Безотговорно е СОС да спира работа, смята Борис Бонев

Може да се съберем в голяма зала, предлага общинският съветник
24 мар 2020 11:47, Красимир Ангелов
19

До 29 март заседанията на Столичния общински съвет са преустановени, след като стана ясно, че общински съветник е болен от коронавирус.

"Към този етап нямаме отговор как ще продължи работата ни. Преди 10 дни изпратих писмо до председателя на Столичния общински съвет, в което поисках да има, макар и дигитално, събиране на председателския съвет, в което да обсъдим как може той да продължи работа. Още нямам отговор. Председателят каза, че следващото заседание няма да се състои",  каза общинският съветник Борис Бонев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Той посочи, че с екипа си от "Спаси София" продължават да работят, като използват видеоконферентни разговори, въпреки карантината.

Безотговорно е Столичният общински съвет да спира работа, категоричен е Бонев.

"Не сме спрели да правим неща, но те увисват във въздуха, ако няма как в столичната администрация да бъдат предвижени. Столичният общински съвет не може да заседава дигитално. В местното управление и местната администрация е записано, че решенията се взимат присъствено от присъстващи. Ако не се съберем заедно няма как да взимаме легитимни решения и това е сериозен проблем ", разясни той.

Но според Бонев има решение на проблема - може да се наеме голяма зала, съветниците да са с по-голямо разстояние помежду си, както и да има всички възможни предпазни средства.

"Столицата произвежда 40% от БВП на България, тоест сега трябва да видим какви мерки трябва да приложим, за да минимизираме щетите върху икономиката в София. Сега е моментът да се подготвим за след кризата", допълни Бонев.

И призова да се спазват изискванията на Националния оперативен щаб, хората да не излизат и да не се мислят за безсмъртни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
аа преди 4 години
ауууу колко модерно говори по компютъра, невероятно браааат. Този ако се разболее, а той вече е болен, ще се посере от страх
16
0
 
5
 
! Отговори
защо преди 4 години
Нали сме в извънредно положение. Какъв СОС, какъв парламент? Един. Знаещ, можещ и с топки да носи отговорност. Всички видяхме какво стана в парламента. Е, така няма дасе справим.
15
0
 
6
 
! Отговори
аман от пребоядисани преди 4 години
Благодарения на тая джендърска мижитурка Фандъкова още се крепи на власт. Този пудел открадна гласовете на десницата и сега я крепи в СОС, затова иска да не се разпуска съвета.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белгия нямаше правителство 1 година и не е най бедната държава в Европа, а ние с републикански и една камара местни парламенти сме на опашката.Затова е пословицата: "Много баби келяво дете".
13
0
 
12
 
! Отговори
Бонев преди 4 години
Баси и мижетурката, всезнайко се оказа то пудел. Това е положението в държавата всеки разбира от всичко.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редно би било след като не работят дистанционно да не им се и плаща за времето в което не са на работа.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя дж....р Бонев е на всяка манджа мерудия ! Вместо да се бърка в нещата от които нищо не разбира - да си беше дарил месечната заплата на Александровска болница ! В този момент на криза се вижда колко им липсва казармата на съвременните лигльовци !
10
0
 
8
 
! Отговори
Ataka преди 4 години
Пазете Волен!! Той е най голямото национално богатство!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То като не работят какво ли ще стане? Най много да намалеят заразените с вирус.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не спирайте работа, моля ви. А дано всички се изпозаразите там!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде ,починете си бе тиквени послушници.Няма да липсвате на никого, пък и без това герберастите си правят каквото си поискат.Ясно е че искате да приберете по 1000 лв за няколкочасова сесийка.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига бе, съвета на европа спря работа, вие да не сте нещо по-долу...
5
0
 
16
 
! Отговори
Лудко преди 4 години
Какво стана с милиардите, които изпапаха, за да има електронно правителство???Нали всичко щеше да има онлайн вариант?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА де, и аз същото се чудя.... нямало да се събират, защото имало болен от коронавирус... нека споменем, че освен Скайп има още поне няколко световноизвестни софтуера за видео-конференция. Скандално е наистина да спирате работа, при положение, че сме 2020г. и сме в ерата на технологиите. За пореден път май вървим едно 10-15 г. назад в развитието си....
3
3
 
12
 
! Отговори
Gescheff преди 4 години
*** как ще е безотговорно? Ами коронавируса?Искате да изпозаразите вашите майки, бащи, баби и дядовци ли?Безотговорно е да ходите на работа!Веднага всички под домашна карантина и жандармерия около жилищата да ви пази да не излизате!!!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве пичове, ви за скайп чували ли сте ве? за кво трябва да ходите там да се събирате?? Цял свят работи отвкъщи само вий не можете да работите
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей хахха тоя къде беше бе, взе да ми липсва