Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък

Възможни са по-строги мерки ако не се следват правилата
22 мар 2020 10:29,
241
Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък
Снимка: БГНЕС

Транспортът за Витоша е спрян още от петък, включително и достъпът на автомобилите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за NOVA.

Още по темата

"Искам да благодаря на всички софиянци, които спазиха призивите и забраните и вчера в големите паркове, в които имаше и полицейски патрули. Срещаха се хора, но не много. За разлика от това обаче в по-малки паркове и особено на Витоша и Панчарево се събраха много хора. Искам още веднъж да им кажа, че тези забрани са в полза на здравето на всички нас. Не трябва да ги нарушаваме, за да не се наложат по-сериозни забрани. София е голям град и разликата с малките градове е огромна. Докато възрастните хора на село могат да си стоят в градините и да работят, тук всички трябва да се затворят в малки или по-големи апартаменти и това е изключително трудно. Ще възложа на полицията да направят всичко възможно да контролират този процес, защото е недопустимо, заради хора, които са безотговорни, да страдат отговорните хора, които не са защитени“, посочи Фандъкова.

Аз съм привърженик на строги мерки, разбира се, мерки, които могат да се наложат в града. Карантината се налага от Министерството на здравеопазването, но аз участвам и заявявам своята позиция категорично. Отправям апел към всички граждани и към полицаите да се спазва режимът, който е в момента. Има още варианти за по-строг режим. Знаете, че в момента освен хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите работят и други обекти и биха могли да работят, някои от тях доброволно затвориха, други продължават да работят. Това е една стъпка към още по-строги мерки. Обсъждаме непрекъснато въпроса с градския транспорт и метрото. Най-лесно е да се спре, но трябва да си дадем сметка, че в София трябва да работят служби, които са от жизнено значение. Това са лекари, сестри, санитари, лаборанти, това са служителите в чистотата. Не можем да оставим града без почистване и то в този момент. Това са и полицаите. Така че от всички нас зависи да осигурим този начин на придвижване“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Достъпа на Витоша е спрян откакто спряха лифтовете! Някои от младите не знаят но преди 25 г. имаше много лифтове на Витоша т.е. по времето на лошия социализъм! Не ме разбирайте погрешно, тогава не беше добре, но сега в никакъв случай не е по-добре. Властта, а та остана в ръцете на комунистите, не направи нищо за развитието на народния парк Витоша. По скоро те го доунищожиха!Поздрави от Валис (Swiss).
177
1
 
4
 
! Отговори
Докс преди 4 години
Какво чистене, бе малоумнице? Маат ***.галки.те с метлите, та пушек и прах до небесата! Вместо да им турите по една пръскачка, да дезинфекцират както е в нормалните държави. А къде са камионите, за да измият улиците? Или пак чакате да завали? Няма край тъпотията герберастка.
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малейййй колко ги е страх качват се болни на Витоша кихат и вятъра си знае работата
175
1
 
0
 
! Отговори
лапландеца преди 4 години
Я си таков. шушаната. Няма да помогнат изолации и карантини, грижа за възрастните и рисковите, а при другите вируса да се развива бързо, това е нормалното решение.Натискате хората, защото................Началниците подготвят Глобалната Система за Защита, мрежов изкуствен интелект, повсеместно следене и контрол, началото на <То>, следвщата епоха
174
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво Данче, изолира източника на заразата, сега сме спокойни...само да питам за един преятел - що пуснахте ромите да се приберат от Италия?
173
3
 
6
 
! Отговори
А оня келеш преди 4 години
Каролев каза, че днеска ще си бъде на Витоша!? И този *** ми говори за ред и дисциплина на Запад, и там ли така спазва правилата? Затова такива юпита трябва да се изритат от България, иначе ще станем ***.далска държава като западните!
172
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано Радев да наложи вето на това , за да могат хората да се поразходят из планината.
171
3
 
12
 
! Отговори
Всеки преди 4 години
Всеки нормален човекима нужда от разходка на чист въздух, а и да потича който желае. Засега се разрешава само на кучетата и от немай-къде, на собствениците.Изглежда все повече сигурно че Хомо Сапиенс ще е първият изчезнал вид поради собствената си глупост. Дори и при чумни епидемии не е налагана карантина на здрави хора - то мръсотията в средновековните градове, с открити помийни канали е носела и други болестиот които да умре човек.
170
6
 
12
 
! Отговори
Тъпунгерчо преди 4 години
До кога българите ще издържат на простотиите на днешните управници. Колкото и да са римляни , или неграмотни и те няма да издържат.
169
3
 
12
 
! Отговори
Фен преди 4 години
а да дишаме може ли още или вече го забраниха:)
168
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
фъндъчка да тури на ключови места часови с разрешение и задължение да стрелят с/у секи появил са "нарушител"!..ГОУ ГОУ,фъндъчка!!!
167
4
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
не,"прекалено" е твърде МЕК израз за тая чутовна дивотия-да се забрани хората да ходят на Витоша!!!!Ама помислете,бе хора!..-Кухоглавците ЗАБРАНЯВАТ на хората да идат СРЕД ПРИРОДАТА,където въздухът е чист,наситен с кислород и лишен от вируси,но за сметка на това ни натъпкват зорлем в тесните и задушни апартаменти,разните автобуси,метра и др.!КАКВА "логика" СА ИЗКОПАЛИ тия,които са лишени от нея?!?!
166
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това със забраната достъпа до Витоша е прекалено, ако хората са на разстояние.
165
9
 
12
 
! Отговори
Затова преди 4 години
До РМНВЩото ако цяла София се изсипе на Витоша, ще е все едно да се разхождаш на Витошка. А и ако толкова обичаш планината се сети какво причиняват на природата огромни потоци от пишман туристи. После ще стане *** и там. По-добре да я затворят сега, че всичкото *** без никаква култура и самосъзнание като се разходи там, па като напали барбекютата щото чувал за пикници и печене на скари в планината, па като си зареже ***, щото свикнал мама да чисти след него, и просто ще я унищожи.
164
2
 
14
 
! Отговори
АдвокатЪ преди 4 години
Егати комплексираната шу шу мига,не спря да се изтъква от 4 часа,смятайте колко е психясала.Представям си какво им е на колегите и
163
5
 
20
 
! Отговори
РМНВ преди 4 години
Защо ще ми забраняват да се разхождам на Витоша, като там има пространство и хората са на разстояние един от друг
162
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сперете да и отговаряте на тая адвокатка измислена.На нея това и е живота да се заяжда с хората и да се иЗтъква .Компрексарка на н та степен
161
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честно, не мога да ги разбера разхождащите се! Нали пишеше че китайците след като се справиха, започнаха да изследват мъже, прекарали вируса, защото имат съмнения, че вируса поразява репродуктивните способности? Няма ли да е тъпо заради едната смелост и малко чист въздух, да се окажем скопени после. И кво, ще си внасяме мигранти ли? Явно, че има нещо заради което целият свят се е паникьосал. Може и това да е. Не знам! Но предпазливост не е излишна. Просто спазвайте правилата и си пазете децата!
160
6
 
4
 
! Отговори
богаташ преди 4 години
Добре че спреа градскио да не одат бедняците по планините
159
7
 
4
 
! Отговори
богаташ преди 4 години
Палим си джипо и съм на питник у планината и ич ми не дреме далеч от хората далеч от болестите