Обмисля се "Зелена зона" в още четири столични квартала

Ще се проведе обществено обсъждане по темата
19 фев 2020 09:10, Ния Христова
87
Обмисля се "Зелена зона" в още четири столични квартала
Снимка: БГНЕС

Обмисля се въвеждане на зелена зона в столичните квартали "Редута", "Гео Милев", "Христо Смирненски" и "Христо Ботев". Район "Слатина" обяви в съобщение за предстоящи обществени обсъждания, съобщи в. Монитор.

Обществените дискусии
ще се проведат на 3 и 4 март. Живеещите в района са инициатори на тези дискусии.

За зоната "Редута-Гео Милев" ще бъде обсъждано въвеждане на платено паркиране в границите – бул. "Ситняково", бул. "Шипченски проход", ул. "Акад. Людмил Стоянов", бул. "Цариградско шосе", бул. "Асен Йорданов", "ул. Иван Димитров – Куклата", част от ул. "Слатинска", ул. "Марко Бочар" и ул. "Боян Магесник".

В квартал "Христо Смирненски" се предлага зона с граници ул. "Иван Димитров – Куклата", ул. "Марко Бочар", ул. "Боян Магесник", жп линии, булевардните "Брюксел", "Асен Йорданов", "Шипченски проход".

За квартал "Христо Ботев" ще се умува дали да има зелена зона по бул. "Брюксел", улиците "Продан Таракчиев", "Летоструй", "Стоян Попов".

От вече проведено обществено обсъждане стана ясно, че жителите на район "Изгрев" не искат да се въвежда платено паркиране. През ноември 2018 г. беше последното разширение на зелената зона с 5500 места в районите "Оборище", "Лозенец", "Възраждане" и "Красно село".

Още по темата

През 2017 г. в район "Средец" бяха обявени 1193  платени паркоместа, а в "Лозенец" - 3500. Зелената зона е по-евтиният вариант на платеното паркиране в столицата. Престоя за час струва 1 лев. Колата има право да седи в зоната не повече от 4 последователни часа. Тези, които живеят в района на зоната плащат годишни винетки за паркиране. За един автомобил те струват по 100 лева, за втора кола цената е 200 лева, а за трета - 300 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
1
 
! Отговори
Зеления преди 4 години
Мен не ми пречи да давам 100лв на година и да паркирам спокойно през деня, даже ако може и събота и неделя да има, че те селяните под наем пак се появяват. За селяка е въпрос на чест да паркира пред блока си и много пречат зоните.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла София - Зелена Зона! После синя! А зелена зона - в радиус от 50км около София. Важното е лев да пада!
75
0
 
6
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Много зелена ще стане София, ама само с разчертаване на асфалта и вземане на пари нямането на паркоместа няма да се реши, а ще се задълбочи и това ще замирише.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде направо цялата я направете зона
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 68Пълни тъ.потии пишеш, вината за презастрояването била на жителите...Вината е само и единствено на общината, че приема такъв градоустройствен план и срещу подкупи раздава безогледно разрешения за строеж. Е питайте бившия главен архитект....
72
1
 
17
 
! Отговори
док преди 4 години
За какво беше създадена зелената зона - за минимален престой в административния център на града, поради недостатъчния брой места за пракиране. В какво се превърна - средство за финансиране на политическата мафия и системен тормоз над населението.
71
1
 
11
 
! Отговори
док преди 4 години
Каква беше първоначалната идея на "зелената зона" - да има минимален престой в административния център на града, поради малкото места за паркиране. В какво се превърна "зелената зона " - във финансова бухалка за финансиране на политическата мафия, за тормоз на населението.
70
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вкарвайте такса за автомобил по 100 лева на месец в София и махайте тия зони. Кво си играеме на шикалки. Всеки да си спира където си иска.За влизане в СОфия да има 20 лева такса.
69
5
 
4
 
! Отговори
Дааа преди 4 години
Цяла София да стане зелена зона, защото колите с друга регистрация не плащат нищо за поддръжка на уличната мрежа или за чистия въздух.
68
5
 
2
 
! Отговори
3M преди 4 години
До МенДай личен пример,. Купи земя и направи парк. Имаш избор дори: направи паркинг и разреши безплатно паркиране, да те видя колко си печен. Целия град трябва да е зона, за да се разкарат ненужните таралясници, които го пълнят!
67
2
 
10
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До АнонименПрав си а корена е в самите кореняци с наследствени земи - вместо да оставят парка те правят сграда между блоковете. Как па един не каза ще го оставя парк.
66
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Причината за презастрояването се корени в самите жители. Защото някой си ycиpa даден квартал с гъсто ново строителство, но и се намират хора, които купуват иманно там! Демек обществото приема създалата се ситуация с одобрение. После - *** няма места и инфраструктурата е зле! Ми сами са си направили този избор. Никой не ги е насилвал.
65
0
 
28
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Факт е и че се допусна и допуска ново строителство без то да осигурява необходимият брой паркоместа. Какво стара, когато в един квартал върху паркинг използван от хората от блоковете в квартала построиш нова сграда с примерно 32 2-3-4 стайни апартамента и с 8 паркоместа?
64
3
 
9
 
! Отговори
некъф ад! преди 4 години
Военно комюнике от центъра:Зоната е превзета от врага, който хем не плаща стотинка данъци на местните власти, хем се тътри с бричкaта си от панелката под наем в Люлин - или живее в Перни, Пазарджик и къде ли още не, но се мъкне да изкарва кинти тук. Гаражите ще станат по-скъпи от апартаментите в Докторска. И пак няма да ни спасят, защото врагът не чете табели и не му пука, че спира таратайката си баш пред гаража ти, дори му е гот да ти направи мръснo.
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисиркина Фани ,минавала ли е по Летоструй.Там, немогат да се разминатдве каручки.Е, как пита хората,коитобили съгласни.Ромейте в"Христо Ботев"много искат зона,даже синя.Направилиса петиция.Да иде стол. Мисирка да я приеме.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактИмали са - от СДС!
61
0
 
29
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Факт е, че в центъра на София имаше много общински имоти, на които можеше да се построят многоетажни паркинги, но почти всички те да подарени на мафията. В кварталите е малко по-различно, общинските имоти подходящи за многоетажни паркинги бяха малко, но и те бяха подарени на мафията. Общото е, че общината не направи нито един подземен или надземен паркинг по кварталите, както правят по света, а такива паркинги трябваше да има и то няколко хиляди из цяла София.
60
4
 
27
 
! Отговори
До 54 преди 4 години
И кое му е престижното на Редута? Че там живеят потомствени аристократи? Или тротоарите са с розови плочки като в Монако и се мият с шампоан? Думата престиж в България е просто смешка.
59
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въведоха зоната в Лозенец и нищо не се промени. А да, има боя пред блока и зелена табела. Сега хората от гетата Люлин и Младост започнаха да газят в градинките и пак не плащат, от градск дебилност не ги санкционират.....защото не биле спрели на разчертано място от зоната. Пълен абсурд
58
2
 
26
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Няма град по света, където да са въвели платено паркиране по начина, по който го въвеждат в София. Навсякъде другаде по света преди да въведат платено паркиране са направили много други неща, за да улеснят паркирането. По некадърни управляващи от тези от ГЕРБ, София не е имала.