Въпреки забраната – софиянци прекарват съботата в парковете

Броят им обаче е значително по-малък
21 мар 2020 15:00, Нели Христова
126
Въпреки забраната – софиянци прекарват съботата в парковете
Снимка: БГНЕС

Въпреки че от полунощ са забранени разходки в паркове и градинки, все пак част от столичаните избират именно там да прекарат съботния ден, съобщават от БНР.

Със сигурност броят на хората, които се разхождат в Борисовата градина в столицата, е многократно по-малък от вчера, но все пак въпреки влязлата от полунощ забрана, могат да се видят бегачи или хора с малки деца. Те отклоняват въпросите дали знаят за забраната и притесняват ли се от наказание.

Най-много са собствениците на кучета, които разхождат домашния си любимец в парка, което е разрешено от Кризисния щаб. Някои от тях обаче са на групи по двама или трима, макар че има указание навън да не се събират повече от двама души.

В градинката на църквата „Свети Седмочисленици“ е необичайно пусто. Въпреки това около детския кът могат да се видят млади семейства с колички, както и на някои от пейките възрастни хора. В тази градинка често влизат и хора, които искат да посетят църквата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То забрана без глоба българина не признава!
109
0
 
2
 
! Отговори
от Плевен преди 4 години
Днес в Плевен видях как млада Дама се разхожда с трите си песа, като и на тримата им е сложила ..... много хубави маски.Какви времена настъпиха.Дамата много се притеснява за своите питомци; освен тях, тя няма нищо! Няма семейство, няма приятел, няма деца ..Разбираемо ..!
108
1
 
2
 
! Отговори
Дядо Генчо преди 4 години
Отдавна съм констатирал, че повечето от нас мислят с единствената гънка на *** си. Това се отнася и за издаващите някои разпоредби, и за НЕспазващите ги. Тоалетната хартия, с която са се презапасили, не помага. Не помагат и маските освен за някои професии. Само един *** може да напише "...дреме ми за дъртите...", например. И тогава? Защо пък на мен, дъртият, трябва да ми дреме за него? Значи националният девиз трябва да бъде вече "Дреме ми!" вместо този, който е на фасадата на НС.
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е демокрацията.
106
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама разбира се че ще сте навън! Главният дезинфектант за нашата планета-Слънцето днес работеше безотказно! И не се впрягайте на лъжите на управляващите ни!
105
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До нашия блок има 8 улични котки. Мисля да се възползвам и аз един път от услугите им ... сега гледам видео как се използва ласо и с 8 парцала ще съм от сутрин до вечер навън ...
104
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софиянеца е от друга планета, за него всичко може ... днес още 8 заразени в Софето ... честито мърлячии
103
5
 
17
 
! Отговори
1-n преди 4 години
виждам жена сама на пекла---проблем ли е- епидемиологичен?а за некой с куче- може, за мен който тичам сам не може- аре бе, ползвайте главите си и за мислене...виж събиране на групи и тълпи не е редно!
102
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега съобщиха по радиото в Германия - взимат 150 млрд ? кредит за спасяване на икономиката като първа стъпка, а после ще има още. Нашите бачкери да плащат цял живот данъци и осигуровки. Това е номера с короната, който не е разбрал.
101
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пфуОпашки на закрито са забранени. Опашката е на открито през 3м. Това, че неандерталците като тебе не спазват правилата е проблема.
100
22
 
25
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Ще се опитам да бъда обективен.Има ли закон за извънредното положение?Има.Има ли разписани правила за спазване?Има.Това,че някои нямат мозък и подлагат цялото общество на опасност не е само техен проблем!Ама той трябвало да разходи кучето си!?Освен до аптека и хранителен магазин никъде другаде!Изключенията ясно са посочени в разпоредбите за извънредното положение.За тези които не спазват правилата-карантина в специални лагери до приключване на епидемията.
99
0
 
26
 
! Отговори
Станислав преди 4 години
Днес за първи път видях много нещастни кучета на разходка навън. Сигурно се редуват всеки от семейството по 3 часа на вън с кучето. В парка до нас от сутринта се разхождат 3 кучета но през няколко часа стопаните се разменят. Ставаме смешни с това да прецакаме системата.
98
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТАйде бе?? В италия 60% от жертвите са се разболяли в планината.
97
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ходя във Парка, а Не във Гробищата на пук на НОИ
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Зап. ПаркТи нямаш право на медицинска помощ. Сам си се лишил от него.
95
19
 
7
 
! Отговори
Зап. Парк преди 4 години
Дреме ми за дъртите. Бях 4-5 часа в парка на слънце. Времето е прекрасно.
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 97Защото респираторните маски свършиха. И защото не искат, да се стигне до това, да се атакуват хит Ана улицата, които да с такива. Аз вече имах проблем с такова нападение, още миналата седмица, нонбеле по-скоро от злоба. Има респираторни маски, защото имах бронхопневмония наскоро и е добре, да се предпазвам от всичко.
93
3
 
31
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Абе, случайно да ви прави впечатление, че се премълчават превантивните мерки които всеки един човек може да предприеме и да се предпази от вируса ? Задавате ли си въпроса, защо се налагт забрани без да се посочва превенцията ?И така, вирусът е АНАЕРОБЕН ! Т.е. не издържа на кислород и ниска влажност. Носенето на маска и застоялостта създава супер-идеална среда за развитие на вируса. Обратното, ходенето (повишената двигателна активност) на планина, гора, парк и чист въздух възпрепятства вируса.
92
8
 
22
 
! Отговори
пфу преди 4 години
Забраняваме парковете и разходни на открито, а разрешаваме огромите опашки по суперите на затворено ? Честно тука има толкова псевдо-интелектуалци, че няма оправия.
91
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Това е идеятаТочно... И в болницата работят хора, които също рисуват много, ако там има хиляди заразени хора наведнъж. После кой ще лекува болните, ако и лекарите се разболеят... Цели екипи ще бъдат под карантина и ще настъпи хаос...