Фандъкова скочи на опозицията за инвестициите в кварталите

15 нови електробуса и 13 трамвая тръгват през 2020 г.
17 фев 2020 07:20, Александър Попов
30
Фандъкова скочи на опозицията за инвестициите в кварталите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Тази година по софийските улици ще тръгнат 15 нови електробуса и 13 трамвая, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред Канал 3.
 
Тя обясни, че модернизацията на градския транспорт е една от основните мерки за справянето със замърсяването на въздуха.
Още по темата
Изграждането на първия етап от третата линия на метрото пък ще спестява 90 хиляди тона вредни емисии годишно. Фандъкова уточни, че през тази година ще бъдат пуснати 8 км от третия лъч, а други 4 ще бъдат завършени. 
 
Фандъкова обяви, че има голям интерес към програмата, в която са инвестирани 57 млн. лв. за подмяната на печките на 20 000 домакинства. 
 
Като част от борбата срещу мръсния въздух продължават и акциите на пътна полиция за засилени проверки на колите, които замърсяват. Тя коментира и идеята на Министерствата на икономиката и екологията в София да бъде изграден завод за рециклиране на строителни отпадъци. По думите идеята се е коментирала вече в общината.
 
Фандъкова определи като спекулации и манипулации критиките на опозицията на ГЕРБ в Столичния общински съвет, че инвестициите в кварталите не са достатъчни, а парите се раздават според партийната окраска. 
 
"Всички инвестиции в София са в кварталите. Нима големите инфраструктурни проекти не са в кварталите? Метрото в "Овча купел" не е инвестиция в кварталите ли", попита Фандъкова и допълни, че работи с всички районни кметове, които имат желание да работят. 
 
Кметът на София обяви, че общината има ясни приоритети, които са заложени в бюджета за 2020 г. - развитието на инфраструктурата, образованието и екологията. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
25
 
6
 
! Отговори
СТАР СОФИЯНЕЦ преди 4 години
БРАВО ФАНДЪКОВА.ТАКЪВ КМЕТ НЕ СМЕ ИМАЛИ ОТ КАКТО СЕ ПОМНЯ.!!! А АЗ И МОИТЕ НАБОРИ ПОМНИМ ОТДАВНА.А ПУБЕРИТЕ И ПЛАТЕНИТЕ МУШМОРОЦИ ,НЕКА СИ ЛАЯТ-ИСТИНСКИТЕ СОФИЯНЦИ СА С ТЕБ1
6
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опозицията като спечелят изборите през 2362 година, нека да направят София райска градина
5
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данче, изобщо не се занимавай с мижавата опозиция. Тия не заслужават и плюнка.
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ела да видиш тротоарите в Младост, графиньо а също и липсата на места за паркиране, как за десет години един голям паркинг не се построи, парцели има достатъчно....паркира се вече в градинките и всичко е в кал...
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак любимата ви реплика "скочи". Според вас висчки "скачат". Толкова ли сте ограничени?Колкото до инвестициите. Оплакванията на опозиционните кметове са за новия бюджет, така че отново лъжи на госпожата. А и ефективността на старите инвестиции е много спорна. Кръстовището на житница го е правил някой ***, ама нали е имало пари за усвояване.
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромската принцеса кого си мисли че заблуждава.Трети мандат й гледаме сеира.
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На летището е необходимо да има още една метростанция до Терминал 1 и в Обеля също. Това че има метро в Овча Купел не значи, че всичко е ок там