Мутафчийски: Състоянието на мъжа с COVID-19 в "Пирогов" става критично

Тази сутрин няма нови случаи на коронавирус в страната
Обновена: 12 мар 2020 08:42 | 12 мар 2020 08:40, Нели Христова
207
Мутафчийски: Състоянието на мъжа с COVID-19  в "Пирогов" става критично
Снимка: БГНЕС

Състоянието на мъжа, настанен в "Пирогов" с коронавирус, сериозно се влошава. Това заяви на сутрешния брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

"Тази нощ в 12 часа се е наложила интубация на мъжа. Състоянието му върви от тежко към критично. Образните изследвания, както и образните показатели показват, че има сериозно влошаване", обясни той.

Болните в България осават 7 - категорично се е потвърдил положителния резултат на 62-годишната жена, която е медицинско лице.

Жената е работи в столична болница. Запоследно е имала контакт с пациенти на 22 февруари. След това е пътувала в чужбина. Присъствала е на два конгреса - в Англия и в Испания. Завърнала се е в родината преди няколко дни. Във ВМА е постъпила с грипоподобни симптоми.

"Състоянието й е добро", увери ген.-майор Мутафчийски.

"136 проби са изследвани във ВМА през последното денонощие, от които 1 е положителна – на медицинското лице – седмият случай с коронавирус. Жената е настанена във ВМА. Това е наша колежка, която работи в друга болница. След посещение на два конгреса в Европа е положителна и след двете проби. Няма драма в състоянието й. Тази нощ приехме едно от нейните контактни лица, което също е в грипоподобно състояние, не е в тежко състояние. Днес ще изпратим пробите и за това контактно лице. Пристигат и другите пробите на контактните лица на същата тази колежка", добави Мутафчийски.

120 380 е общият брой на заразените с коронавирус в световен мащаб, новите случаи са 7158 – в Италия са над 2000 новите случаи, там общо над 12 000 са заразените. Тръмп забрани полетите от и за Европа. В Албания има 3 нови случая, в Гърция – 9 нови случая, в Румъния 15 нови случая, Сърбия 6 нови случая, Хърватия 3 нови случая, Словения вече са 57 случая общо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма вирус, всичките сте излъгани, опипват почвата, как да ви поробят, тази жена не почина а я принудиха да почине...Сатанистите управляват България...и целият свят
163
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Запоследно"LOL
162
1
 
3
 
! Отговори
Тиквата преди 4 години
Бях зает да подкупвам агитки да не ме съборят, да се гавря с медицински сестри, да се хваля сам, и тн.
161
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов изглежда доста уплашен. За собствената си кожа де.Явно най-после е проумял, че е особено рисков пациент.Едно че е прехвърлил 60-ака, друго че не спира да се мляска с всякакви непознати хора, само и само да изглежда обичан.Нещо, което му е липсвало силно още от дете.
160
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
The Stand by Stephen King - 1994!
159
11
 
4
 
! Отговори
СКАФАНДРИ ЗА ЛЕКАРИ преди 4 години
Като видя този Мутафчииски с "генералските дрехи" ми се повръщаТИПИЧЕН *** "СОЛДАФОН" нито лекар-нито воененНА ТАКЪВ ПОСТ ТРЯБВА ДА Е С ВИСОКА МЕДИЦИНСКА ЕРУДИЦИЯ,С РЕАЛНА ПРОФЕСОРСКА ТИТЛА И ПОЗНАНИЯ.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВИЖДАМ "СОЛДАФОН"ВЪВ ВОЕННИ ДРЕХИ И ДО НЕГО ПОЖАРНИКАР И ДВАМАТА ЖЕРТВАТ НЕЕКИПИРАНИТЕ ЛЕКАРИ И СЕСТРИА ТРЯБВАТ АБСОЛЮТНО ХЕРМЕТИЧНИ КОСТЮМИ ЗА МЕДИЦИНСКИЯ ПЕРСОНАЛ С КЛИМАТИЗИРАН 100% ОБЕЗАРАЗЕН ВЪЗДУХПЪЛНО ОБЕЗАРАЗЯВАНЕ НА СКАФАНДЪРА СЛЕД ВИЗИТА ЗАЕДНО С ЛЕКАРЯ
158
0
 
5
 
! Отговори
xmmm преди 4 години
да,властта се осигурява с адекватни мерки,за тях има тестове при най малко съмнение,а нас кучета ни яли,иначе баце ни харчи паричките на воля и няма кой да му държи сметка.Здравеопазването е бездънна каца, налива там нашите вноски а до нас не стига нищо, защото такава е герберската геноцидна политика, ама като хората са съгласни и одобряват нека. Вируса осакатява оцелелите, остават трайни увреждания в белия дроб, писали са китайците по научните списания.
157
4
 
6
 
! Отговори
wffff преди 4 години
Георге,куха герберска тикво,къде ти е нулевия пациент бре,1-ия е случайно открит пациент а другата ходи по доктори и нищо не открили, почина жената от "адекватни" грижи,къде ти е държавата бе,оставила ви е да изпукате и няма да си мръднат пръста за никой, само за тях има всичко - маски доктори,лекарства и лапат големи заплати,на кой се дължи тази организация бре,на Радев, на Корнелия,на кой,те ли са власттта, те ли се разпореждат с паричките ни.Не е борисов виновен а такива дето му лижете *** долни *** такива, унищожихте държавата и смеете да се обаждате, пфу, затвор за такива като вас.
156
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог знае какво ни чака ОЩЕ!
155
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало мутафчията я ми покажи случай при който заразен от Спин възрастен е оцелял. Щото това бектериологично оръжие има три съставки едната от които е Спин. Аре не ни прави на кротушки бе. Тарикат.
154
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МЕДИЦИНСКИ УБИЙСТВАТакива като теб ще оправят БЪЛГАРИЯ.
153
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, защо ме е страх?
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам само жертвите да не са невинни.
151
9
 
18
 
! Отговори
МЕДИЦИНСКИ УБИЙСТВА преди 4 години
Лекарите ще довършват още хора за да не изглежда подозрително. Хората трябва да са в паника и да си мислят, че има такъв смъртоносен вирус. Това е глобална политика.
150
1
 
7
 
! Отговори
321 преди 4 години
С това се затвърдиха опасенията ми с привкус на конспирации.
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски, стига кьорфишеци!
148
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите ще убиват още хора.
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УЖАС!
146
1
 
9
 
! Отговори
Лаура Кьовеши преди 4 години
Китайците пребориха вируса, че даже и помагат на Италия с медици и лекарства. А Годжи само локуми разтяга пред екрана.
145
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е няма справедливост.