Заради коронавируса: "Св. Анна" в София без прием на пациенти

В болницата се извършва пълна дезинфекция
26 мар 2020 20:04, Петя Славова
5
Заради коронавируса: "Св. Анна" в София без прием на пациенти
Снимка: БГНЕС

Университетска болница "Света Анна", София, временно преустановява приема на пациенти до 15.30 часа утре, 27 март. Това се налага след като в лечебното заведение по-рано днес бяха установени двама пациенти с COVID-19.

В болницата в момента се извършва пълна дезинфекция, съобщават от болничното заведение. Създадена е необходимата организация спешните пациенти, които следва да бъдат насочени към Окръжна болница, да се поемат от други лечебни заведения.

Още по темата

Органите на МВР съдействат за недопускане влизане и излизане от лечебното заведение. Веднага след приключване на дезинфекционната дейност лечебното заведение ще се върне към нормалния си режим на работа. Под карантина ще останат клиниката по пулмология и част от клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

По-рано днес положителни проби за COVID-19 бяха отчетени при  54-годишен мъж и 75-годишна жена, които в момента са на командно дишане в КАИЛ на УМБАЛ "Св. Анна".

Установяват се и се вземат проби за новия коронавирус от всички контактни лица, в това число и от медицинския персонал на лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: болницакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де кога ще се научат, че лица със затруднено дишане трябва да се пипат със защитни костюми. Наблюдава ли се в болниците как се ползват маски? Нещо olx се наводни с маски !
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво стана с крадливия шеф на болницата
3
1
 
7
 
! Отговори
AZ преди 4 години
Наистина е прекалено..... Вчера казаха, че е починал известен журналист от бтв, 77 набор... Ехо хората умират в разцвета на възрастта и развитието си. И като не е коронавирус няма нищо не се е случвало... Умрял човека.. Да почива в мир!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая докато се опитваме да спасим хората от корона вируса, те ще измират от други съвсем обикновени болести, понеже няма кой да ги лекува. Опитвали ли сте да си намерите зъболекар тия дни например? Невъзможно е, всички се покриха. А от зъб също се умира, нали тъй?
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преекспонират се нещата заради едни милиарди.