"Витошка" - пример за слаби институции и много напорист бизнес

Това смята общинският съветник Борис Бонев
27 фев 2020 12:24,
27

Пешеходната зона на София беше ремонтирана наскоро и по нея през топлия сезон е пълно със заведения. Законни ли са обаче те?
Още по темата
"Настоявам да бъдат спазвани правилата и всеки да може да ползва свободно улицата. Част от заведенията бяха блокирали хидранти, пейки. Имам съмнения за разрешителните, с които са допуснати тези заведения", каза в студиото на "България сутрин" общинският съветник Борис Бонев.

Той публикува в страницата на "Спаси София" във Facebook клип, в който показва строителство на лятна градина на бул. "Витоша".

"Получавахме сигнали от граждани за огромните изкопи, това е в участък от улицата, който все още e в гаранция. Има излян бетон. Поисках проверка, все още не са ми известни резултатите. Мой сътрудник е поискал документацията на всички заведения на булеварда", добави Бонев.

Общинският съветник призова хората да отидат на място и да преценят дали това е преместваем обект.

"Всички постройки на "Витоша" са с издадена документация. Въпросното заведение, което разбунва духовете, е одобрено от главния архитект. Странно е, че г-н Бонев не може да се сдобие с тази документация", изтъкна в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

"Витошка" е сред 50-те най-скъпи улици в света

Той бе категоричен, че не е вярно, че строежите не се проверяват от институциите.

"Всички конструкции са с документация от главния архитект. Има 2 спорни постройки, които са в съда. Всичко друго, което работи, е проверено хиляди пъти от институциите. Ние не сме самонастанили се. Община "Средец" може да има само проверяваща функция", обясни Алибегов.

Борис Бонев отговори, че в качените документи пише, че това е разрешение за поставяне на слънцезащитна тента.

"Витоша" е най-яркият пример за това какво става, когато имаме слаби институции и много напорист бизнес. Имаше случаи на пейки, които попадат в заведението, дървета, на които са закачени телевизори. Не трябва да се премахват заведенията по "Витоша", но да бъдат приведени в ред и да имат унифицирана визия", смята Бонев.

Алибегов добави, че е входирано предложение в Столичната община преди година да се плаща на квадратен метър двоен наем на такива, които имат такива слънцезащитни тенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз искам да се сдобия с ВиК инвестиционните планове на нашата сграда, обаче такива няма. И какво означава да се сдобие с документацията, трябва ли да се изръси в НАГ с по 34 лв. на лист, за да ги разгледа?
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде тоя *** Алибегов - собственик на едно от въпросните заведения и кумец на убиеца Сумиста да не ми ръси мозък , нещо конфликт на интереси не виждаме ли!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18Стискаме си ръцете, ако говориш за ония булевард от 80-те!
17
20
 
5
 
! Отговори
ON AIR е преди 4 години
Телевизия която е финансирана от Путин.Целите на тази телевизия е Хибридна война срещу България.Ще канят хора, които постоянно плюят, този *** може и да си вярва, ама винаги става *** на такива които се опитват да оплюят всичко в България.
16
11
 
6
 
! Отговори
Има ли нещо преди 4 години
Има ли нещо, за което този да не е на мнение на обратно.От всяко нещо се опитва да направи голям проблем -- да има нередни неща и то много, но кога не каза нещо положително този мизантроп.Какво се е занимавл този, като нормална професия преди да стане общински съветник. Професия Протестър.
15
8
 
11
 
! Отговори
Bit преди 4 години
Витошка = селското стъргало у Сусърлево
14
3
 
20
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 4 години
Бул. Витоша за гражданите и Витошка за селяните и новософиянците.
13
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роден съм на една пресечка на бул. Витоша на метри от сегашната пешеходна зона. Когато там минаваха трамваите и колите минавах с удоволствие по бул. Витоша, а сега с пешеходната зона ми е неприятно. Няма го дyхът на булеварда.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха тоя с Маями се хвали. Маями е супер за който не е ходил там и го гледа по филмите. Аз съм ходил там и си беше мизерия, отвратително задръстване от коли навсякъде, само латиноси и всичко кибичи в колите. Най много самоубийства и случаи на депресия има там. А Флорида е пенсионерския щат където бабите отиват в пенсионерските домове. София е сто пъти по добре от Маями и лятото тука може да се живее
11
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя преди ревеше срещу ремонта на бул. Витоша и тръбеше наляво и надясно колко зле са подбрани цветовете, колко некачествено е всичко и как няма да изкара и година. Сега седнал да търси кусури на заведенията. И все на комунизъм го избива - всичко да е еднотипно, вместо да има някаква своя атмосфера.
10
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6:Грешиш, поздрави от Маями. Наскоро бях при вас в шопето да продам на нашите апартамента и дим да ме няма. В такова блато не бих седял никога.Ако идваш към Флорида ми се обади да те разходя малко по Оушън булевард или малката Хавана.
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОРЕДНИЯ КОЙТО КАТО СЕ УРЕДИ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА ИСКА ВСИЧКО ДА Е ДЪРЖАВНО.
8
18
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Аз за разлика от тебе съм ходил на Витошка когато минаваха трамваите и колите по нея и сега ходя там с кеф, а преди не беше така
7
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато комунизма не победи капитализма, всичко ще е грозно и мрачно за нас навсякъде. Това е истината другари. Да потърпим още малко
6
4
 
23
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Отдавна не бях ходил по Витошка но сега е такъм кич и грозотия,явно ГЕРБ са взели доста пари за изборите от бизнеса и сега им разрешават всякакви простотии.
5
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Бонев беше вкарал общински съветници срещу своите около 12% гласове..сега нямаше само да мрънка по форумите, а да може да влияе на решвнията на общ съвет. Но...нали той си е самодоататъчен....иска сам да се показва оо меддитв..а от това не последват никакви действия.
4
3
 
3
 
! Отговори
aa преди 4 години
е убу де, като маанем тия кафета от центъро, дека че одаа таквиа като тоа прогресивни с бради десни/леви хора да си цъкаа по телефона и да пишаа че софия сее напанила сус селяне. Ама другари като правите едночовешкопартийно мероприятие, па мислете преди да клапате , какво говорите де :))))))))))))
3
3
 
14
 
! Отговори
Ами преди 4 години
че то на Витошка си стана, като на женския пазар преди ремонта - сергия до сергия и ходиш на зиг-заг помежду. Ама те чужденците са виновни. Обаче сега като им съсипахме АИРБНБ то ще видят те. Остава и да им спрем нискотарифните полети.
2
13
 
13
 
! Отговори
Данчето Фандъчкина преди 4 години
Хайде, холан, сега и вие! Голяма работа, че са се построили заведения по Витошка! Не се занимавайте с тези маловажни неща! Обърнете внимание на важното, като на това, че всяка година забранявам Луковмарш, защото мразя родолюбието, но пък организирам, провеждам и обезпечавам с въоръжена охрана от хиляди полицаи, жандармеристи и пожарникари София Прайд - парада на педерacти, лезбийки и травестити, които дават правилен тласък в живота на децата ви!
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сималия има по красиви и уредени улици.Въпрос- колко вче взел под масата главния архитект за да удобри проекта?а) 10000 евроб) 100000 еврос) 1000000 евроКак попадат дървета, пейки и част от улицата в проекта/мястото??? Държавата цирк