Тол таксите на градския транспорт в София – 1,5 млн. лв.

От ВМРО предлагат те да отпаднат
7
Тол таксите на градския транспорт в София – 1,5 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Около 1,5 милиона лева ще струват тол таксите на автобусите на градския транспорт на София, които свързват столицата с околностите.

Тол таксите трябва да се плащат от 1 март според Закона за пътищата.

Карлос Контрера, председател на транспортната комисия в СОС, заяви, че това е неприемливо, защото този превоз се финансира от републиканския бюджет и от бюджета на общината.

Така че той смята, че този текст от закона трябва да отпадне. За целта е подготвена промяна, която ще бъде внесена в деловодството на НС.

По думите на Контрера най-голямата партия в НС ГЕРБ остава зад промяната, като целта е тя да бъде обсъдена бързо в парламента.

Освен това общинските съветници от ВМРО искат с постановление на МС да се изключат от платената система пътищата, които свързват София и близките населени места.
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 1 месец
и защо трябва да са освободени от ТОЛ такса ? Нали се движат по тези пътища? Айде освободете тогава и градския в останалата част от страната? Или само за София мислите ,че избирателите са ви под прозорците и ви е страх да не се ядосат?
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ааа, тепърва ще го внасят? Значи няма да тръгне от 01.03... Бойко ще ги... От миналата година досега какво свършихте, АПИ къде се почесвахте?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много умно бе, това може да бъде измислено само от главите на българските "патриоти". Рушиш най-много градската пътна инфраструктура и не плащаш абсолютно нищо, друг ти поема масрафа.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВМРО освен социализми нищо друго не може да роди. Тези 1.5 милиона нали пак трябва да бъдат взети от някъде. До сега ако се плащаха от хората дето ползват градския транспорт след вопиющата глупост на ВМРО ще се плащат от хората които никога не са ползвали градския транспорт на София.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е предвидено всичко и това не е от
вчера.Според мен,това се дължи на
такса мълчание от страх за работното
място.Всички чакат Главната мисирка,
но тя е заета с простивати неща,камо ли
с юридическа материя.Така ще се лашкаме, докато заработят институциите.
2
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Добре де, що са пропуснали Симеоновския лифт без тол такса ? Също и Драгалевския ? И е добре да помислят (ако има с какво) за винетки за велосипедите... След това и за пешеходците.. Нещастни, случайни създания !
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия пак овреме се сетиха, цялата им работа е постфактум.