Забраняват продажбата на билети от шофьорите в градския в София

В детските градини затягат режима на допускане
12 мар 2020 11:27,
23
Забраняват продажбата на билети от шофьорите в градския в София
Снимка: БГНЕС

Със заповед на кмета на София се забранява продажбата на билети от шофьорите в обществения градски транспорт. Това е една от мерките на Столична община във връзка с коронавируса.

Фандъкова съобщи пред общинските съветници, че се въвеждат допълнителни мерки в детските градини.

Въвежда се дезинфекция на общите пространства в детските заведения по 4 пъти на ден, строг контрол при приемането на децата в началото на деня.

Ще се проверява и самият персонал на учебните заведения. Медицинските сестри по преценка ще имат право да връщат деца, дори и да имат медицински бележки, че са здрави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
sad преди 4 години
Добре, че от Спаси София ви казаха смешници, вие от Столична община действате само ако някой напише статия. *** аци , не се ли сещате за народа?!?
17
1
 
3
 
! Отговори
Do 20 преди 4 години
Извинете, в медициснките университети не изискват ли да владеете правипис, поне?
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това трябва да се случва и по принцип, а не да си взимат бележки и да ги пращат болни и кашлящи."Пичуе, кашлицата в някои варианти може да се задържи до месец СЛЕД оздравяване, без да е симптом на болест или инфекция. Ако вкарат такъв контрол от сестричките, аз лично, като лекар, си бухам детето с подтискащи кашлицата хапчета и го пускам. Хапа държи 8-12 часа и струва лев и пеесе блистера с 20 хапа. Медицинска сестра на входа за 5 секунди ще прецени по-добре от мен дали ми е здраво детето...
15
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
София няма кмет, а кметица. Ерго, новината е фалшива.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ко... Как ша са возя ся?
13
3
 
5
 
! Отговори
До Мама преди 4 години
Кашлящо дете не е "здраво", освен ако няма астма или алергия. Във втория случай - пак не му е мястото там.Тия: Ама той е здрав, нищо му няма, пие си сиропчето съм ги чувал всеки път, преди да ми се тръшне детето, дето съм го завел здраво на градина и вечерта е вече насополивено, а след 2 дни сме вече на антибиотик.
12
2
 
2
 
! Отговори
Васил преди 4 години
До МамаМного си глупава маминко...
11
4
 
8
 
! Отговори
До мама преди 4 години
Тъпо ли ти е? Защото личният ти лекар ти дава бележка, че детето ти е здраво, докато то кашля например. Има наредба, според която филтърът се налага на входа на заведението от медицинската сестра. И да, всички са достатъчно компетентни, за да определят кое дете е болно, независимо от обективните бележки, които не е ясно как са придобити. Хайде кротни се, а най-добре се върни на село. Мерси!
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Медицинските сестри по преценка ще имат право да връщат деца, дори и да имат медицински бележки, че са здрави." - Това трябва да се случва и по принцип, а не да си взимат бележки и да ги пращат болни и кашлящи. Като ти тръгне детето на ясла и ставаш донор на аптеките, защото има недобросъвестни родители, които си пращат децата в ужасно здравословно състояние при останалите на ясли. Ясно е, че трябва да се работи, но да си хвърлиш детето цял ден да се мъчи и да заразява, значи си мега безхаберни
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а на спирките, където не продават билети, ще продават ли вече, щото иначе от къде да си купи човек щом шофйора няма да продава?... не във всеки автобус има апарат за самотаксуване
8
13
 
6
 
! Отговори
Мама преди 4 години
Ако правилно съм разбрала, според кмета на София, медицинските сестри в детските градини са по-компетентни от лекуващите доктори???? и ще връщат здрави деца??? по какви критерии??? до кога???
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и сега се предполага да има контрол в детските градини. Но като дойде *** с болното дете и като ревне, че няма кой да му го гледа, го взимат. И после цялата група пламва. Писна ми от ***, които си водят децата болни, защото няма кой да им ги гледа. ами това е ваш проблем, не мой и на детето ми.
6
6
 
13
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Браво на Фандъчка! Пребори Луковмарш, сега се справи и с коронавируса! ГЕРБ - видими резултати! Сега остава и София Прайд да събере 100,000 души на гей-парада, планиран, обезпечен с охрана (за да кварят децата ни необезпокоявано) и организиран СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА И ЛИЧНО ДАНЧЕТО ФАНДЪЧКА и легацията на Данчето ще бъде записана със златни букви по Витошка!
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли на колко автобусни спирки има места за продажба на билети? Прекалено малко! Въпреки, че силно избягвам градски транспорт, наскоро ми се наложи да се кача в такъв автобус. Качих се, разбира се, от поредна спирка, на която няма продажба на билети, та затова купих билет от шофьора. След секунда *** ми казаха: "Како, не купувай, ние виж как се возим винаги без билет?" Пълен потрес... Дискриминираме роми ли? Само българите са дискриминирани, само те биват глобявани?! Що за страна сме ..
4
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СТАВА МАЗАЛО А КОРОНА ВИРУСА ИЗОБЩО НЕ ГО ПРЕДВИЖДАМ ДА Е МАСОВ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ!!!КОРОНА ВИРУСА ПО ГРАФИК Е ЗА ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА АПРИЛ И МАЙ В БЪЛГАРИЯ ОСВЕН АКО НЕ ИЗБУХНЕМ КАТО ИТАЛИЯ КЪДЕТО ОТ НИЩО СТАНА МАЗАЛО ЗА 10 ДНИ!
3
3
 
22
 
! Отговори
az преди 4 години
Дали ще е шофьора или лелката дето ги продава в будката, каква е разликата?
2
2
 
37
 
! Отговори
съобразителност преди 4 години
Всяка сутрин ползвам градския транспорт- метро и 413. Прави ми впечатление от 2 дни яко контрола в бусовете. Какво целите с това?!??!! Не ми е приятно контролата да взима картата ми с ръцете, с които е взимала карти на всички пътуващи! Точно в този момент, малко съобразителност! Поисках аз да си я маркирам, не, навира си ръцете...Толкова пък несъонбразителни...и Моля погрижете се за служителите си! Поне маска и ръкавици!
1
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да забранят на контрольорите да доближават пътници???