Удължават ваканцията в София до 15 март? Чака се национално решение

Фандъкова призова столичани да бъдат спокойни и отговорни
Обновена: 11 мар 2020 10:02 | 11 мар 2020 09:53,
75
Удължават ваканцията в София до 15 март? Чака се национално решение
Снимка: БГНЕС

Очакваме решението на националния щаб, който в момента заседава, но вероятно грипната ваканция в София ще бъде удължена до 15 март включително. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова след заседание на оперативния щаб в града, след като снощи стана ясно, че вече и в столицата има два случая на коронавирус.

Вероятно режимът в детските градини няма да бъде променен и те ще останат отворени, но при засилен филтър - сутрин децата ще бъдат преглеждани от медицинско лице.

Още по темата
"Обръщам се към софиянци - запазете спокойствие и бъдете много отговорни. От отговорното поведение на всеки от нас в момента зависи да се ограничи разпространението на заразата. Затова нека да спазваме указанията на специалистите - да засилим личната хигиена, да ограничим социалните контакти и при карантина - да не я нарушаваме”, призова Фандъкова, цитирана от "24 часа".

Столичният щаб следва указанията на националния. Продължава засилената дезинфекция на градския транспорт, социалните центрове, социалният патронаж и др. Всички общински музеи, галерии и театри са затворени. Към момента общината разполага с нужните количества дезинфектанти и предпазни материали.

Имаме готовност след издаване на заповед на здравния министър за 72 часа да трансформираме Втора МБАЛ в инфекциозна болница. Към момента няма такава заповед, но ние се подготвяме предварително, увери Фандъкова.

По предварителни данни там ще се разкрият до 50 легла при нужда за болни от коронавирус. Днес ще се направят точните разчети на база на медицинския състав, с който разполагаме, уточни зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Информиран преди 4 години
До пияница мистикАз пък ще кажа на това ,че роднина имам в Милано и там няма такива глупости.Живота си продължава нормално.Ходи си на работа ,пазарува си нормално.А кажи ми нещо сега?
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не национално решение. Това е НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА
62
1
 
6
 
! Отговори
айде преди 4 години
Обновете си инфото. Никакво национално решение не се чака. Информирайте областите, които трвба да си пратят децата утре на училище, да няма недоразбрали. Още вчера можеха да излюят камъчето, но се направиха на интересни и оставиха за днес.
61
0
 
8
 
! Отговори
do 62 преди 4 години
Те ще са опитните мишки. Ще изчислят какъв ще е ефекта с карантина и без карантина.За натоварването на психиката си прав.При положение, че има един учебен план, каква е идеята им на тия майкопродавци да пуснат 70% от учениците в грипна, а 30% да не са?Няма ниаквка логия. Това е пълна управленска каша.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че някои деца утре трябва да са на училище е страшно натоварване на психиката. Как, защо те с какво са по различни от другите. Значи те трябва да се заразят така ли???
59
0
 
2
 
! Отговори
До kov преди 4 години
Колко като нас няма да пуснат децата си? Винаги ще има предатели и лакеи.
58
1
 
8
 
! Отговори
ново инфо преди 4 години
София е в грипна - Варна не е.Пълно безхаберие от РЗИ Варна, която забраниха "всякакви мероприятия с деца" и едновременно с това прекрати грипната ваканция.Това ще е някакъв вид ескепримент във Варна. Дали може да се мине без крути мерки.Варненци, рискуват ви здравето без ваше разрешение. Явно ви имат за по-малко хора от шопите.
57
0
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Вижте какво ми прати бившата от Рим по Вайбъра на въпроса ми как са с щерка ми. Публикувам без изменения:"Вкъщи си седим. До 3 април тук е ваканцията. Верно ли в бг утре свършва? Ебaси тъпотията. Тук почти няма хора по улиците, пред аптеките и суперите чакаш отвън. Всички са с маски и като трябва да се разминеш с някой, той те заобикаля като прокажен. Пълна паника!"
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щом гърция може да остави родителите на деца до 15 годишна възраст по къщите, тук защо да не може, какъв е смисъла детето да е под карантина, а родителя да се бута из офиси и градски транспорт, а после да си заразява в къщи?... има ли смисъл от половинчати мерки, ми да изкопират какво правят в съседните държави, а не да не се прави нищо
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми тогава да не правим нищо, че е по-лесно.
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
връщайки се от работа в препълнения автобус как да се предпазим?... от автобуса при децата в къщи, които са под карантина иначе... бе я стига с тези половинчати мерки
53
1
 
11
 
! Отговори
Мария преди 4 години
Добре де, нещо ми убягва, щом регистрираха случаите на коронавирус в градовете Плевен и Габрово, ясно заявиха, че ще затворят учебните заведения там за 2 седмици. Сега когато е ясно, че има случаи на заразени от коронавирус и в град София, обясняват, че децата ще имат 2 дни, но във връзка със заболеваемостта от грип В и някак си друго вече изобщо не се споменава, защото не е удобно.
52
2
 
3
 
! Отговори
Wrong Turn преди 4 години
До Анонимен 50Госпожо, ако сте БЕЗРАБОТНА ДОМАКИНЯ въобще не ги пускайте никога на училище.
51
0
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
Ето така на парче може да си удължаваме и до към Петровден.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да се плашите, генералът ви пази! Всички болни тетки от Лом и околията (4000+) носят маски, имат висока лична хигиена, жабурят се с ракия и ядат чесън. Няма от какво да се плашите. Гастарбайтерите, които ги заразиха също са с високо ниво на лична хигиена и носят маски. Няма страшно.
49
1
 
10
 
! Отговори
Насакото Яката преди 4 години
Какво заседават? За 2 дни няма да станат по-умни или по-глупави. Нека да почиват до 15-ти.
48
2
 
10
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
БОЙКО каза че маските са по скоро за успокоение, иначе не вършат работа. ТОВА НИ Е ПРЕМИЕРА.
47
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво удължаване бе. Мислите ли че ще си пусна трите деца в тоя пожар от вируси.Заборчих с 800 лв за лекарства щото в аптеките Мутрите си правят цени каквито им са кеф на кара. Едвам ги излекувах децата. И сега отново да ги пусна да се заразяват. По учени няма да станат. А и какво ги учат. Още не са се научили на умножение и минават на деление. Така ли се прреподават уроци бе сеяндура с пинчерската физиомутрия . Добре че съпругата ми има здрави нерви та учи децата иначе неуки ще си останат.
46
0
 
16
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
ЗНАЧИ, ДЕЦАТА СА НОСИТЕЛИ, НО НИКОЙ НЕ ГИ СПИРА ТЯХ ДА ЩЪКАТ НАЛЯВО НАДЯСНО. УМНО
45
0
 
22
 
! Отговори
kov преди 4 години
Гърция затвори за две седмици всички учебни заведения.Тук щяло да има лекция по хигиена в първия учебен ден???! Нека да им покажем, че ние решаваме дали ще има първи учебен ден!