Обмисля се "Зелена зона" в още четири столични квартала

Ще се проведе обществено обсъждане по темата
19 фев 2020 09:10, Ния Христова
87
Обмисля се "Зелена зона" в още четири столични квартала
Снимка: БГНЕС

Обмисля се въвеждане на зелена зона в столичните квартали "Редута", "Гео Милев", "Христо Смирненски" и "Христо Ботев". Район "Слатина" обяви в съобщение за предстоящи обществени обсъждания, съобщи в. Монитор.

Обществените дискусии
ще се проведат на 3 и 4 март. Живеещите в района са инициатори на тези дискусии.

За зоната "Редута-Гео Милев" ще бъде обсъждано въвеждане на платено паркиране в границите – бул. "Ситняково", бул. "Шипченски проход", ул. "Акад. Людмил Стоянов", бул. "Цариградско шосе", бул. "Асен Йорданов", "ул. Иван Димитров – Куклата", част от ул. "Слатинска", ул. "Марко Бочар" и ул. "Боян Магесник".

В квартал "Христо Смирненски" се предлага зона с граници ул. "Иван Димитров – Куклата", ул. "Марко Бочар", ул. "Боян Магесник", жп линии, булевардните "Брюксел", "Асен Йорданов", "Шипченски проход".

За квартал "Христо Ботев" ще се умува дали да има зелена зона по бул. "Брюксел", улиците "Продан Таракчиев", "Летоструй", "Стоян Попов".

От вече проведено обществено обсъждане стана ясно, че жителите на район "Изгрев" не искат да се въвежда платено паркиране. През ноември 2018 г. беше последното разширение на зелената зона с 5500 места в районите "Оборище", "Лозенец", "Възраждане" и "Красно село".

Още по темата

През 2017 г. в район "Средец" бяха обявени 1193  платени паркоместа, а в "Лозенец" - 3500. Зелената зона е по-евтиният вариант на платеното паркиране в столицата. Престоя за час струва 1 лев. Колата има право да седи в зоната не повече от 4 последователни часа. Тези, които живеят в района на зоната плащат годишни винетки за паркиране. За един автомобил те струват по 100 лева, за втора кола цената е 200 лева, а за трета - 300 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ме да по света има многоетажни паркинги. В Чикаго и в Ню Йорк съм виждал и по 10-15 етажа. Обаче - 40 долара на час.Генади иска без пари. Може в друг живот.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък искам да ми вдигнат данъците със 100% и да въведат нови, например такса въздух! Не вярвайте ли? Питайте кметицата. Тя ще ви каже, че на колене сме я молили за това!!!
35
12
 
4
 
! Отговори
Край преди 4 години
Давай Фандък - колкото повече пищят толкова повече им харесва. Безплатно е само на мегдана на село. В големите градове по цял свят се плаща паркирането. Който не ще - в трамвая, тролея, метрото. Барутника му - в Стомана Перник за арматурно желязо.
34
2
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
До FRНе е странно! Това е абсолютно незаконна принуда от страна на общината - без да вложат нито лев, общинарите обират парите на хората и печелят милиони. А ние им плащаме и данъци, с които можеха да построят поне по един многоетажен паркинг във всеки квартал! Пълно безобразие!!!
33
1
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Само не си разбрал кой го е обявил това дечко-другарката Нинова и другаря Зарков.Те обявиха още много ,,истини" за замъци,острови,имения ,милиарди,да се стреля на месо и още и още фейк новини....Някой да е възпрепятстван или арестуван за стотиците обиди,цинизми и измишльотини в пресата и да е пратен на Московска 5 както беше едно време за най дребното нещо?Не свобода а слободия на словото е сега и ти го доказваш с поста си..И още учи си уроците за да прЕдобиеш знания в правописа.
32
2
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Ти дори не се интересуваш и нямаш идея кое как се решава, а седнал да плюе... Беше ли на общественото обсъждане, каза ли си мнението? Айде у лево. Дейните решаваме, незаинтересованите лаячи из интернет не ги пита никой. Дори и да се кълнат как ще дойдат да решат съдбата на квартала си ги няма никога. И на избори ги няма. А иначе да лаят- първи.
31
17
 
