновиха дейностите по миене на улици и булеварди в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Дейностите се извършат при благоприятни атмосферни условия и целят подобряване на качеството на въздуха.

Още по темата


Миене се извършва по бул.“Сливница“, ул. „Лъчезар Станчев“ в район „Изгрев“, ул.“Градинарска“ в район Надежда, ул. „Владайска река“, ул.„Резбарска“ в район Подуяне, ул. „София“ в район „Сердика“, ул. „Екзарх Стефан“ в Надежда и др. Миене се изпълнява и в тунела на Лъвов мост.

Екипите на фирмите, отговорни за почистването в града, изпълняват дейностите с автоцистерна. Контролът се изпълнява от Столичен инспекторат.

При благоприятни метеорологични условия миенето ще продължи и през следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
с-в преди 4 години
По Соц-време НЕ ПИШЕХА по медиите за миенето на улиците, защото не позволяваха от Цензурата и от Политбюро!!! Сега е демокрация и НЯМА ДИКТАТ !!! Кеф ти е да пишеш за миенето на улиците - не пишеш. Кеф ти е да пишеш - пишеш. Ама ха!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Усвояват парите спестени от снегопочистването. Тъй като тази година нямаше зима, нямаше сняг и те сега за да не останат капо гледат да ги усвоят парите.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие се майтапите, ама снощи бяха пуснали един камион в Красна Поляна да мете улиците - след него направо отровен облак се вдигаше.Поне се разбира, що само по тъмно ги пускат - да не вижда данъкоплатеца откъде са фините прахови частици.
23
1
 
9
 
! Отговори
Челен опит преди 4 години
Най-важно е да се отрази в медиите, да няма объркване, че реално пак е мръсно.В Аспарухово/Варна не пишат в медии, но правят друго: -мие се сутрин в макс. натоварен трафик-всички разбират по задръстването, което става след камиона.-после пак се минава на висока скорост 30-40км/ч за да е мокро с мин. разход на вода. Обикновено към 10-12ч има хай-много пенсионери по улиците и виждат всичко.-Покрай изборите минаваха и нощем с голям шум, тогава миеха истински и с маркучи.Ние сме на главна улица
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разгеле! Те и миналата година ги миха веднъж, но много писаха и показваха.
21
1
 
2
 
! Отговори
шаман бг преди 4 години
А честито харам да са на халалци
20
1
 
4
 
! Отговори
До 17 Край преди 4 години
Според теб трябва да се разкопаят всички улици и тротоари в София и да се направят на зелени площи. Умно, как не се бях сетил...
19
3
 
4
 
! Отговори
До 17 Край преди 4 години
Вместо да пишеш дивотии, вземи се разходи из градовете в западна Европа, особено в жилищните райони и може би ще ти просветне как и защо са стеснили тротоари и къде, колко и защо по краищата на много зелени площи има паркоместа, които очевидно преди време са били част от зелените площи.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо недейте да миете, а контролирайте калните камиони, които излизат от строежите и правят в кал километри пътна мрежа. После тази кал става на прах и я дишаме. Лично апелирам всички граждани видят ли подобно нещо да спират камиона, да го снимат и да сигнализират на 112, СИ и СО. Правил съм го няколко пъти за последните седмици. Разни шофьорчета ми вдигат рамене и ми сричат, като ги питам защо не са си умили гумите на камиона. Безобразие и безотговорност. Вода няма, седнали улици да мият- смях.
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-скоро мокрят улиците в София.Нито калта събират, нито струята има достатъчно налягане да я избута.
16
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 4 години
Според 14 градинките трябва да се асфалтират а от южния парк и Борисовата градина да се направят паркинги и така ще се реши проблема с паркирането....Умно как не се бяхме сетилиТогава ще можем да пренесем всичките автоморги от Италия и даже сицилианските
15
0
 
19
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Поливат, поливат - не мият. Мога да ви снимам измитите участъци след ден-два, като изсъхнат калните локви.
14
0
 
9
 
! Отговори
До 12 Край преди 4 години
Как само половината коли са паркирани в градинки? Всички коли са паркирани в градинки, а не половината, както твърдиш.
13
5
 
4
 
! Отговори
До 12 Край преди 4 години
Паркират по градинките, защото не са осигурени от общината паркоместа, както е в западна Европа. Преди години и в Западна Европа паркираха по градинките, но те отдавна направиха тези части от градинките, където паркираха на паркоместа, асфалтирани и чисти. В София никаква мисъл даже не минава през празните глави на кмет ицата и бандата й.
12
12
 
1
 
! Отговори
Браво бе преди 4 години
В Перник хората вода нямат да пият, тука я изливат по улиците да 'миели'? Светотатство е това но природата си знае работата.
11
2
 
19
 
! Отговори
Край преди 4 години
Половината коли са паркирани в градинките - от там утре сутринта ще изнесат тонове кал, камъни и дърве. Какво точно миете. София може да се опише с една дума - КАЛ.Властта обича да харчи пари за неща които утре не могат да се проверят - колко километра улици са измити утре вечер никой не може да види - фактурите обаче ще се платят.
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София е столицата където "мият улици и булеварди" е новина в медиите.
9
1
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Честита баня.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом видя водоноска и се успокоявам.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това си е историческо събитие преди известно време измиха десетина улици и няколко булеварда с този темп до края на века ще измият целия град един път, а второто миене ще е следващия милениум.