Засилват контрола на пристигащите на Летище София

Мерят температурата на всички, попълват формуляр в самолетите
25
Засилват контрола на пристигащите на Летище София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки пристигнал полет на летище София се обработва индивидуално по решение на Оперативния щаб, в който влизат представители на Столичната регионална здравна инспекция, ГД „Гранична полиция“ и „Летище София“ ЕАД.

За улеснение на пътниците и за да няма струпване на хора формулярът за събиране на данни, задължителен за всички пристигащи е предоставен на авиокомпаниите, за да може да бъде раздаван и попълван още на борда, съобщиха от пресцентъра на летището.

Пристигащите подлежат на задължителен термокамерен контрол и измерване на телесната температура с дистанционни термометри.

На всички заминаващи пътници температурата се измерва при влизане на летищна територия.

Във връзка с намаления брой полети, отменени от авиокомпаниите, разписанието на междутерминалния транспорт на летище София се променя.

Курсовете между двата терминала ще се осъществяват на всеки 30 минути, а не както до момента – през 15 минути.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
изолация преди 4 години
Контролът по летищата е безсмислен, ако бежанци преминават през Европа, докато стигнат до богатите западни държави. За бежанците няма изолацишя. Нито ги лови какъвто и да е закон. Самите богати държави трябва да заявят - не приемаме бежанци и други търсещи по-добър живот. Със или без вируси - не приемаме. Не сте добре дошли и при нарушение - вие сте обществени врагове. Така трябва с бежанците. Путин и Ердо да ги приемат.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След дъжд качулка!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симулантни мерки са това.Дори да нямат температура,пристигащите може да са вирусоносители без да знаят и без да имат симтомите на коронавируса.Това беше казано още в началото на разпространението му.Така се и разнася заразата.Затваряне летищата и сухопътните граници за шляйкащи се безотговорно хора.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професора от щаба каза всеки ден пристигат 40 000 няма как да бъдат правени тестове на всички!Попълват една хвърчаща декларация , че си отиват вкъщи и се качват на Метрото да заразят колкото може повече и като пламне огромната буря както каза професора които уж му пука за хората ще затворят границите съседите ни както се прави когато се пръска за плъхове напръскваш мазето и затваряш да ги умориш!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно- САЩ не е в списъка на забранените държави.
18
1
 
3
 
! Отговори
стига де .. преди 4 години
Стига с тази паника, стига. Ей, като не оцелеем ние, няма страшно, няма; да не влачим някакъв ценен генетичен материал, че трябва да оцеляваме? Аз съм космополит и поради това съм на мнение, както казваше дядо едно време, абе, щом е читаво, то ще и оцелее. Не поддавайте на паника, това съсипва душата. Бъдете положителни, помислете за страдащите и бедните хора, тези които нямат хляб на масата; ако това го правите, значи има вероятност и да оцелеете.
17
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 4 години
Ето затова гадината се разпространи в целия свят. Вече има и първи случай на о. Гренландия. Все едно испански грип с днешните авиолинии и глобализъм, ужас.
16
0
 
11
 
! Отговори
мак преди 4 години
Колко от тези хора са в самото начало на инфекция, с нормална все още температура? Явно, нашите нямат намерение да затворят границите, както правят други държави. При тези пътувания България ще внася и изнася вируса.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите евроатлантическа господари от Брюксел не дават да се затварят границите... До месец ще стане като в Италия. Айде сега си пуснете пак химна на Европейския съюз
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо пристигащите да ги изпират на 90 градуса и след като ги центрофугират да ги пускат в страната.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес има 46 полета кацащи само на летище София. 80% са от държави с голямо разпространение на коронавируса като Италия, Германия, Испания, Холандия и т.н. Кога най-сетне ще затворят границите, за да спрат вноса на вируса?
12
1
 
13
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 4 години
Мнооого късно, поне месец закъснение. А освен това никой не може да забрани на български граждани да се връщат. Забрани за влизане може да има за чуждестранни граждани, но няма как да спрем напр. тия 450 роми от варненското село, които са дошли от Италия.. Тъй че, гответе се за масово преболедуване и който оцелее. Англичаните май това правят, не забраняват нищо с идеята да преболедуват и да имат имунитет.
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо затваряне на границите, имитация на контрол. Типично за ГЕРБ.
10
17
 
20
 
! Отговори
1 преди 4 години
ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ ИМА ПРИСТИГАЩИ НА ЛЕТИЩЕТО!? КАТО СА ХВАНАЛИ ПО ЧУЖБИНА ДА ПЪТУВАТ И ДА ЖИВЕЯТ ХУБАВО, ДА СТОЯТ ТАМ И КОГАТО НЕ Е ХУБАВО!!! В критичния момент се връщаме да тежим на бедната и мизерна държава, ама иначе сме голяма работа по Италия, Испания и Германия
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време беше,браво!
8
3
 
18
 
! Отговори
Плебей преди 4 години
Ако искаха нашите управници да се разминем с това,още в началото....когато се разбра за първи случай в Европа на Ковид 19 можеха да затворят границите по суша,въздух и вода.Но явно са знаели от преди това,че ЕС ще отпусне 800 000 000 евро на страна, която е поразена! Сега тръгнали да затягат контрола!
7
2
 
27
 
! Отговори
Сериозно преди 4 години
Какъв контрол, какви глупости бе, хора..... Отдавна трябваше летищата да са затворени и дезинфекцирани, а не да емитирате дейност с мерене на температурата на пристигащите! Сигурно и на англичаните от Банско сте измерили температурата и какво от това, а... Ние стоим, като затворници, а всеки пристигащ на летището разнася заразата след като кацне и.... му измерят температурата!
6
2
 
11
 
! Отговори
. преди 4 години
Късно е чедо, мандалото хлопна
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха ако надпреварата на Фащ и Рашистан се правиха за доброто на човечеството днес това щеше да е научна фантастика
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете полетите!