Платените зони на "Оборище" не решават проблема на живущите

Броят на продадени стикери в общината не са колкото паркоместата
21 фев 2020 09:32, Петя Славова
48
Платените зони на "Оборище" не решават проблема на живущите
Снимка: БГНЕС

Има предложение от живущите платената зона за паркиране в район "Оборище“ да бъде направена 24-часова, включително събота и неделя, тъй като те страдат от липсата на места за паркиране след 19:30 ч. заради посетители на търговски обекти и заведения, които след този час идват и паркират в района. Това обяви пред БГНЕС кметът на "Оборище" Николай Александров.

"В същото време живущите са платили годишен стикер, но не им е осигурено място, за да си го ползват. Има участъци, където са продадени определен обем стикери, но в същото време няма теоретично толкова места за паркиране", посочва Александров мотивите на жителите за искането им.

Той каза, че друга идея на живущите е да се разшири обхватът на синята зона за сметка на зелената.

“Синята зона е с ограничен времеви диапазон – няма да е 4 ч., а 2 часа, ще е валидна и в събота. Целта на администрацията е да чуе гражданите и да предаде това, което те искат към компетентните институции, за да се реши в тяхна полза проблемът“, коментира районният кмет.

Александров е категоричен по отношение на това, че синята и зелена зони решават проблема на живущите с паркирането.

"Така се урегулират всички, които посещават района и не са живущи. Те имат дисциплиниращ ефект – къде да остави автомобила, колко време да го използва. Подхожда се разумно, а не нехайно", заявява той.

Попитан дали районът обмисля построяването на паркинг, кметът разкрива, че до 10 дни районната администрация ще внесе предложение в Столичната община за изграждане на многоетажен паркинг.

"Една малка част от него е подземен, а другата е наземна. Той ще е многоетажен паркинг. В момента всичко е на ниво проект“, пояснява той и добавя, че паркингът ще бъде платен.

Бъдещият паркинг ще се намира около пазара за животни, намиращ се зад театър "София", който се обсъжда дали да бъде премахнат или преместен на ново място, защото жителите на района не го искат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето живущи в Оборище са се ля ни, дошли покрай партията преди години. Ще ги познаето по куческите фекалии, които оставят след себе си. Не се търпи!
25
4
 
4
 
! Отговори
живущ преди 4 години
ПОДКРЕПЯМ!!!
24
5
 
1
 
! Отговори
:-) преди 4 години
До АнонименВзимаш гараж и имаш къде да паркираш. Дори никой приходящ да не идва, това само стимулира местните да регистрират повече коли. Евтино ли е - ще е пълно.
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Оборище едно време - в ранния соц - строяха кооперации за *** на партията. Днес тия наглеци искат пак привилегии- с една винетка и цяала година на зелена зона. Айде стига - плащайте си като всички останали. Едно време, като сте дошли от село, са ви уредили с апартамент, но недейте да имате претенции и за улиците в квартала. От жителл на Оборище, със 100 годишна семейна къща там.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, аз живея в Оборище, но освен апартамента и гаража си, не притежавам идеални части от улиците на квартала. Поради каква причина следва да ползвам преференции за паркиране в зелена/синя зона? Айде стига субсидии - нека пазарът се освободи.
21
1
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Ако желаещите да паркират са повече от местата, единственото нормално решение е да се строят подземни и надземни многоетажни паркинги, кактоби да се използват на максимум възможностите за паркиране, а не да се вдига цената на паркирането. Всичко друго е мафиотска история.
20
1
 
10
 
! Отговори
Решение има! преди 4 години
Събаряте най-големият мол. Вдигате небостъргач само с гаражи за коли и всеки си плаща наем или купува гаража! Цените народни от по 300 бона в евро за гараж и нещата уредени. На улиците от край до край знаци забранен престоя и паркирането и паяци да обикалят на рояци!! Гарантирам опразване на улиците от коли на 100%.
19
8
 
7
 
! Отговори
пепе преди 4 години
Ако желаещите да паркират са повече от местата, единственото справедливо решение е да се вдига цената на паркирането. Всичко друго е комунизъм (колклото и да не ви харесва).
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички изказващи се по начина на управление на София са от провинцията и нямат представа колко зле беше при бай Тошо и социализЪма. Имаше стотина Москвича и трабанта и тогава нямаше проблем с колите. Сега всяко семейство има по две три коли и какво очаквате да стане. Ще става още по зле, защото не може в гарсониера да живеят три семейства и да им е добре.
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдо съм за 24 часова платена зона.Иначе в Оборище не се живее.Ако излезеш със собствения си автомобил,после не можеш да се прибереш,по един час обикаляш.Особено вечер и събота и неделя-т.е.когато е безплатно.Отделно съд и затвор за всички които разрешиха София брутално да се презастроява.Срещу пари в техния джоб нарушиха всички урбанистични регламенти и влошиха начина на живот на милиони.Взеха ни въздуха,пространството,паркингите,зеленината.Съд,затвори,конфискации за корумпетата по веригата
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадливата самоковска мисирка нямада се спре,щото мисирков я учи на тезитехнологии.Цяла София зелена зона ието ви зелен пакет.
15
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ахахах... Поредното доказателство, че зоните не вършат никаква работа за живущите, а само захранват касата на ГЕРБ и самоковската крадла! Разберете, проблемът на хората с паркирането е след като се върнат от работа - след 18-19 часа, не през деня! С или без зона по това време места няма! Зоната може да реши проблема единствено на хората в самия център на града! За другото трябват паркинги, ама общината само цоца кинти, а нищо не инвестира!
14
4
 
22
 
! Отговори
финландец преди 4 години
Столицата ви не е проектирана за повече от 500 к хора. А сега сте се натъпкали сигурно към 1,5 милиона. Ами тясно и неудобно става като натъпчеш много хора на ограничено място. Оправете си държавата и не се тъпчете само в столицата.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, да, но решават проблема на мафиотите, които събират парите от зоните.Те вече нямат проблеми с вилите, яхтите и банковите си сметки.
12
11
 
6
 
! Отговори
Пълна Глупост ! преди 4 години
Места има, явно не е точно пред блока на някой !
11
1
 
10
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
много стикер , много зони, от общината с лопати да бяха ги почнали тези подземни паркинги , до сега щяха да ги свършат.
10
3
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Платените зони за паркиране винаги задълбочават проблемът с паркирането, а не го решават. За София са необходими над 5000 многоетажни и/или подземни паркинги. Необходимост от тях се появи заедно с разрешаването на безразборното строителство след 1989 година.
9
6
 
15
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Този кмет Александров да спре да използва "исканията на гражданите" за свое оправдание, защото гражданите въобще не искат това, за което са набедени! Това е абсолютна измама, за да се събират повече пари без стотинка инвестиции. Единственото умно нещо, което е казал е, че трябва да се строят многоетажни паркинги. А черешката на тортата на неговата глупост е, че "гражданите не искали театър" в квартала си! Това направо е обида към гражданите, които (уж) са го избрали.
8
5
 
2
 
! Отговори
Елен преди 4 години
До ЕлиА от тези многоетажните и ти ли ще печелиш?!
7
0
 
6
 
! Отговори
играта продължава преди 4 години
Хазарта се удържавява който ипрай пичели ако имаш късмет паркираш.