Палатките са там: Мед. сестрите продължата с протеста

Лагерът продължава да е пред бившия Партиен дом
7 мар 2020 13:15, Петя Славова
32
Палатките са там: Мед. сестрите продължата с протеста
Снимка: БГНЕС

Протестите на медицинските сестри продължават. Те са издигнали палатков лагер пред сградата на бившия Партиен дом, който в момента се ползва от Народното събрание, предава Нова тв.

Още по темата


Късно снощи медицинските сестри, които отказваха да напуснат сградата на Партийния дом, все пак го направиха. Те прекараха там повече от 24 часа, след като влязоха вътре за заседание на здравната комисия в четвъртък следобед.

Стигна се до ескалация на напрежението, след като една от протестиращите жени излезе на перваза на прозорец и отказа да слезе, въпреки призивите на НСО, които охраняват сградата.

Властта отхвърля исканията на протестиращата група, казва, че някои искания са изпълнени, други ще бъдат изпълнени, а трета част са неизпълними и си противоречат взаимно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
6
 
! Отговори
Иван Илчев преди 4 години
Да си пуснат отпуск и да спят където искат.На тези сестри не разчитаме.Как може да си въобразяват ,че може те да променят системата на здравеопазване. Жалко ако стигнем до там.
28
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От собствен опит. На медицинските сестри последна грижа са им болните. По цял ден пият кафе и се крият по стаите. И сегапните заплати са им много.Сигурно има и свестни но болшинството са такива.
27
6
 
19
 
! Отговори
Дежа Вю преди 4 години
Преди години, в началото на така наречената "демокрация" ходих за три седмици в Швеция през лятото на младежки лагер. Природа. Идилия. Крави на паша. Спретнати дървени къщурки с по две липи отпред... не, с по две борчета!И две коли: Волво и Сааб!Върнах се в България (1990 г.).Стачки. Протести. Палатков лагер. Пред президентството!!!Сега, 30 години по-късно, каква е разликата?
26
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: наблюдателМоже да ме пасеш отдолу ...и смучи пожарникарски *** на Огнебореца!
25
4
 
14
 
! Отговори
Дебел депутат преди 4 години
Как не ги е срам тия мед сестри да искат две минимални заплати.Депутат може да бъхти за три средни заплати-4 хилки и не се оплакват,а тия ми искат две минимални заплати?!
24
19
 
19
 
! Отговори
ЕДИН ОТ НАРОДА преди 4 години
ТОВА НЕ Е ПРОТЕСТ!ТОВА Е ОПИТ ЗА САБОТАЖ И ПРЕВРАТ В ДЪРЖАВНАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА , ТОЧНО КОГАТО ЕДНА ПАНДЕМИЯ Е НА НАШАТА ГРАНИЦА И ЗАСТРАШАВА ЦЯЛАТА НАЦИЯ!ИСКАМЕ НЕЗАБАВНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА СЛУЧАЯ ОТ ПРОКУРАТУРАТА ЗА УВРЕЖДАНЕ НА ИМИДЖА НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, СЪЗНАТЕЛЕН САБОТАЖ И ОЧЕВИДЕН ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ В ДЪРЖАВАТА !НЕ МОЖЕ 5-НЕВЗРАЧНИ И НЕАДЕКВАТНИ ПЕРСОНИ ДА ЗАСТРАШАВАТ УСТОИТЕ И ЗАКОНА НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ , В МОМЕН НА ПАНДЕМИЧНО ЗАСТРАШЕНА НАЦИОНАЛНА ОБСТАНОВКА!ТОВА Е ПРЕСТЪПНО
23
18
 
21
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Това от кого се дирижира този "протест" нека да го оставим настрани за момента - на всеки му е ясно. Не може 5 тетки да ходят на седянка и да се опитват да убедят хората, че представляват гилдията.Последният път, когато медиците от Пирогов излезнаха, ги подкрепиха и други (и не бяха 5). И за народа това доказваше легитимността на случващото се. И та даже оставка искат. В други държави след такъв акт би следвало и уволнение за уронване на престижа на институцията, за която работят.
22
20
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Айде бе. Българинът чакал....Нищо не чака. А тези ,,сестрички''...ще полежат и това е.Няма да мине номерът на БСП и Мая-пчеличката.Просто в момента няма никакви условия за въстания. Нито в ЕС , нито в Африка.Само бунтове и локални войни в Сирия и Бл. Изток.На който му се мре да заминава за Ирак, Афганистан, Либия,Ирак...Корнелия и Радев да тръгват.
21
13
 
21
 
! Отговори
президент-безхаберни преди 4 години
<Вижте Радев на какво посмешище превърна НСО. То не бяха скандали, не бяха катастрофи, не бяха смени на началници.рокли на Деса. А сега на какво сме свидетели - генерал на перваза на прозорец. Какво падение. А Радев казва, че това не е проблем на НСО Напротив, проблем е и на НСО и на човека, зовящ себе си президент. И този безхаберен човек има смелостта да иска властта? Е, на същото посмешище ще превърна нашата държава. Това ли искате, хора? Елате на себе си! И тогава няма спасение.
20
11
 
21
 
! Отговори
в.б. преди 4 години
<>Радев въобще не е в час, Абсолютно неадекватен е на събитията. Още не е разбрал, защо е на този пост. А някой да е имал по-различни очаквания от този безхаберник? Той реагира нападателно и това ще бъде до президентските избори. Това поведение ще екскалира, защото той е уязвим, страхува се от проверка на прокуратурата и той знае защо. но не знае какво още държат като записи срещу него и това го изважда от
19
12
 
24
 
! Отговори
Поставям въпроси преди 4 години
1. Как така охраната на парламента ги остави след работно време и по чие нареждане? Защото ако се окаже, че е по нареждане на Радев работата ставадебела. Налице е вредителство срещу парламента, а България по Конституция епарламентарна република.2. След като са останали "спонтанно" как така бяха внесли вътре в парламента храна и вода?3. Какъв е този протест по времето на сериозна епидемия в цялата страна, когато другите медицински кадри са на крак, в повишена готовност.
18
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пчелата Мая кръжи ли около палатките?
17
3
 
7
 
! Отговори
До Този сайт преди 4 години
Спокойно и близалките сме тук.
16
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом русофилските вождове Нинова, Радев и Манолова се изявиха като ментори на тези пет сестрички, дори и да им симпатизират хората, те си проиграха шансовете за успех.Не може да опъват палатка за синдикални искания, а да крещиш "оставка" !Толкова видно как червената Мафия ги прекара.
15
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сама птичка пролет не прави. Българина чака всичко на готово, за това много ще чака и на дали ще дочака . На всички сестри им се иска по добра заплата но не им стиска.
14
17
 
29
 
! Отговори
Вип път преди 4 години
тия 500 000 за какво мислите че другарката импексова ги изтегли? трябва да се плаща на протестиращите "медици" и на тия дето системата ги убивала!и пак не им се получава, рехави са протестите. импексова ше трябва да вдигне тарифата!
13
20
 
21
 
! Отговори
Този сайт преди 4 години
Пропада все повече.Всички *** от ПИК вече са тук.
12
22
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази секта няма ли да я разгонят най-сетне?
11
19
 
23
 
! Отговори
другаре преди 4 години
желаещи за самозапалване няма ли, щото номера с прозорците не мина! идеи някакви...... :)
10
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко ще ПРОДЪЛЖАТА протеста...