Тол таксите на градския транспорт в София – 1,5 млн. лв.

От ВМРО предлагат те да отпаднат
7
Тол таксите на градския транспорт в София – 1,5 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Около 1,5 милиона лева ще струват тол таксите на автобусите на градския транспорт на София, които свързват столицата с околностите.

Тол таксите трябва да се плащат от 1 март според Закона за пътищата.

Карлос Контрера, председател на транспортната комисия в СОС, заяви, че това е неприемливо, защото този превоз се финансира от републиканския бюджет и от бюджета на общината.

Така че той смята, че този текст от закона трябва да отпадне. За целта е подготвена промяна, която ще бъде внесена в деловодството на НС.

По думите на Контрера най-голямата партия в НС ГЕРБ остава зад промяната, като целта е тя да бъде обсъдена бързо в парламента.

Освен това общинските съветници от ВМРО искат с постановление на МС да се изключат от платената система пътищата, които свързват София и близките населени места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 4 години
и защо трябва да са освободени от ТОЛ такса ? Нали се движат по тези пътища? Айде освободете тогава и градския в останалата част от страната? Или само за София мислите ,че избирателите са ви под прозорците и ви е страх да не се ядосат?
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааа, тепърва ще го внасят? Значи няма да тръгне от 01.03... Бойко ще ги... От миналата година досега какво свършихте, АПИ къде се почесвахте?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много умно бе, това може да бъде измислено само от главите на българските "патриоти". Рушиш най-много градската пътна инфраструктура и не плащаш абсолютно нищо, друг ти поема масрафа.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО освен социализми нищо друго не може да роди. Тези 1.5 милиона нали пак трябва да бъдат взети от някъде. До сега ако се плащаха от хората дето ползват градския транспорт след вопиющата глупост на ВМРО ще се плащат от хората които никога не са ползвали градския транспорт на София.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е предвидено всичко и това не е отвчера.Според мен,това се дължи натакса мълчание от страх за работнотомясто.Всички чакат Главната мисирка,но тя е заета с простивати неща,камо лис юридическа материя.Така ще се лашкаме, докато заработят институциите.
2
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Добре де, що са пропуснали Симеоновския лифт без тол такса ? Също и Драгалевския ? И е добре да помислят (ако има с какво) за винетки за велосипедите... След това и за пешеходците.. Нещастни, случайни създания !
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пак овреме се сетиха, цялата им работа е постфактум.