2
 
! Отговори
Влайко преди 4 години
Няма нужда от зони - Мони. Пред нашия блок до парка Гео Милев сме се разбрали. Паркираме само живущите. На сички съседи си знайме модел и цвят кола. Кат идват гости от провинцията се предопреждава предварително. Пришалци, дет спират пред блока им се режат гумите и се дере с гоздей таралясниците. Да видиш как бърже се научават че пред нашия блок не се спира от външни лица.
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като при нас има зона, какво? Като колите пак са повече от местата. Така, че пак водим войни със съседите, ама си и плащаме. Който не вярва да се пробва да паркира на Гурко или на Шишман. Ще му струва 2 лв на час... ако си намери място. Че сме елитни и сме синя зона.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно допитване правят от Слатинската община. Уж всеки жител на квартала може да гласува, което е супер, но никой не обявява резултати предварително, само накрая ще ти изтупкат едни цифри от сорта 70% иска зелена зона и това е. А дали тези резултати са истински, или нагласени от общинари и кметчето мустак? Но така се действа тупнат резултатите и хайде честито, зона!
28
8
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 4 години
Драги ми смехурко, проблемът си е твой. Който си има брада, да си има и гребен. Аз имам 2 автомобила и 3 гаража. 2 семейни и 1 за гости. Да си мислил, да си си купил гараж. Като нямаш гараж, недей да ми ревеш къде ще спираш. Няма да имаш кола като нямаш гараж. В цяла Европа можеш да си държиш колата максимум по ден на обществени места (платени, разбира се), иначе я вдигат. Който няма гараж- държи колата на платен паркинг. Айде малко по-сериозно и отговорно.
27
6
 
4
 
! Отговори
Ганьо преди 4 години
Българинът не иска да плаща за нищо.
26
8
 
0
 
! Отговори
младен преди 4 години
А в Младосттите кога???Писна ми да вървим на улицата и да ме газят колите. Трябва да се разредят.
25
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много разумно решение. Живущите в кварталите искат зона. В нашия квартал откакто я въведоха простащината доста намаля.
24
0
 
11
 
! Отговори
лозенчанка преди 4 години
До Софиянец-1948Е да, но ела да видиш какво е точно в събота и неделя около ВИАС заради парка и идиoтския фермерски пазар - фул от коли с интересни регистрации, дори на трамвайната линия паркират, за радост на ватманите. Истината е, че загубихме София, при това безвъзвратно.
23
8
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Не се опитвай и да разбереш. Точно със зелена зона ще могат да паркират нормално в квартала си за жълти стотинки на месец, защото ще има места. Масово картинката е да идем с немската бракма на работа и да се качим на тротоара с нея и да я зарежем там за през деня. Ами- не стават нещата така. В цяла Европа нямаш ли паркомясто към офиса не си и помисляш дори да ходиш с кола на работа.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С милиардите които прави годишно от тия бутафорни зони общината да вземе да направи 3-4 паркинга, вместо да се прави на неразбираща къде е проблема. Аман от алчни некадърници.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С нетърпение чакам да въведете зона във Филиповци, Факултето и Ботунец. Ама да слагате скоби на нарушителите, а не само на хартия да има зона. Тогава ще ви призная!
20
1
 
4
 
! Отговори
оптимист преди 4 години
Един с патос бленува да живее в европейски град - дали корона вируса не го е наблегнал. За 30 години постигнахме такива евро висини, че свят ни се завива от немотия, смрад, *** и крадци на високо. Но, нема лошо, човека е оптимист. Нека крачи към висините смело.
19
8
 
4
 
! Отговори
Изгрев преди 4 години
Жителите на район Изгрев искат зона!Само че малцинстото, което не иска (да плаща) е по-гръмогласно
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГРАБЕЖ!Само грабеж!Гарантирано от гробарските мутри!Цялото софийско/селяндурско гето ще го направят зона!Овцете даже се кефат като ги онодват всеки ден с нов грабеж и рекет..