Обмисля се "Зелена зона" в още четири столични квартала

Ще се проведе обществено обсъждане по темата
19 фев 2020 09:10, Ния Христова
87
Обмисля се "Зелена зона" в още четири столични квартала
Снимка: БГНЕС

Обмисля се въвеждане на зелена зона в столичните квартали "Редута", "Гео Милев", "Христо Смирненски" и "Христо Ботев". Район "Слатина" обяви в съобщение за предстоящи обществени обсъждания, съобщи в. Монитор.

Обществените дискусии
ще се проведат на 3 и 4 март. Живеещите в района са инициатори на тези дискусии.

За зоната "Редута-Гео Милев" ще бъде обсъждано въвеждане на платено паркиране в границите – бул. "Ситняково", бул. "Шипченски проход", ул. "Акад. Людмил Стоянов", бул. "Цариградско шосе", бул. "Асен Йорданов", "ул. Иван Димитров – Куклата", част от ул. "Слатинска", ул. "Марко Бочар" и ул. "Боян Магесник".

В квартал "Христо Смирненски" се предлага зона с граници ул. "Иван Димитров – Куклата", ул. "Марко Бочар", ул. "Боян Магесник", жп линии, булевардните "Брюксел", "Асен Йорданов", "Шипченски проход".

За квартал "Христо Ботев" ще се умува дали да има зелена зона по бул. "Брюксел", улиците "Продан Таракчиев", "Летоструй", "Стоян Попов".

От вече проведено обществено обсъждане стана ясно, че жителите на район "Изгрев" не искат да се въвежда платено паркиране. През ноември 2018 г. беше последното разширение на зелената зона с 5500 места в районите "Оборище", "Лозенец", "Възраждане" и "Красно село".

Още по темата

През 2017 г. в район "Средец" бяха обявени 1193  платени паркоместа, а в "Лозенец" - 3500. Зелената зона е по-евтиният вариант на платеното паркиране в столицата. Престоя за час струва 1 лев. Колата има право да седи в зоната не повече от 4 последователни часа. Тези, които живеят в района на зоната плащат годишни винетки за паркиране. За един автомобил те струват по 100 лева, за втора кола цената е 200 лева, а за трета - 300 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
23
 
5
 
! Отговори
Редутенец преди 4 години
А в гетата Младост, Люлин и Надежда кога ще ги учешат и там с зона. Това, че сме нормални и успешни хора и сме си закупили жилища в елитен квартал, означава ли че трябва да ни наказват с плащане. Щото Суля и Пуля от Младостите си спират трошките пред нашите блокове????
56
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целият град трябва да се направи зелена зона/може би червена,щото ни управляват комунистите/ а вътре требе да се буат блок връз блок.Да се чукат с великденски яйца през балконите, да се играе белот от 4 тераси... ЛикУЙ народе...
55
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е решение! Трябва да се забранят авотомобилите над 10 години по ред причини, като една от тях е пренаселеността.
54
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е проблемът, че ще платя 100 лева за година. Проблемът е, че Столична община за 10 години в Редута конкретно е ремонтирала една улица от 400 метра Георги Минчев и около километър може би част от Атанас Узунов. Тротоарите са леш, майките с колички са по улицата, защото по тротоарите няма минаване от разбити плочки. Един паркинг няма направен, едно дърво не е засадено. Ама като стане дума за взимане на пари айде, давайте! Пълним гушата на самоковската крадла!
53
12
 
4
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Плюещите по долу по въвеждане на зоната са 100% пубери без книжка и без реална представа за истинският ,а не виртуалният живот
52
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципно всеки трябва да си паркира пред блока, това е прилежащо пространство. Не става да дадеш 150 хиляди евра за апартамент в престижен квартал като Редута и ***, бачкаторчето от Люлин със дъртото беемве да ти спира под прозореца. И ние си пазим местата пред входа и "респектираме" нарушителите. Съответно и аз като спирам на друго място в града, е винаги на платен паркинг или в градинки, без близки блокове, защото съм го ял вече веднъж с нарязани чисто нови гуми за 1000 лв.
51
2
 
