От старо ново: Ремонтираха метровлакове, тръгват до месец

Фандъкова: Инвестициите са големи, но имаше нужда
40

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

София модернизира стари метровлакове, които ще започнат да се движат в столицата до месец.

Столичната община е отделила по 2,7 млн. евро за реновирането на всеки влак.

"Трябва да си даваме сметка, че старите линии и влакове трябва да бъдат обновявани. Първите 20 влака са вече на 20 години и имаха нужда от ремонт. Това са големи инвестиции. Имаме 2 влака, които са като нови", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде Нова тв.

Първите 5 метростанции на новата линия на метрото се очаква да започнат да работят до май месец, а останалите до края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Ало, Валю преди 4 години
Ремонт на цената на Нов съвременен състав, е малко Повече от Нагло. фъндъкова се оля. Тя никога не си е купувала билиетче за услугата. Но нейният зарвор е в Сливен и не и пука.
33
0
 
2
 
! Отговори
Инж. Химик преди 4 години
До АнонименИ трамваи си имат от старите, но поддържани, като колекционерска пура, мерцедес 126... свежа боя, реновирани врати, не тракат... абе Прага... си е Прага :)
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сирене от палма, месо от соя, коли трета употреба, алкохол менте, цигари като за бантустанци, въздух и вода замърсени с цялата менделеева таблкица............И те така, гарантирано от Боко и ГРОБ.Второ качество народ.........
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Бг само второ качество, втора ръка, втора употреба и т.н.Миризлив *** си е отвсякъде второ качество.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Бг само второ качество, втора ръка, втора употреба и т.н.Миризлив *** си е отвсякъде второ качество.
29
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
До Баровеца-СФ Спрете да карате таралясници! Като не можеш да си позволиш кола на 5 години - не караш!
28
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До руски красавциНереализиран софиянец,мъкаа.....
27
4
 
4
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
И колите ни които са над 20 годишни са ремонтирани и подновени ,че дори и екологични на газ,а пък ни товарят с данъци и ни създават проблеми за тях !!! За държавата може,а за народът Не !!!!
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в Прага има такива реновирани руски мотриси. Използват си ги хората, макар че Прага е много по-богата от София. Така че стига сте плюли.
25
20
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Не съм бил в Русия но от Странджата и Тонката знам,че в метростанциите в Москва трябва да си с каска на главата защото там постянно падат парчета и камъни и не са боядисвани от както са построени.Там в Москва не знаят какво е латекс и още боядисват с варов разтвор било ужас.
24
19
 
4
 
! Отговори
руски красавци преди 4 години
На софиянци пак стари пребоядисани каруци.Ама като за София какво пък искате?Като ви се прииска да напълните окото ,пуснете си you tube и погледайте мотрисите в европейските столици.
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Русия и на всички руски републики,руснаците са им строили метрото,те са специалисти в тази област с над 100 години стаж,а предполагам и че е по-евтино да се вземе руска техника и техен модел.
22
1
 
4
 
! Отговори
Любопитен зевзек преди 4 години
Моля за извинение - заводът е в Мытищи! В Сормово строят кораби на подводни криле, катери, и май ракетни катери с "Калибр". Макар, че тях ги строят главно в Зеленый Дол, Татарстан.
21
5
 
16
 
! Отговори
Любопитен зевзек преди 4 години
Мотрисите, произведени в Сормово, до Москва, са перфектни! Здрави и удобни. И красиви. Не говоря за най-старите, класическия модел. Имам въпрос към г-жа Фъндъкова: защо за третата линия не купи от същите, а някакви немско-полски с пантограф отгоре, които са несъвместими с червената и синята линии?Бих се опитал да я разбера само, ако комисионата е поне 7-цифрено число и е вече в някоя лозанска, женевска или цюрихска банка.Дали г-н Гешев се интересува от такива дреболии?
20
0
 
6
 
! Отговори
:( преди 4 години
Добре подмяна но защо сменихте седалките с тези новите???? Тези които са се возили на швейцарските трамваи в София правят ли разлика от техните седалки и на старите трамвайни мотриси? Същата работа и с тези нови в метро влаковете... не са удобни, спестили сте дунапрена отдолу, все едно на ламарината сядаш. Има такива прекрасни седалки измислени, защо не закупихте от тях а се наложи да импровизирате?
19
3
 
17
 
! Отговори
В. преди 4 години
Между другото, старите руски мотриси са много по удобни,по широки и все едно си в кадилак. Седалките са им ергономични,с лек наклон за разлика от тъпите седалки на новите. Единствено вратите на старите мотриси се затварят твърдо и е въпрос на настройка или подмяна на важни компоненти. както и светлинните табла които указват на коя станция е влака...това е за смяна и не струва толкова колкото е написано!
18
6
 
5
 
! Отговори
Хммм преди 4 години
Да вярно е че и в Германия има такива, само че в музеите.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме и прекрасни дърворезбари и дърворезби,типични за България и българския бит,могат да украсят метрото.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ми изтрихте линка?Не ми трийте линка,за да видят какво е широко и красиво метро"10 Самых красивых станций московского метро" - https://youtube/watch?v=gfDoumPhJbIВ България също имаме художници,каменоделци и склуптори,които могат да го украсят.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СчетиЗагубите ще скочат с трета линия.