Започва пръскането срещу комари и кърлежи в София

Изпълнението на дейностите се контролира от Столичната РЗИ
29 мар 2020 13:03,
30
Започва пръскането срещу комари и кърлежи в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 30 март при благоприятно време, без валежи, ще започне извършването на обработки срещу ларви на комари. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. С настъпване на пролетта и затоплянето на времето са планирани ларвицидни обработки срещу комари около речни корита, езера, разливи, както и зелени площи паркове, градини, междублокови пространства.

Още по темата


Екипите, които извършват дейностите, работят по установените графици и съобразно изискванията на Столична Регионална здравна инспекция (СРЗИ).

Обработките ще стартират с третиране на площи в районите „Илинден“, „Възраждане“, „Люлин“, „Витоша“, както и на зелените ивици на основни булеварди в града и др.

От средата на април се планира да стартират и обработките срещу кърлежи и гризачи. Те също се извършват при сухо и топло време. Изпълнението на дейностите се контролира от специалисти от Столичната РЗИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
14
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Горките кърлежи...те и без това няма за кого да се закачат по паркове и градинки, оти нема ора. И тех ги удари короната.А пък кучетата са с каишки и намазани с дезифенктанти против кърлежи.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пръскайте тамън парковете са празни или не са не знам не съм ходил!?