Спешната помощ в София викана за вируса, 14 сигнала със съмнения

Много извозени към болници имало от Калотина - туристи от Италия
37
Спешната помощ в София викана за вируса, 14 сигнала със съмнения
Снимка: БГНЕС

На 14 сигнала, при които е имало съмнения за коронавирус, е реагирала столичната Спешна помощ на 8 и 9 март. Това съобщи директорът й доктор Георги Гелев пред БНР.

След посещения от подобен характер линейките се дезинфекцират, обясни медикът.

Най-много сигнали за двата дни са подадени за хора с висока температура в София и Софийска област.

"126 повиквания за температурни състояния. Освен тях имаме 82 консултации, които сме дали по телефона и сме насочили гражданите към личния им лекар и 14, определено, съмнения за коронавирус", съобщи той.

Много сигнали и извозени до болници в София хора е имало и от граничен пункт Калотина, откъдето влизат доста пътници, идващи от Италия.

"Това са хора с автобуси и с коли. Там обикновено човекопотокът от Италия е около 4000-5000 човека на смяна за 12 часа. Оттам имахме в предходните дни доста извозвания на граждани с повишена температура", каза още д-р Гелев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде екскурзиантите да си дадат малка почивка и повече да не разнасят болести! Ако на тях не им пука да се сетят, че имат възрастни и болни роднини. Но...егоизмът по хората ходи!
24
0
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
До тези, дето защитават щъкащите - не разбрахте ли, че вирусът нямало да изчезне през лятото, и че всякакви мерки са несигурни и има една единствена сигурна - изолацията, благодарение на която в Китай вече намалява разпространението? Възможно е да искате за ви измрат дъртите, че да им вземете парите, коите евентуално не ви дават приживе, но идва ли ви наум последващата криза?
23
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Наистина трябва насила да се спрат някои меко казано, безотговорни. А не да се наблъскат с вируси и да ги ръсят, а после да реват за мухъла в болниците и тем подобни, като че ли държавата е длъжна да му осигурява луксозни условия за неговото безумно и наистина парвенюшко поведение!
22
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Спирайте полети и всякакви други пътувания, заради парвенюта и лигавщини ще затрият не само пенсионерите, ами ще вкарат и държавата в невиждана криза! То бива наглост и дебелащина да ходиш в страна в карантина, но това е просто необяснимо. Мисля, че управляващите не вземат мерки не ог глупост, а по неизвестни причини. По принцип съм противник на конспирациите.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще оцелеят само хората, които си седят у дома и пишат по форуми. Екскурзиантите ги чака една финална дестинация, от която няма връщане.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятам да ходя пак до англия аз
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който е бедняк и няма пати за айфон и екскурзии да не завижда като е косело гроздетокойто може да ходи на екскурзии да ходи който не си седи у кръчмата
18
0
 
9
 
! Отговори
Вики преди 4 години
И защо продължават да се пускат в страната? Значи, който напълно съзнателно сега пътува до зараените места трява да си носи и отговорността.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калпавият матрял 80%, паниката повсеместна.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в София е страшно, паниката е пълна
15
7
 
3
 
! Отговори
94' Световното преди 4 години
Нали искаха да са все първи италините,нали за това ни приебаа на финалите.Защото искаха да са Най-най.Е да им е честито ,,Първото Място''.И другият път да не побеждават на финали с измислени дузпи.
14
5
 
2
 
! Отговори
Св преди 4 години
Не знам защо си представих влогър търсещ кратка известност. Ще поседи гол на терасата, ще поизстине. Ще вдигне темепература и ще викне спешните. Ще снима с екшън камера екшъна. Ще ги изследват, ще поснима и мизерията и ще го изпишат. Ето ти 100К гледания. (ДА НЕ СЕ СЧИТА КАТО СЪВЕТ, ПРОСТО ФАНТАЗИИ)
13
1
 
17
 
! Отговори
иво преди 4 години
Ако някой хванат с корона и го питат, къде е бил и какво е правил последните 14 дена, да каже че вчера е ходил и до Банкя да си налива в туби минерална вода.Вече като излизам си нахлузвам шапката на която пише ITALY.На пет метра от мен няма човеци
12
1
 
17
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Аз от тази корона се пазя вече седмици наред посредством най-стария и всеобщо И безусловно доказан метод. Така преживях пилешкия грип, лудата крава, острия респирателен синдром и още много, знайни и незнайни, смъртно-опасни вируси. И като ветеран държа да споделя с вас моя опит и се надявам с това да спася не един, а хиляди човешки животи! Това което може да ви предпази е пълната дезинформация. Не гледайте тв и не четете вестници! Спестете си минутата на омразата и се усмихвайте по-често!
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неофициално! Сега построените болници в Китай всъщност са концетрационни лагери и веднъж като влезе човек вътре няма излизане. Има видеа на хора, които биват заварявани в апартаментите си. Не ги питат дали имат храна, вода, лекарства заваряват им една метална тръба пред входната врата и край. На 01.02.2020 китайски сайт (Tencent) по грешка пуска статия, според която потвърдените случаи в Китай са 154 023, подозирани 79 808, излекувани 269, смъртни случаи 24 589.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неофициално! Инкубационния период е 24-28 дни, на повърхности оцелява 9 дни, така че с тези ваканции от по 5 дена и доброволни карантини от по 14 сме обречени. Вирусът заразява повече мъже. Има случаи в Китай на оцелели, с увредени бъбреци и тестиси, правят се проучвания. Засега високата температура и химикалите, с които ги лекуват са основни заподозрени. Лови особено азиатци, които имат повече от ензим ACE2, за който вирусът се захваща. Общо взето намирисва на нещо инжинирано.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторът от Италия е описал ситуацията - положението е сериозно. https://google/amp/s/news.sky/story/amp/coronavirus-italian-doctor-says-fighting-covid-19-outbreak-is-like-war-11954229
8
1
 
8
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
А и забравих: В Ирландия където системата е сходна на САЩ като викнеш Бърза помощ плащаш мин 100 евро. Не знаехте нали? Плащаш всичко или умираш пред Болницата. Или застраховка и чакаш за за преглед 2 седмици и то от педиатър. Хора четете или питайте. Много от нас живеят в Чужбинаа и мислят реално, А не утопично. Мислете Бе хора
7
4
 
22
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
За всички скапаняци и промити празни кратуни! По времето на Соца имаше лимит за време и ясни правила при ползването на услугата Бърза помощ. И за пациентите и за хората в с-мата. И ставаше работата. Не те разкарваха от болница на болница. Бяха лекари, а не санитари та даже и по двама. Абе няма смисъл! Хората вече не помнят и не знаят кво е да живееш в нормална Държава била тя от Соца или Човеколюбивият капитализъм
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно как до преди 2 дни нямаше никакви сигнали