Контрера: Кризата с бежанците ескалира за пореден път

Според него Европа трябва да води много по-категорична политика
Обновена: 2 мар 2020 22:46 | 2 мар 2020 22:25, Веселина Йорданова
21

Ние имаме поредна ескалация на кризата с мигрантите, която заплашва да придобие общоевропейски размери. Всяко едно разместване на пластовете в бойното поле Сирия води до тези ефекти", обясни общинският съветник за "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Според Контрера ситуацията е тежка, като става въпрос за над 20 000 души, които са докарани целенасочено от турската държава на границата, разположена след Одрин. "Близо са и до българо-турската и до турско-гръцката граница", каза той.

"В момента по отношение на България няма натиск. Това отчасти се дължи на политическите отношения между Анкара и Атина. От друга страна е това, че България взе немалко мерки в сравнение с това, което беше през 2013 г.", коментира Контрера.

Той счита, че Европа трябва да води много по-категорична политика. "Турция трябва да бъде заплашена, че ако не дръпне тези огромни маси от хора от европейските граници, ще бъдат преразгледани всичките й икономически отстъпки", допълни Контрера.

Той не вярва, че сегашните европейски лидери ще посмеят да водят подобна твърда политика.

"Тази мигранти стигнаха на 3-4 км до българо-турската граница с автобуси, които са организирани от турската държава. Същите тези мигранти хвърлят гранати със сълзотворен газ, които са произведени в Турция и някой им ги е раздал. Това са хора без документи, откъде имат подобно полицейско ободудване", продължи общинският съветник.

Според Контрера това е ситуация, която може да излезе извън контрол.

"Нас не ни интересува какви са техните намерения, дали минават транзит или не. Те не са добре дошли", допълни той.

Контрера е категоричен, че на този етап да се откажем от възможността да използваме сила би било неразумно. Той е убеден, че сред тези хора има и отявлени ислямисти. Според него децата и майките са просто щит, а тези, които стоят зад тях, имат съвсем различна цел.

"Това са маси от хора, които се движат от единия край на Турция до другия. Те идват от лагери, които не са изследвани и хигиената не е на ниво", твърди общинският съветник.

По повод създалата се ситуация с коронавируса и опасността, Контрера коментира, че "мнозинството от тези хора не са сирийци, а са минали през Иран афганистанци или са иракчани. В Иран знаете, че има ескалация на случаите на коронавирус", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Баба Яга преди 4 години
Сега Ерголям ще го удари една голяма ,,маслинова клонка по кратуната
14
0
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Ma vsi4ki partiiv parlamenta sa ednakvi.Gledat te da sa dobre ,a naroda ku4etata sa go iali.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я тоя ,,патриот'' да вземе да издикламира публично ,,Аз съм българче'' един път,и всички да мирясат най после.Щом майка му е българка,значи и той е българин.Точка.
12
3
 
6
 
! Отговори
Off преди 4 години
Ето резултата, като се допускат латиноси в Родината - надигат глава и почват акъл да дават.
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен И Каракачанов не е македонец ,ама важното е ,че е патриот .
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен,,Наш Бойко ,,каза ,че е немислимо да се изпраща армия на границата, при такава ситуация .....Ако беше ,,Наш ....,,щеше да построй истинска ограда за тия стотици милиони от бетон ,а не хилаво ,,временно възпрепятстващо съоръжение ,, дето само се срива .
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНяма значение с какъв произход е момчето Карлос,важното е,че е български патриот
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРАВЯТ СЕ НА ШИЛЕТА . НЯМА БЕЖАНЦИ ,ИМА НАРУШИТЕЛИ НА ГРАНИЦИТЕ ,ЗАКРИЛЯНИ ОТ ТИЯ ,КОИТО ЛЪЖАТ ,ЧЕ ИМА БЕЖАНЦИ . ЗАКРИЛАТА ВКЛЮЧВА РАЗДАВАНЕ НА ПАРИ ,ХРАНА ,МЕДИЦИНА ,СНАБДЯВАНЕ НА ЗАРЕДЕНИ С ПАРИ ТЕЛЕФОНИ ,ВРЪЗКА С КЛЕТКИТЕ ,ВКЛ. И ПРЕВОЗ С АВТОБУСИ , КОРАБИ ДО ОПРЕДЕЛЕН ОСТРОВ И НАТОВАРВАНЕ НА ЛОДКИ С КОИТО ТРЯБВА А ПРЕМИНАТ ПОСЛЕДНИТЕ 2-3 КИЛОМЕТРА . С ЕДНА ДУМА -ОСИГУРЯВА ИМ СЕ КОМФОРТ .....И ПОДКРЕПА В СРЕДСТАТА ЗА МАСОВА ИМФОРМАЦИЯ .
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори Меркел стана ксенофоб и гони чужденците.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наш Бойко добре изпрати на границата жандармерия, ама даде ли им гранати със зарин? Щото обеща че ще опазят на всяка цена БГ-границата. А като гледам как гърчолята се лигавят със сълзотворни и шокови гранати (само гърмят по-силно), дали не е по-добре да се действа решително и твърдо за запазване държавната граница?
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помислете си добре как става тази работа? Бежанците са на югоизток в Турция, там са лагерите. От там до нашата граница са повече от 1000км. Тия мигранти прелитат ли ги тези 1000км? Или ги вървят пеша? 1000км?!? Явно е,че цялата работа е организирана за кефа на султан Ердоган, да може да изкрънка от баба Меркел още няколко милиарда евро. Зер първите 9 милиардчета са му посвършили, и сега трябва да измуфти още от изкукалата б***бичка.
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой има ли идея от къде произхожда този "патриот" с "чисто българско име". Аз непреубедено като го гледам е нейде от Мачу-Пикчу царевичака..
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не беше ли същия, който се гаври с една бедна възрастна жена чистачка ?Да, точно от този вземайте акъл и ще прокопсатe
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ми се виждат разумни приказките му. Дано последват и съответните действия.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
султана иска парички и играе игрички. бюрократите в ЕС отново безпомощни и незнаещи какво да направят, стоят и чакат да видят какво ще стане. защо позволяват на султана да ги разиграва?!? що са такива меки китки?!? що плащат милиарди на султана, що инвестират фирми от ЕС в Турция?!? що?!?