13
 
! Отговори
Супер ! преди 4 години
Нямам търпение ! Цяла София, трябва да е зона и все така да няма нормален тротоар, по който да не се изпотрепеш ! Само пари се събират, за някой джоб !
50
12
 
4
 
! Отговори
До 36-софиянец преди 4 години
Какъв софиянец си ти бе?Каква незаконна принуда? Имаш ли кола? Имаш ли книжка?В кой голям град на Европа и света паркирането не е платено ? И то по скъпо? Какво и колко трябва да съборим в цетъра за да построим 10-15 етажни паркинги? В крайните квартали където могат да се построят такива сгради и паркинги има място и за наземни такиваА новите сгради в широкият център,вече се строят със задължителни подземни гаражи и паркоместа. Ама позакъсняхме с 40-50 години,а ив София имаше софийско жителство
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направете няколко нормални паркинга.Некадърници лакоми.
48
15
 
2
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Като жител на Редута адмирирам с две ръце - поздравления за кмета, който има топки да предложи и, надявам се, да наложи тази мярка, която би била доста озаптяваща за дивите *** и пришълци в квартала, които считат, че парк е съкращение от паркинг и паркират където им падне в зелените площи, които бързо се превръщат в кафявиБезплатно е само сиренцето в капана за мишки! Браво, кмете!
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко е още, още и червна зона на жените да сложат!!!
46
2
 
23
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Според мен е супер тъ.о да се искат пари, като реално нищо не се прави за тези пари, които ще дадеш. от 20-25 години има проблем с паркирането в София, но не се построи един паркинг за 5000 - 10 000 коли примерно. И общината не иска да наложи ред, а само да пробира пари, които потъват в нечии джобове.
45
5
 
13
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
Ас сас моята E60-ka дизел сам си начертал прет блока ф Люлин с блажна боя местото. Паза го с 2 тухли- никои не спира там. Само да посмее некои и глеи ко стаа! По принцип хода с него на работа в склат в бужурище- 1800лв. зимам. Хода и на ММА бои- и от там зимам 1000 и мога да си позвола луксозна кола като таа!
44
1
 
14
 
! Отговори
До Влайко преди 4 години
"пред на хората блоковете" е общинска зема и всеки може да си спира.
43
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът не е в 100 лв, а че пак се събират пари без нищо в замяна. Да са ремонтирали улици с тези пари? Да са построили паркинги? Да са направили изобщо нещо хубаво за въпросния квартал? Неееее! Е, тогава КАКВО СТАВА С ТЕЗИ ПАРИ?! И ЗАЩО да плащам?
42
10
 
1
 
! Отговори
Влайко преди 4 години
До 33Ко каза...Ко, кат ти видели колата. Кат си голям баровец си плащаш за паркинг. Има платени. Няма да спираш пред на хората блоковете или си носиш последствията.
41
6
 
4
 
! Отговори
Край преди 4 години
Че трябва да се плаща - трябва. Трябва и да не се краде - ама нали и общинарите са българи като нас - крадът. Няма българин да не краде от домакинката на детската градина до ББорисов. Всеки каквото добара.
40
9
 
5
 
! Отговори
Янко БМВ М5 преди 4 години
Какво ще ми помогне н мен зелената зона ве ей. Не мие за 100 лв. Ама аз сега си пазя мястото с туба минерална вода, който се набута там усъмва без огледала и счупени чистачки Кат ми го разчартайте общината ша ми го пазите ли.
39
3
 
14
 
! Отговори
до 33 преди 4 години
Влайко, разбирам, че сте си присвоили общинска собственост за ваша, разбирам, че гаражи нямате и се ядосвате, като някой идва да спира. Именно затова се прави зоната. Да се види кой къде живее и кой има право да спира там. И аз, като дойда на гости, и спра пред нечии блок съм имал разправии. Последният, който се направи на интересен, едвам не го лежах. Принципно пoceрковци като тебе, само като ми видят колата, и не смеят да я докоснат. Ясни сте ми лаячите. Страхливи комплексари.
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
37, приятел в цял свят първо се строят паркинги, ам после се събират пари. А нашите с кофа боя и няколко метални табелки изкараха милиарди, които изчезнаха и сега искат още