С риск за живота: Хора пресичат край столичния бул. "Ал. Малинов"

Път има, но е по-дълъг и кален
27 фев 2020 09:42, Петя Славова
26
С риск за живота: Хора пресичат край столичния бул. "Ал. Малинов"
Снимка: БГНЕС

Опасно пресичане на пешеходци край столичния бул. "Александър Малинов" застрашава живота им. Маршрутът е наречен от минаващите там "Пътеката на ужаса".

Минувачите могат да пропаднат от стръмен склон и да се изпречат на пътя на профучаващи коли. Рискът поемат, за да спестят време и разстояние, съобщава Нова тв.

"Пътят е опасен, защото може да се падне в канавката и защото в непосредствена близост преминават много автомобили. Направена е малка пешеходна част, която е направена за един човек и е невъзможно да преминават по няколко души", коментират минувачи.

Въпреки опасността, хората поемат този риск: "Когато бързам минавам от тук. Страх ме е, но спестява време", казват хора, които ползват маршрута.

За да избегнат калната част, пешеходците използват и част от активната лента на бул. "Малинов". Пътеката е дълга около 200 метра. Фронтално надолу се намира и шахта, в която би могло да се падне. Макар и по-дълги, алтернативни маршрути има, но те явно не са за предпочитане при всекидневно ходене там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
До До 14 преди 4 години
Явно не разбирате какво точно четете или имате проблем с някои думи... щом е асфалтирана пътека, или с плочки, тя вече не е "кална пътека", а е обособена зона за пешеходци. Става въпрос за пресичане през тревните площи, защото било по-напряко - какъвто е случаят и в статията. И не, не съм от новите софиянци, живея точно там, където съм се родил и много добре помня какво беше и правя разликата с това какво е сега, затова казвам за съжаление... защото родният ми град е превърнат в ***.
20
1
 
0
 
! Отговори
Аво преди 4 години
Това не е бул. Александър Малинов?
19
3
 
2
 
! Отговори
бай Драган преди 4 години
До бай ИванБай Иване, пий си пърцуцата и не напрягай глупавицата да се сещаш.
18
2
 
4
 
! Отговори
Ал.Малинов преди 4 години
До ДимитърДимитреее, сутринта Румен Бахов беше там с камера!Ако спиш до късно или не гледаш телевизия, поне не пиши глупости.
17
5
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 4 години
Айде стига статии писани от некадърни журналисти, това е Ляпчев, не Малинов. Места за пресичане има и въпреки това възрастни с деца ги учат да прескачат мантинелите защото ги мързи да обиколят 100 метра. То толкова *** народ, дори неможе да направи сметка колкото и да бърза живота му ли струва 100 метра и 3 минути повече. Работя там и всеки ден го виждам. Като са такива родителите такива ще са и децата им и после...шофьора карал с несъобразена скорост по булеварда.
16
4
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
В нормалните държави преди години също паркираха по зелени площи о тротоари, но там постъпиха по друг начин - направиха на паркомясто всяко възможно за паркиране място, често за сметка на части от тротоари и части от зелени площи. Затова там не паркират по зелените площи, а в България паркират. Кметовете предпочитат да глобяват, вместобда си свършат работата.
15
1
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
В Младост, а и не само в Младост пешеходните пътеки се направиха по начинът, който отричаш. Изчакаха да видят къде хората минават и се образува пътека, след което оформиха тези пътеки през тревата като пътеки за пешеходци, обикновено асфалтирани и всички бяха доволни. Може би си от новите софиянци и живееш в нови блокове насцвъчкани между старите, където някой от село е сложил пътеките по възможно най-неудобния за хората начин.
14
3
 
2
 
! Отговори
До14 -за съжаление преди 4 години
Споделям!!! Абсолютно прав/а/си.Наблюдаваме го всеки ден,какво става в градинки,междублокови пространства и навсякъде.А за паркираните коли в зелените площи ,да не говорим-пред очите ни са!
13
3
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Нито на Ляпчев (това на снимката е бул Ляпчев), нито на Малинов се сещам за такъв участък. Наляпчев има един участък без тротоар, но е само от едната страна.
12
4
 
13
 
! Отговори
за съжаление преди 4 години
в София накъдето и да се обърнеш вече по поляните има теглена една кална пътека, защото им било по-бързо... Съсипахте природата, за да стигнете 2-3 минути по-бързо, а тези 2-3 минути използвахте да изпушите още една цигара вкъщи, примерно. След като няма сасосъзнание и възпитание за ред и чистота трябват строг контрол и яки глоби. Иначе ще си останете мизерници.
11
6
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Капризите на простолюдието нямат край.
10
2
 
3
 
! Отговори
21 век ? преди 4 години
кален път ?
9
9
 
14
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Много живеещи в София са със селски мантилитет ,та и да се направи тама и надлез ...те пак ще си ходят където са ходили,защо ще се изкачват по стъпалата ...*** си е *** и в София.
8
2
 
6
 
! Отговори
Младост преди 4 години
Пълна безмислица! ,,Пък аз си изцапах обувките!?!?" Като няма какво и такива нелепи статии ще има!
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката е ул. Андрей Ляпчев.
6
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да улеснят пешеходците тогава! Да *** ли? На Лъвов мост също направиха пресичането за пешеходци от едното платно на Сливница на другото, много по-дълго и с три светофара и хората пресичат неправилно там, където логиката и здравия разум показва, че трябва да се пресича. Кой е крив в случая? Да дадат алтернатива на хората и няма да напрушават правилата!
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решенаета е просто: пускат графиня Картофелия да мине с токчетата и новото си костюмче по трасето и още на следващия ден няма да има проблем!
4
0
 
33
 
! Отговори
М преди 4 години
Изобщо не става ясно за коя част точно от булеварда става дума. Какъв е точно смисълът от подобни статии??
3
4
 
12
 
! Отговори
??? преди 4 години
Така де, защо да минат разстоянието в Младост за 2 минути, когато Фандъкова и бандата й, са предвидили да се минава през ж.к.Люлин за 2 часа? И къде е тази пътека? Аз уж познавам добре Младост, а не се сещам.
2
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе бели европейци "нормалните"