4-годишно с висока температура пристигна в София

19-годишна от рискова държава, влязла у нас с автобус
17 мар 2020 07:10, Петя Славова
90
4-годишно с висока температура пристигна в София
Снимка: БГНЕС

На Летище София пристигна снощи 4-годишно дете с висока температура. То е пристигнало от Лондон заедно с майка си и бебе, съобщава Нова тв.

Още по темата

Детето е било с 38.8 градуса температура и е било откарано с линейка в болница, след като летищните власти са повикали екипи на Спешна помощ и полицията.

Друг притеснителен случай е на 19-годишно момиче, което е пристигнало у нас от рискова държава, обявено за издирване. Момичето е влязло в България с автобус от Испания през Видин.

Веднага щом е открито е откарано в МВР болница, където ще му бъдат направени тестове за коронавирус. Останалите пътници от автобуса са попълнили декларации и при нужда ще бъдат потърсени. Всички те обаче остават под карантина.

От 00:00 часа на 18 март влиза в сила временната забрана у нас да влизат граждани от Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия.

Изключение има за гражданите с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Р България и членовете на техните семейства, нареди здравният министър със своя заповед.

С друга заповед Кирил Ананиев разпореди разкриването на временни звена за граничен здравен контрол на граничните контролно-пропускателни пунктове Гюешево, Видин, Връшка чука, Маказа – Нимфея и Илинден – Ексохи, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари